Квалификации за СВЕТСКО ПРВЕНСТВО 2022

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Пошто Германија победуваше марсовци и вонземски сили за да стигне до финале. Ни самите не беа свесни како воопшто играа финале, не Балак, Лотар Матеус и Бекембауер да ги имаа пак ќе изгубеа од Бразил.
Еве ќе жалиме пошто дрим тимовите на Аргентина и Франција се избламираа и испаднаа у групи.

За сите вака може да се ситничари, едино за Шпанија си во право и тоа нивно бек-ту бек европско-светско-европско газење е можеби и најголемо фудбалско достигнување во историјата.

Светско и европско првенство се турнири што се одржуваат на секои 4 години и победува оној што има најјак состав у моментот. Буквално за сите екипи може да фаќаме ситници.
До сега немало незаслужен шампион, тоа што тебе те нервираат јужно американците воопшто не ги прави слаби или неконкурентни пошто на секое првенство се у топ4-5 екипи и редовно играат у самата завршница.

Германија тогаш имаше просечна екипа и не ни беше некој фаворит....туку стигнаа до финале на жими мајка со исто така лоши противници..

За секоја екипа можиме да ситничариме да...ама ако ги споредам вака сите Светски првенства и шампиони што сум ги гледал од 2002 наваму ...баш Бразил имаше најлесен пат и најслаби противници до финале споредено со сите други...па Германија 2014 издоминира што се вика зборот...до тронот мораше да ги победат Франција,Бразил(на домашен терен) и Аргентина во финалето...а не добива никаков респект за разлика од Бразил 2002 каде играше со никакви екипи и се форсираат дека играле Роналдо дебелиот,Роналдињо и Ривалдо..

Пак ќе кажам сите имаа среќа ама Италија 2006,Шпанија 2010,Германија 2014 и Франција 2018 имаа далеку потежок пат до тронот и мораше да елиминираат екипи од нивни ранг во квалитет ...па види каква екипа имаше Шпанија 2010...Бразил од 2002 нема минимални шанси против нив земено играчки да ги гледаме.

И Италија можеби немаше којзнае каков тежок пат 2006 ама со оглед дека ја добиеа Германија (домаќинот) во полуфиналето во тежок исцрпувачки дуел пак ја прави поимпресивна нивната титула..

Сума сумарум одвратно ми е глорифицирањето на минатото и на екипи што не заслужуваат толкав респект.

Па трескаш ебате, како можеш Бразил од 2002 да го оспоруваш? Нормален си? Сеа ме мрзи играч по играч да споредувам, онака излишно е, само ќе ти го спомнам феноменот у феноменална форма и мислам доволно е. Контам ја ти што сакаш да кажеш и реално во право си дека репрезентациите од Јужна Америка се послаби во однос на оние од Европа, ама тоа важи за сегашноста, не за пред 20 години кога Бразил беа објективно најсилни. Аргентина отсекогаш важела за мега јака репка со тоа што имаат балкански начин на функционирање во федерација и внатре во екипа, затоа и 300 бламови имаат низ историјата.

Ова СП треба да е доста интересно зашо за прв пат ќе се игра во ноември и декември, значи на почеток на сезона а не на крај кога грото од фудбалерите се издишани и умрени после напорните сезони за своите тимови. Плус и условите во Катар кои нема да бидат нималце пријатни, башка што Катар како држава не е фудбалски настроена како на пример европските земји или Бразил, Аргентина итн. Едно е да имаш СП во земја каде се живее за фудбалот а друго е во земја кај што фудбалот е неразвиен башка што имаат доста органичувачки закони во Катар иако верувам ќе има отстапки од аспект на фановите кои ќе доаѓаат и ќе им формираат фан зони итн итн.

И не се дрзнувај да прогнозираш победници и да отпишуваш екипи пошо ова е турнирско натпреварување каде во нокаут фаза се игра еден меч и многу лесно може да се погоди лош ден, среќа за противник итн., и да отиде се у провалија.

Германија тогаш имаше просечна екипа и не ни беше некој фаворит....туку стигнаа до финале на жими мајка со исто така лоши противници..

