Курс за преживување на улица

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
А некој да појдеше на некој час по самоодбрана или Aikido ??

ем чисто, ем културно !! за една година веќе ќе си спремен да совладаш 95% од проблематични ситуации

1. Најважно од се: Од манијаци и лудаци не можете да се заштитите. Тоа се луѓе на кои им прегореле жичките (или не си ја земале дозата) и не бираат жртви.

2. Во случај на грабеж, не паничете во Божје име. Ако типот има пиштол не паничете и не се обидувајте да правите нешто глупаво. Гарант шупакот кој го држи пиштолот е доволно неспретен па може во случај на ваше паничење, вриштење и мавтање со рацете, да ве застрела.

3. Пиштол ни под разно не земјате со себе. Прво е нелегално да се носи. Второ, ако ве фатат со пиштол, се’ што можете е да добиете еден ќотек и пријава од цајканиве.
Но тргнете тоа на страна. Повеќето се дебили па ќе се самозастрелаат со пишол или ќе заборават да го закочат, па ќе пукнат во некој несреќник. Да не спомнувам некои деца ако се уфилмат па да пукаат у мадафака стајл, па трзајот кога ќе ги однесе ќе биде интересно.
Значи пиштоли, не луѓе.
1. Замисли ситуација јас да не се уплашам од него, а поради мојата реакција тој да се уплаши од мене. Дури и манијакот и лудиот се плашат од смртта :).
2. Не сум доживеал грабеж со пиштол, ама не сум жив ако не пробам нешто што другите би го опишале надвор од нормалното :).
3. Не сакам и јас пиштоли, не поседувам такво нешто иако имам можност лесно легално да набавам :toe:.

абе џабе ви се и ножеви и пеперспрејови и триста чуда.. во момент кога си нападнат мозокот инстинктивно размислува на бегање , или во некои случаи не функционира и се стаписува од паника.. тогаш се прават грешките.. Доколку почнете да тренирате нешто , да речеме Џит кун до (подолу ќе објаснам зашто) вашиот мозок ќе се научи да ги следи работите околу вас , ќе ви даде поголема самодоверба да поминете по темни предели и да не се плашите од сумњив тип на улица.. Тоа што ќе носиш ти нож , и спреј или боксирач , нема да ти помогне , бидејки додека го извадиш од џеб , дур го отвориш , ехехеее, време ќе помине , а за тоа време можеш да настрадаш. Доволно оружје се твоите раце и твојот мозок.

Џит кун до-то го препорачувам за сите оние кои што имаат недостиг од самодоверба , кои се физички немоќни и едноставно сакаат да знаат како да се одбранат. Се изучуваат стрит фајт техники , значи каде што се е дозволено (за одбрана) убод со прсти во очи , удари во гениталии , гризења (има 300 и кусур места на човековото тело каде што ако се гризне се прави голема штета , крварење и останато) употреба на објекти за одбрана (шишиња , столови , гранки и останато) а воедно се тренира телото и умот.. умот особено да не се плаши да биде нападнат , да реагира следствено на нападот а не панично , да го антиципира нападот и да побегне/ одбрани / избегне.

Само тоа ви помага, дури и против поголема група напаѓачи. (од лично искуство зборам , после година ипол тренирање џит кун до)

допуна. Инаку се изучуваат начини на одбрана од разни оружја , нож , шише , пиштол , пушка , стол и така натаму.

Vo slucaj na napad ne vikajte Pomos ! zamenete go so posoodveten termin kako Komunjari!! Sorosoidi !! Branko e peder !!! zosto narodot pobrzo reagira na gorenavedenite termini od poodamna nekoj ne reagira na pomos ili pak se oddalecuva od zrtvata.

Ne nosete lap-top , i-phone duri ni kopii od istive dovolno vi e najobicen mobilen za da funkcionirate ovie se oddlicna mamka na napadzaci.

Bidete kameleon .Pretopete se so narodot , oblecete postari alista i modeli od adibas ili pak Pima.
Ako vi se priblizuva potencionalen napad upatete se do najbliskiot kontinjer i prepravajte se deka barate hrana ili pak iskoristen spric. Nikoj ne se zamara so skitnik ili ocaen dzanker.

Tolku zasega

Закон! Многу добри и корисни совети, чекам уште.
Посебно би се задржил на болдираното, од денес ќе го користам овој начин во секоја пригода.
Сепак градов е опасен и ние како потенцијални жртви треба да си помагаме еден на друг.

Најбитно
Ќе тепаш и ќе бидеш тепан

Најбитно 2
Ако носиш глупости може само да ти ги заглават во анус

Најбитно 3
Ако се двајца мавај, ако се тројца мавај и легни, ако се четворица мавни еден и бегај

Токму така:D Особено првото , не смееш да се плашиш да бидеш удрен или слично.

Аман бе и вие. Кога ќе примите неколку удара ќе сфатите дека не сте направени од стакло па толку да се плашите да се тепате.

Абе од машки аспект - удри.
А од женски?
Еден да е ај некако ама 2ца,3ца,4рица? Ни пиштол не им треба.
Па ја и еден мислам стока некоја да ми се појави од 3 метра да замавне ќе паднам што од страв што од удар.. Не е така баш - мавај муабетот само.
Ќе те убијат од ќотек.

Откога гризењето уво на некого не спаѓа во панично реагирање:nenene:? Каде со овие муабети, how to become streetwise in 10 easy steps:pos2:?

