- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 17.356
- Поени од реакции
- 15.639
Што тренираш?Не, не сум фатил ти си фатил.
Поим немаш од професионален тренинг ни од добивање кондиција што го прави понатамошниот муабет со тебе бесмислен.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што тренираш?Не, не сум фатил ти си фатил.
Поим немаш од професионален тренинг ни од добивање кондиција што го прави понатамошниот муабет со тебе бесмислен.
Што тренираш?
Се гледаКик бокс.
Се гледаЗатоа ќе истрчаш 120 минути
Глупо е да споредуваш тренинг за кик бокс, со фудбалски натпревар, ептен глупо. Како што ти кажав, многу работи влијае на последните 20 минути, една од нив е кондицијата, но не постои фудбалски клуб што може да игра пресинг 90 минути, кога-тогаш ќе паднат.
Во мало и јас играм серваМе праша што тренирам редовно а да прашаше што играм редовно ќе ти речев фудбал и баскет (повремено тенис) и тоа не од вчера.
Еден боксер знае дека ако нема кондиција има големи шанси да изгуби борба и затоа во аматерски бокс често се случува во трета рунда да паднат физички (не тренирале доволно) додека во профи бокс/мма тоа не може да се случи, ќе си добиеш еден фин убав нокаут и тоа од технички послаб ама кондиционо подобар противник ако успее да ти издржи до втора половина на мечот. Само боксерот знае дека ако не е спремен кондиционо ќе му се смеат а на фудбалериве не им е гајле.
Ако сметаш дека потешко е да издржиш 90 мин во фудбал него 15 рунди профи бокс дебело си се зезнал, не се споредува а кондиција се набива на ист начин секаде, со трчање, точак, јаже, како ќе одреди тренерот.
Кога ќе ми најдеш наш фудбалски клуб што исто интензивно тренира за кондиција како клуб од Бундес лига тогаш ќе повлечам се што сум рекол ама и двајцата знаеме дека тоа нема никогаш да се случи.
Кошаркарите на европското беа прва наша репрезентација што имаа топ кондиција и затоа и можеа да прават пресврт во резулатат во последните минути инаку губиш на концентрација, брзина и експлозивност а нозете ти се тешки.
Тренирај па ќе прајме муабет а не онака од памет да се збори.
Не ми се верува Битолчанец дека го пишува ова, секоја чест другар, малку се оваквите како тебе.па се гледа дека некои врска немат од фудбал
па толку е нашиот квалитет бе..шо очекувавте вие од вардар..ко барса да игра
се гледаше дека даваја максимум децата ама немаја среќа...пак ќе речам толку е квалитетот..
и уште неможам да сватам како само македонските клубови можат да се договорат со противниците да местат?? (како шо велите вие)
да се надеваме дека ќе успеј вардар да помини ...за еднаш колку толку да тргни и нашиот фудбал..ете сега можи ќе се смени власта во ффм...да се надеваме и на подобар успех на репрезнтациајта
мора од нешто да се тргни
Прво полувреме тепавме? Ако да, тогаш местена е 100%.
Ме праша што тренирам редовно а да прашаше што играм редовно ќе ти речев фудбал и баскет (повремено тенис) и тоа не од вчера.
Еден боксер знае дека ако нема кондиција има големи шанси да изгуби борба и затоа во аматерски бокс често се случува во трета рунда да паднат физички (не тренирале доволно) додека во профи бокс/мма тоа не може да се случи, ќе си добиеш еден фин убав нокаут и тоа од технички послаб ама кондиционо подобар противник ако успее да ти издржи до втора половина на мечот. Само боксерот знае дека ако не е спремен кондиционо ќе му се смеат а на фудбалериве не им е гајле.
Ако сметаш дека потешко е да издржиш 90 мин во фудбал него 15 рунди профи бокс дебело си се зезнал, не се споредува а кондиција се набива на ист начин секаде, со трчање, точак, јаже, како ќе одреди тренерот.
Кога ќе ми најдеш наш фудбалски клуб што исто интензивно тренира за кондиција како клуб од Бундес лига тогаш ќе повлечам се што сум рекол ама и двајцата знаеме дека тоа нема никогаш да се случи.
Кошаркарите на европското беа прва наша репрезентација што имаа топ кондиција и затоа и можеа да прават пресврт во резулатат во последните минути инаку губиш на концентрација, брзина и експлозивност а нозете ти се тешки.
Тренирај па ќе прајме муабет а не онака од памет да се збори.
Во мало и јас играм серва
Тренирав фудбал, затоа знам. Секој спорт има посебни барања што се однесува до кондицијата. Маратонец и фудбалер немаат исти потреби.
Не ми се верува Битолчанец дека го пишува ова, секоја чест другар, малку се оваквите како тебе.![]()
![]()