За секоја екипа можиме да ситничариме да...ама ако ги споредам вака сите Светски првенства и шампиони што сум ги гледал од 2002 наваму ...баш Бразил имаше најлесен пат и најслаби противници до финале споредено со сите други...па Германија 2014 издоминира што се вика зборот...до тронот мораше да ги победат Франција,Бразил(на домашен терен) и Аргентина во финалето...а не добива никаков респект за разлика од Бразил 2002 каде играше со никакви екипи и се форсираат дека играле Роналдо дебелиот,Роналдињо и Ривалдо..

Пак ќе кажам сите имаа среќа ама Италија 2006,Шпанија 2010,Германија 2014 и Франција 2018 имаа далеку потежок пат до тронот и мораше да елиминираат екипи од нивни ранг во квалитет ...па види каква екипа имаше Шпанија 2010...Бразил од 2002 нема минимални шанси против нив земено играчки да ги гледаме.

И Италија можеби немаше којзнае каков тежок пат 2006 ама со оглед дека ја добиеа Германија (домаќинот) во полуфиналето во тежок исцрпувачки дуел пак ја прави поимпресивна нивната титула..

Сума сумарум одвратно ми е глорифицирањето на минатото и на екипи што не заслужуваат толкав респект.
Таа титула на Бразил се глорифицира пред се поради тоа што Роналдо беше феномен тогаш и омилен играч на пола планета и цел свет го памти како човекот што директно им донесе титула на Бразил после хаосот што му се деси 98ма. Плус тој период во 90тите Бразил беше најјака екипа у свет, 94та титула, 98ма финале, 2002ра повторно титула што е еден вид кулминација на таа генерација бразилци.
Плус голем дел од играчите им беа од домашно првенство. Мислам дека 2014та беше прво светско првенство каде Бразил у состав имаше повеќе европјани него бразилци.
И секако појавувањето на Роналдињо и голот против Англија. Ривалдо.
Емотивно е глорифицирањето повеќе отколку нешто посебно фудбалски. Некои шампионски екипи си имаат некои вакви детали по кои ќе се памтат низ историјата, останатите се рутински резултати, ко што викаш за Германија или Франција.

Па еве прост пример у ЛШ Ливерпул-Милан пресвртот ќе се збори уште 100 години за разлика од на Реал рутинирањата.

Нема да навлагам и да споредувам екипи у размак од 10 години ама дека Роналдо, Роналдињо и Ривалдо не би имале минимални шанси против Пике, Пујол, Капдевиља и Марчена, би се запрашал малце.

Абе не дека мериме сеа Бразил и земји од Источна Европа, али Србија има срце и квалитет да се носи со Брази. Топ селектор, добри играчи, борбеност. Португал они го осакатија 1-2 на нивен стадион, Митровиќ ги попари, Роналдо вени сечел дома таа вечер, ние бевме згрижени како мали деца од педерчено Бруно Фернандеш.

Затоа Србија е пласирана на светско, а Македонија не. И Бразил не непобедлив. Не е ова 2002 година Кореја Јапан светското со Прајм Роналдо во напад. Ги попарија сите на тоа светско, а сега овој моментален Бразил со тој Бразил од 2002 година е небо - земја.

Јас се сложувам со тебе.
Секоја репка пласирана теоретски има шанси и да освои. Србите имаат добар состав, пак ќе кажам, сакам и србите и хрватите да изненадат првенствово, ама членот погоре спомна на играчки план. Е тука Србија не може ама уопште да се мери со Бразил. Ретко која селекција на СП и може. Збориме за големи имиња и колкав избор на квалитет имаат. Види Бразилците кај играат и какви сезони имаат и споерди ги со Србија.
Србите едино Влахович го имаат како звезда во топ форма.

Да, секоја репка може 90 минути да се носи и со Бразил и со Франција, па Македонија успеа да ја победи Италија на гости. Тоа не значи дека Македонија може играчки да се носи со Италија.
Се освен победа на Бразил во меѓусебен дуел ќе се смета за чудо.
Е сеа фудбалот е таков спорт, тоа е убавината, секогаш може да се деси а и се дешава по некое чудо на вакви натпреварувања како СП, ЕП, ЛШ итн. :D

п.с И победата на Србија против Португалија е чудо. И тогаш а и сега Португалците имаат барем дупло поквалитетен тим од Србија ,на хартија гледано нормално. И Македонија во квалификации ја победи Германија на гости,па пак не можеме да ги мериме двете репрезентации. :D
Автоматски споено мислење:

Бразил таа година ги имаше
Кафу, Роберто Карлос, Лусио, Роналдињо, Роналдо и Кака.
Роберто Карлос ти е еден од најдобрите леви бекови што некогаш играле фудбал, Кафу еден од најдобрите десни бекови.
Роналдињо ти е убедливо најдобриот дриблер што ние го имаме гледано у последни 20 години. Чист магионичар со топка. Со 1 потег по 2-3 играчи исфрлаше од игра. Асистенции, шут од далечина, слободни. Човекот имаше СЕ. Само мозокот надвор од терен да му беше по асален.
Роналдо ти е најдобриот шпиц у последни 20 години. Со пола здраво колено цела кариера ја истера.
Кака забораваш кој ѕвер беше во Милан? Пред да се сјебе у Реал?

Како бе ваков Бразил да не заслужува респект?

Може другите репрезентации имале потежок пат. Може и некој репки да имале подобар баланс на тим и слично, ама таа генерација на Бразил беше магична сама по себе. И сега, на ова светско да се тие игрчаи во тие години и таа форма ќе бидат најголеми фаворити за освојување. Не ме зезај бразил после тоа падна на Фред како главен шпиц :D

Според мене најкултна генерација во последни 20 години е таа на Бразил, секоја чест за успехот на Шпанија, Германија, Италија итн. На генерациите на Белгија,Франција, Аргентина итн. Бразил за мене има најголем шмек од сите тие репки. Елеганција чиста.

Последно уредено:
Јас се сложувам со тебе.
Секоја репка пласирана теоретски има шанси и да освои. Србите имаат добар состав, пак ќе кажам, сакам и србите и хрватите да изненадат првенствово, ама членот погоре спомна на играчки план. Е тука Србија не може ама уопште да се мери со Бразил. Ретко која селекција на СП и може. Збориме за големи имиња и колкав избор на квалитет имаат. Види Бразилците кај играат и какви сезони имаат и споерди ги со Србија.
Србите едино Влахович го имаат како звезда во топ форма.

Да, секоја репка може 90 минути да се носи и со Бразил и со Франција, па Македонија успеа да ја победи Италија на гости. Тоа не значи дека Македонија може играчки да се носи со Италија.
Се освен победа на Бразил во меѓусебен дуел ќе се смета за чудо.
Е сеа фудбалот е таков спорт, тоа е убавината, секогаш може да се деси а и се дешава по некое чудо на вакви натпреварувања како СП, ЕП, ЛШ итн. :D

п.с И победата на Србија против Португалија е чудо. И тогаш а и сега Португалците имаат барем дупло поквалитетен тим од Србија ,на хартија гледано нормално. И Македонија во квалификации ја победи Германија на гости,па пак не можеме да ги мериме двете репрезентации. :D
Автоматски споено мислење:

Бразил таа година ги имаше
Кафу, Роберто Карлос, Лусио, Роналдињо, Роналдо и Кака.
Роберто Карлос ти е еден од најдобрите леви бекови што некогаш играле фудбал, Кафу еден од најдобрите десни бекови.
Роналдињо ти е убедливо најдобриот дриблер што ние го имаме гледано у последни 20 години. Чист магионичар со топка. Со 1 потег по 2-3 играчи исфрлаше од игра. Асистенции, шут од далечина, слободни. Човекот имаше СЕ. Само мозокот надвор од терен да му беше по асален.
Роналдо ти е најдобриот шпиц у последни 20 години. Со пола здраво колено цела кариера ја истера.
Кака забораваш кој ѕвер беше во Милан? Пред да се сјебе у Реал?

Како бе ваков Бразил да не заслужува респект?

Може другите репрезентации имале потежок пат. Може и некој репки да имале подобар баланс на тим и слично, ама таа генерација на Бразил беше магична сама по себе. И сега, на ова светско да се тие игрчаи во тие години и таа форма ќе бидат најголеми фаворити за освојување. Не ме зезај бразил после тоа падна на Фред како главен шпиц :D

Според мене најкултна генерација во последни 20 години е таа на Бразил, секоја чест за успехот на Шпанија, Германија, Италија итн. На генерациите на Белгија,Франција, Аргентина итн. Бразил за мене има најголем шмек од сите тие репки. Елеганција чиста.
Демек Србија само Влаховиќ го има така ? Тадич и Костич балет да не играат :)
Миленкович Савич, Радоњич, Миленкович сите овие се топ играчи, додај го и Митар кој има страшен осет за гол.
Ако гледаме кој во каква форма е Митровиќ и Влаховиќ имаат страшна сезона.
Тврдам дека оваа репрезентација има капацитет за висок дострел.

Демек Србија само Влаховиќ го има така ? Тадич и Костич балет да не играат :)
Миленкович Савич, Радоњич, Миленкович сите овие се топ играчи, додај го и Митар кој има страшен осет за гол.
Ако гледаме кој во каква форма е Митровиќ и Влаховиќ имаат страшна сезона.
Тврдам дека оваа репрезентација има капацитет за висок дострел.
Озбилна си?

Ај вака, КОЈ ОД СРБИЈА БИ БИЛ ПРВОТИМЕЦ ВО ОВОЈ ТИМ НА БРАЗИЛ СПОРЕД ТЕБЕ?

Абе како моеш играчи како Радоњич и Миленкович да ги ставаш у споредба со Бразил на играчки план дај те молам објасни.
Кој е бе тој Радоњич 5 буквално П Е Т утакмици изиграни у Бенфика ги има.
Миленкович од Фиорентина го споредуваш со играчи што се првотимци и битни фигури во Арсенал и ПСЖ?

Цела репка на Србија е составена од играчи што играат во просечни тимови.

Кажав и погоре, сакам и србите и хрватите да имаат добро првенство, има потенцијал оваа генерација.
Само дај те молам не ми ги збори Тадичи, Костич, Радоњич, Миленкович како некој класа играчи и не ги мери со Бразилците што имаат по 3-4 такви играчи на секоја позиција у нивна лига што нема да помирисаат повик за репрезентација или трансфер во Европа.

Ај еве те молам склопи ми стартни 11 миск од Бразил и Србија и кажи си кој од Србија би успеал да биде првотимец во овој Бразил и зашто.

Последно уредено:
Едно е да пишеш дека Србија може да се држи со Бразил, па дури и да ги изненади. Топка е, се случува.
Ама сосема др е да лупеташ дека некој Радоњич или Савич се играчи кои што се тука некаде со бразилските играчи. Вакви како Радоњич ги има со лопата да ги ринеш во Бразил.

И јас сум на став дека Бразил е во пад, ама дај не се бламирајте вака со споредбиве. Сигурен сум дека истиве играчи/репрезентација да беа др националност (чешка пример) немаше ваков хајп да мавате.

Кој спореди бе играчи со Бразил алооо, пишав дека играчки можат да се носат со сите, дека можат да победат секого нигде не напишав дека Србија има подобри играчи од Бразил.

Ама според тебе...ова е чиста субјективност и мислење од поединец.

Шпанија од 2010 е најкултна бидејќи таа репрезентација се смета за најдобра во историјата и генерација која го смена фудбалот ...тоа е чист факт според резултатите и начинот на кој стигаа до победите....unplayable беше таа екипа на Шпанија за разлика од Бразил во 2002 кој стигна до тронот против смешни и осакатени екипи.

И ? Во реченицата пишува некаде дека има подобри играчи ?
Играчки капацитет да се носи со секоја репрезентација, имаат квалитетни играчи да го победат и Бразил и било кој, тоа ти зборам а не дека имаат поквалитетни играчи.