Ваквите совети се еднакви на оние совети за ќарување. Имај самодоверба, самоконтрола, биди издржлив. Биди тоа што си, биди прав МУЖ

Нема шо многу да кажам, ми се случувале вакви случки ама не сум бил сам у такви случаеви така да освен по некоја клоца да сум доделил друго не сум сторил.
Совет што сум добил од постар е не земај камен да го мавнеш ако немаш муда да го мавнеш.

Затоа удирање по муда секад добиваш :vozbud: нема утка 100% те заштитува,не ти требаат ни пиштоли,ни пушки,ни шмајзери,пепери...една здрава машка (или женска со штиклата) тој нема недела дена да стане од болки :helou:

Леле марсовке,а баш мислев пиштол да почнам да носам хахахаха...

Ми се има на два-три пати десено да ме разманијачат по гтц или низ жена парк на минување,ама доволен ми беше фактот во глава за да останам смирена дека ако викнам од било каде има редовно по некој цајкан (порано алфите вртеа кругчиња околу гтц,за сега не знам) во околина и ќе спасам да не се изразам некултурно,па ќе кажам задник!Ама сепак,ја искористив карта брзо одење до куќичките со цајкани близу собрание,па некако се пишмануваа од одлуката посериозно да ме нападнат или па беа само обични пазачи(подобро што не дознав),ама за секој случај си постојував околу куќичките уште 5-6 мин,а цајканите внатре ми се чудеа што лудача сум јас што им дреме тука,ама страв чува лозје!Еднаш на карта аикидо и фактор изненадување за чичкото кој ме фати за задник додека пиев вода на чешмичката на почетокот на жена парк,а потоа гледаш колку си во добра кондиција до некое место каде што има повеќе луѓе!

Ееех сега сум голема за манијаците и педофилите,одамна ме немаат изманијачено,освен ограбено хахахаха!:nesum::pos2:

Откога гризењето уво на некого не спаѓа во панично реагирање:nenene:? Каде со овие муабети, how to become streetwise in 10 easy steps:pos2:?

Ваквите совети се еднакви на оние совети за ќарување. Имај самодоверба, самоконтрола, биди издржлив. Биди тоа што си, биди прав МУЖ

Нема шо многу да кажам, ми се случувале вакви случки ама не сум бил сам у такви случаеви така да освен по некоја клоца да сум доделил друго не сум сторил.
Совет што сум добил од постар е не земај камен да го мавнеш ако немаш муда да го мавнеш.

Види вака , ако се најдеш во ситуација каде што тројца те напаѓаат , кој со нож или со било што.. што ќе напраиш кажи ми? ќе маваш? ќе бегаш? ќе земеш нешто да се одбраниш?
И најмирниот човек во случај на напад инстинктивно му е да побегне или да се брани.. така е и со гризењето , доколку знаеш каде да гризнеш е само начин на самоодбрана.. да речеме , ти ја напаѓаат девојката а тебе други тројца те држат и неможеш да мрднеш .. и тука ќе начекам момент ќе му одгризам месо од раката на првиот што ќе ми дојде и кога ќе видат и другите дека до толку си способен да се браниш верувај дека нема никој да те чепне после тоа.

да речеме , ти ја напаѓаат девојката а тебе други тројца те држат и неможеш да мрднеш .. и тука ќе начекам момент ќе му одгризам месо од раката на првиот што ќе ми дојде
Теоретски, но обично прво тебе ќе те легнат од ќутек па после на раат...така да тешко до рака гризење ќе стигнеш.

Тие особи често се во црна хроника, први страдаат мислејќи дека можат повеќе одошто дозволува ситуацијата. Едноставно нема правило, тоа е момент.
Зависи на кого ќе налеташ во секој случај. И најголемите тепачи добивале ќотек.
Мислам за преживување нема правило во однос на потежок криминалец/ци-треба да си стварно јебо за да се носиш со нив. Оние манијаци што им дишат на девојчињата, за нив секако во ташничето може да се стави некој "лек".

па види , ние на пример на тренинг увежбуваме такви ситуации.. те напаѓаат 3-4 души од сите страни.. и прво што ќе направиш ќе му се фрлиш на најблискиот и ќе му одгризеш образ , уво , било што дофатиш.. инаку во погорниот пост , поставував хипотетичка ситуација. Ај кажи ми ти дека ќе продолжиш да напаѓаш некого ако на другар ти или натебе му одгризат парче месо?
Знаеш ли колку грдо изгледа ако му одгризеш парче кожа што се наоѓа под увото меѓу вилицата и вратот? Целото лице ќе му се изобличи кожата ќе му се собере накај средината..

Во ред за лица како тебе што редовно вежбате, тоа е веќе друго. Вам ви влегува тоа во мозок и вие инстиктивно и на најненадејните ситуации најчесто дејствувате автоматски, без многу мислење. Ова ми беше за обичен човек кој никогаш немал контакт со такви активности.
А како совет (пошто читам дека не си баш лаик за вакви работи) сигурно од стручно лице е добар. Мислев пошто некои од филмови кажуваат, но очигледно овде сум згрешил :smir:

Абе денеска није ми д'н. И Питерс пола сум го прочитал, пола сум го разбрал.

ем чисто, ем културно !! за една година веќе ќе си спремен да совладаш 95% од проблематични ситуации
Значи не некој час туку малку подолг период. Океј, очигледно овде правам грешки од сабајлево :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom