- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 17.320
- Поени од реакции
- 15.571
Што тренираш?Не, не сум фатил ти си фатил.
Поим немаш од професионален тренинг ни од добивање кондиција што го прави понатамошниот муабет со тебе бесмислен.
Што тренираш?Не, не сум фатил ти си фатил.
Поим немаш од професионален тренинг ни од добивање кондиција што го прави понатамошниот муабет со тебе бесмислен.
Кик бокс.Што тренираш?
Се гледа Затоа ќе истрчаш 120 минути Глупо е да споредуваш тренинг за кик бокс, со фудбалски натпревар, ептен глупо. Како што ти кажав, многу работи влијае на последните 20 минути, една од нив е кондицијата, но не постои фудбалски клуб што може да игра пресинг 90 минути, кога-тогаш ќе паднат.Кик бокс.
Ме праша што тренирам редовно а да прашаше што играм редовно ќе ти речев фудбал и баскет (повремено тенис) и тоа не од вчера.Се гледа Затоа ќе истрчаш 120 минути Глупо е да споредуваш тренинг за кик бокс, со фудбалски натпревар, ептен глупо. Како што ти кажав, многу работи влијае на последните 20 минути, една од нив е кондицијата, но не постои фудбалски клуб што може да игра пресинг 90 минути, кога-тогаш ќе паднат.
Во мало и јас играм серваМе праша што тренирам редовно а да прашаше што играм редовно ќе ти речев фудбал и баскет (повремено тенис) и тоа не од вчера.
Еден боксер знае дека ако нема кондиција има големи шанси да изгуби борба и затоа во аматерски бокс често се случува во трета рунда да паднат физички (не тренирале доволно) додека во профи бокс/мма тоа не може да се случи, ќе си добиеш еден фин убав нокаут и тоа од технички послаб ама кондиционо подобар противник ако успее да ти издржи до втора половина на мечот. Само боксерот знае дека ако не е спремен кондиционо ќе му се смеат а на фудбалериве не им е гајле.
Ако сметаш дека потешко е да издржиш 90 мин во фудбал него 15 рунди профи бокс дебело си се зезнал, не се споредува а кондиција се набива на ист начин секаде, со трчање, точак, јаже, како ќе одреди тренерот.
Кога ќе ми најдеш наш фудбалски клуб што исто интензивно тренира за кондиција како клуб од Бундес лига тогаш ќе повлечам се што сум рекол ама и двајцата знаеме дека тоа нема никогаш да се случи.
Кошаркарите на европското беа прва наша репрезентација што имаа топ кондиција и затоа и можеа да прават пресврт во резулатат во последните минути инаку губиш на концентрација, брзина и експлозивност а нозете ти се тешки.
Тренирај па ќе прајме муабет а не онака од памет да се збори .
Не ми се верува Битолчанец дека го пишува ова, секоја чест другар, малку се оваквите како тебе.па се гледа дека некои врска немат од фудбал
па толку е нашиот квалитет бе..шо очекувавте вие од вардар..ко барса да игра
се гледаше дека даваја максимум децата ама немаја среќа...пак ќе речам толку е квалитетот..
и уште неможам да сватам како само македонските клубови можат да се договорат со противниците да местат?? (како шо велите вие)
да се надеваме дека ќе успеј вардар да помини ...за еднаш колку толку да тргни и нашиот фудбал..ете сега можи ќе се смени власта во ффм...да се надеваме и на подобар успех на репрезнтациајта
мора од нешто да се тргни
Не, губевме 1-0.Прво полувреме тепавме? Ако да, тогаш местена е 100%.
другар искрено неможиш да споредуваш кондиција во фудбал и кик бокс..секој спорт си бара различни барања..на пример во фудбалот статистички најмногу од сите трчаат 10 км + што во другите спортови е незамисливо.. фудбалерите се навикнати на шпринтови и дуели и нема запирање..во кик боксот и боксот таквите категории имаш време да се одмориш повеќе пати и да застаниш да се стабилизираш што не е случај во фудбалот освен во прекините и на полувреме..исто и за кошаркарите кои цело време ротираат и се одмараат на тајм аути...секој спорт си има свои предности и недостатоци..а еден е најтежок-ватерполото...Ме праша што тренирам редовно а да прашаше што играм редовно ќе ти речев фудбал и баскет (повремено тенис) и тоа не од вчера.
Еден боксер знае дека ако нема кондиција има големи шанси да изгуби борба и затоа во аматерски бокс често се случува во трета рунда да паднат физички (не тренирале доволно) додека во профи бокс/мма тоа не може да се случи, ќе си добиеш еден фин убав нокаут и тоа од технички послаб ама кондиционо подобар противник ако успее да ти издржи до втора половина на мечот. Само боксерот знае дека ако не е спремен кондиционо ќе му се смеат а на фудбалериве не им е гајле.
Ако сметаш дека потешко е да издржиш 90 мин во фудбал него 15 рунди профи бокс дебело си се зезнал, не се споредува а кондиција се набива на ист начин секаде, со трчање, точак, јаже, како ќе одреди тренерот.
Кога ќе ми најдеш наш фудбалски клуб што исто интензивно тренира за кондиција како клуб од Бундес лига тогаш ќе повлечам се што сум рекол ама и двајцата знаеме дека тоа нема никогаш да се случи.
Кошаркарите на европското беа прва наша репрезентација што имаа топ кондиција и затоа и можеа да прават пресврт во резулатат во последните минути инаку губиш на концентрација, брзина и експлозивност а нозете ти се тешки.
Тренирај па ќе прајме муабет а не онака од памет да се збори .
И едниот и другиот треба да можат да си ја извршат задачата маратонецот да истрча 42 км а фудбалерот да изигра 90 или 120 мин и сите профи клубови можат освен нашите..Во мало и јас играм серва
Тренирав фудбал, затоа знам. Секој спорт има посебни барања што се однесува до кондицијата. Маратонец и фудбалер немаат исти потреби.
другар мислиш сите биотлчани го мразат вардар и го сакаат пелистер???и јас навивам за Пелистер но не значи дека го мразам Вардар??..па тоа е македонски клуб бе македонска гордост како можам против Македонци да навивам тоа душата не ми дава едноставно....и шо мислиш и тие што се болни од омраза кон Вардар (или за некои Миравци) против Вардар навиваа денес или општо кога настапуваа во Европски рамки??..тоа што го пишатн или извикуваат е поради локалната гордост ништо друго односно влезени се во некој филм како со Партизан-Ѕвезда демек да го одржат ривалстово...а потоа за Македонија сите заедно навиваат)што е нормално)..Не ми се верува Битолчанец дека го пишува ова, секоја чест другар, малку се оваквите како тебе.