Kurtlar Vadisi - Долина на волците

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Серијава не ја гледам, иако сум слушал од пријатели дека е многу убава ( слушнав дека има и нешто масони во серијата ова она ) но филмот го имам гледано ( Valley of the Wolves: Iraq ) и е добар, турско - американска продукција го снимала.

--- надополнето ---

Naskoro, Dolina na Volcite- Palestina, da ve potsetam samo, ne e serija tuku film...

Овој филм ќе биде нешто во врска со Израелските Командоси што го нападнаа тој бродот кој носеше хуманитарна помош во Газа? Мене така ми изгледа на почетокот, ама не разбирам турски и не сфаќам за што е филмот.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Naskoro, Dolina na Volcite- Palestina, da ve potsetam samo, ne e serija tuku film...

За тие што не разбираат турски еве и трајлер со англиски тајтл.

Polat Alemdar and his men are going to Palestine to get revenge of the people who were killed on the Blue Marmara Ship which was carrying aid to Gaza. Their aim is obvious: They will catch the Israeli general, who is the military planner and executive of this attack. Polat Alemdar makes his investigation in Palestine and he becomes near to achieve his aim step by step. However, they face with unexpected events. The Israeli general, at the target of Polat Alemdar, Mosche Ben Eliezer, makes it difficult with his atrocity and technologic possibilities in Palestine... The movie will tell the dramatic stories of Palestinian people. While Polat tries to reach Mosche, he will see how innocent people die in Palestine. Mosche burns villages, kills children and has everyone, who help Polat, put in jail. With the movie Valley of the Wolves Palestine, the attention of the whole world will be on Palestine, where people are facing with one of the biggest humanity drama.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286

--- надополнето ---

Овој филм ќе биде нешто во врска со Израелските Командоси што го нападнаа тој бродот кој носеше хуманитарна помош во Газа? Мене така ми изгледа на почетокот, ама не разбирам турски и не сфаќам за што е филмот.
Da, za toa se raboti, a izraelskata ambasada pred nekolku dena vo Ankara se bunese za ovoj film, ama toa e ):):)

--- надополнето ---

cccxxxxxxxxxxxxx

--- надополнето ---

Серијава не ја гледам, иако сум слушал од пријатели дека е многу убава ( слушнав дека има и нешто масони во серијата ова она ) но филмот го имам гледано ( Valley of the Wolves: Iraq ) и е добар, турско - американска продукција го снимала.

--- надополнето ---

Ne filmot e samo od turska produkcija, samo razlikata e sto ima i amerikanski akteri,kako sto bea Billy Zane, Gary Busey, Mauro Martino,itn..
Dolina na Volcite-Irak bese naj gledan 5-ti film vo Evropa, 2006 ta godina..

--- надополнето ---

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Samo da ve potsetam,vo idni epizodi sto se emituva sega na A1, ke igra i poznatata amerikanska akterka Sharon Stone i uste nekolku poznati amerikanski akteri...

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Кога е последната епизода, вечерва, утре или?

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Фикрет ке му каже на Шукри дека го сака, ама нивната љубов не ја дозволуваат нивните родители. Плус тоа брат му близнак на Шукри ја шмекал на Фикрет сестра му од Холандија (што била Масон), и тоа и двајцата имале мустаќи. (турски)

Џевриде ке му каже на Шукри да го побара син му што го оставил во Америка кога бил на печалба, ама овој нема да биде сигурен дали он му е татко и нема да сака да оди да го бара. Џевриде ке плаче поради ова во наредните 3-4 епизоди во интервали од по 5-10 минути.

За подетално да гледате сите како плаче Џевриде ке има специјална додатна епизода, и ке ја даваат специјално неа како плаче 30 минути без престан. На крајот е нај добриот дел, Џевриде зема пиштол и си ја разнесува главата, по што започнуваат да плачат Шукри и Фикрет, а кон нивниот плач ке им се придружат злобната слугинка на Фикрет - Шушкендил, и нејзината ќерка Бујурзун.

Во наредните две епизоди следува погребот на Џевриде, каде што сите ке плачат околу 40 минути, а Бујурзун бидејќи е заљубена во Шукри ке му се удвара на сред погреб што на мајката на Шукри - Курташак, нема да и се допадне и ке и нареди да ја напушти државата со рускиот танкер што таа вечер, тајно ке пренесува дрога за братот близнак на Шукри - Чоџукдер.

Бујурзун силно ке заплаче бидејќи нема да и се допадне тоа што нејзината неизмерна љубов кон Шукри е попречена од злобната Курташак.

Следете не и во наредната епизода.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Нема врска, јас ви кажувам како ке биде натаму. Ке се појави нов лик што ке работи како платен убиец во наредните неколку епизоди. Ке се вика Шефкед. Еве ви и слика. Гледајте па ке се уверите.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.781
Поени од реакции
12.113
дечки што ти е целта ???
бтв вечерва нема филм а???

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.781
Поени од реакции
12.113
Нема шанси да има...:toe:
Значи тешки лудаци се овие!!! :nerv::nerv::nerv: како онаа сител не ја затворат ...па и оваа само нека заврши филмот па после нека кршат глава!!!

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Затоа што денес немаше, во вторник треба да биде последна.
Ама како што тргнаа со глупостиве а1, тешко дека и во вторник ќе биде последната епизода.

Сепак, благодарам на одговорот.

Kajgana Shop

На врв Bottom