И ? Во реченицата пишува некаде дека има подобри играчи ?
Играчки капацитет да се носи со секоја репрезентација, имаат квалитетни играчи да го победат и Бразил и било кој, тоа ти зборам а не дека имаат поквалитетни играчи.
По кој параметри го гледаш тоа играчки? Тоа јас не го сфаќам.
Секоја репрезентација може да направи изненадување. И Македонија ги победи Германија и Италија на гости па пак немаме играчки капацитет да се носиме со тие репрезентации. Едноставно сме ги изненадиле.
Европското првенство а и последниов дуел против Португалија ни покажа кај ни е местото. РУТИНСКИ НЕ ДОБИЈА.

Тоа не го сфаќам.
За Играчки ти да се носиш ти треба квалитет приближен на противникот. Исланд земи го како пример. Не, не можеше играчки да се носи со 90% од репрезентациите на ЕП. Само ги изненади.

едноставно не ти е логично тоа. Пак ќе ти кажам, секој секого може да победи но тоа не значи дека може да се носи со тој тим. Едноствно ИЗНЕНАДУВАЊЕ Е и тоа е тоа :)

По кој параметри го гледаш тоа играчки? Тоа јас не го сфаќам.
Секоја репрезентација може да направи изненадување. И Македонија ги победи Германија и Италија на гости па пак немаме играчки капацитет да се носиме со тие репрезентации. Едноставно сме ги изненадиле.
Европското првенство а и последниов дуел против Португалија ни покажа кај ни е местото. РУТИНСКИ НЕ ДОБИЈА.

Тоа не го сфаќам.
За Играчки ти да се носиш ти треба квалитет приближен на противникот. Исланд земи го како пример. Не, не можеше играчки да се носи со 90% од репрезентациите на ЕП. Само ги изненади.

едноставно не ти е логично тоа. Пак ќе ти кажам, секој секого може да победи но тоа не значи дека може да се носи со тој тим. Едноствно ИЗНЕНАДУВАЊЕ Е и тоа е тоа :)
Ги изненади, каков ти е овој муабет бе ги изненади ? Јас немам слушнато ни еден менаџер да изјави такво нешто ни за успехот на Исланд ниту за нашата репрезентација.
Гледам погоре ми се изнасмеа за Миленкович, истиот тој Миленкович го бараше Чоло во Атлетико, ама пошто не е звезда и звучно име ти звучи тебе смешно, као божем Милитао од Бразил свемирскиот дефанзивец.

Бразил да освои е 5-6 коеф, а Србија 100 коеф. Како да ти нацртам поубо не знам.

Ги изненади, каков ти е овој муабет бе ги изненади ? Јас немам слушнато ни еден менаџер да изјави такво нешто ни за успехот на Исланд ниту за нашата репрезентација.
Гледам погоре ми се изнасмеа за Миленкович, истиот тој Миленкович го бараше Чоло во Атлетико, ама пошто не е звезда и звучно име ти звучи тебе смешно, као божем Милитао од Бразил свемирскиот дефанзивец.

А што е ако не изненадување?
Дај те молам објасни барем тоа. Што е ако не изненадување?

Ако репрезентација/тим дупло послаб победи, тогаш што е тоа?

Па и тој Исланд изигра 10тина добри утакмици и почна да тоне...

Тој Миленкович игра сеуште у Фиорентина. Дур Милитао од Бразил фатил авион до Португалија и на крај го земале во Реал Мадрид. Ваљда покажал нешто штом го земале.

ама ај, тури му пепел.
Маркињос? Габриел во Арсенал сезонава е ПРЕДОБАР, Тиаго Силва?

Океј, квалитетен играч е Миленкович, ама има уште МНОГУ фурни леб за јадење пред да моеш ти да го ставаш во компарација со бразилците.
Иначе ти се смеев за Радоњич.

овој е тој Радоњич?
Што на 5 натпревари само влегол на терен? Што има неверојатни 120тина минути изиграни во Португалска лига?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom