Sussaro
Southern comfort, southern sun
- Член од
- 27 декември 2005
- Мислења
- 6.541
- Поени од реакции
- 28.569
Девојки, кога би имале можност нешто да промените кај вашиот партнер, што би било тоа? Што е она што како по некој стандард го имаат сите мажи а со задоволство би го замениле со нешто друго? Би ги пратиле ли на ваков курс за мажи?
![]()
Курс за мажи
Модул 1:
1. Научете како да живеете без мајка ви (2.000 часа) (13 години искуство)
2. Мојата жена не е моја мајка (350 часа) (Нормално дека не, само да не се жали после на нееднаков третман. Се по заслуга.)
3. Како да сфатите дека фудбалот е само спорт (500 часа) (За разлика од вашиот омилен, крајно економски некорисен и повеќе од 90% од ситуации непотребен спорт шопингот, фудбалот е гола вода. Поефтин е, незамарачки, не стоиш, и не го тупиш на девојка ти на секои 3 минути, еј дали мислиш дека Меси е подобар од Роналдо, или дали црвено-црната боја убаво им стои на Милан.
Модул 2:
1. Немојте да бидете љубоморен на сопствените деца (50 часа) (Децата се секогаш на прво место. Ама јас не сум трут (машка пчела) па да служам само за оплодување. Или нека не се буни после тоа зошто имам швалерка.
2. Не зборувајте глупости кога жена ви има пријателки на гости (500 часа) (Таман работа во таква ситуација да седам дома и да слушам јато чавки како гракаат. Ќе си одам со Аце, синот и кумашинот до кафана на 2-3 ракии, мезенце и здравје ако ни се отвори дизна и нешто скаричка ќе падне.)
3. Како да го совладате синдромот на далечинското (550 часа) (Со компензација. Или нека (научи да) го совлада другото "даљинско", или ќе купам уште еден телевизор, па нека и Паѓаат лисјата до утре сабајле.
+ БОНУС
4. Не уринирајте околу шољата (100 часа + пракса) (к.р сатар, Не промашувам)
5. Како да преживеете студ без да драмите (100 часа) (мразам студ, се тресам, ама не мрчам и не го тупам).
Модул 3:
1. Како да испеглате маица за помалку од 2 часа (практична работа) (Една работа сум кажал, сите домашни обавези во животот ако треба ќе ги правам, пеглањето останува 100% на нејзе. Немам живци за тоа, или ќе го треснам магарето од земја или пелгата ќе лета од балкон. Така да ултиматум или нека прифати или нека одјебе. Ако прифати и јас ќе и се одолжам со квалитетно "пеглање").
2. Готвење без загорување, додека таа мие садови (практична работа) (Ако заслужи нормално, ама ако ми носи мини сукња, или фармерки уз гз дур се ведне над умивалник самата ќе си биде крива (хехехе носталгичен момент). Ама за тешки манџи не ме бива.)
Модул 4:
1. Почетен степен: куќни апарати (приказ во живо)
- ОН .......вклучи (Да не се вреѓаме и да не почнам јас како од три педаљи, волан и мењач се буните како теле во шарен спејс шатл.)
- ОФФ.... исклучи
И за надарени: Мојата прва супа без да претече (практична работа) (Супа ми едно од омилените јадења, милион сум ги направил во живот со фиде, магдонос, рендан морков, пашканат, целер, малце црн пипер, лимон, кашкавал сечен на коцки и ставени во тањирот за да ги стопи супата, вегетка-ма експерт сум бре за супа)
ТЕМИ ЗА ДИСКУСИЈА
Со оглед на комплексноста на темите, учествуваат најмногу 8 кандидати.
Тема:
1. Пеглање, од машина за перење до плакар... тој мистериозен процес. (За оваа тема се изјанив погоре).
2. Опасност при полнење и празнење на садови за мраз (демонстрација). (Добро треба да си вол, за да заебеш тука работа)
3. Ти и електрика – економски предности кога ќе повикате мајстор. (Таман работа мене да ме дрма струја на млади години. За тоа си го имам Анте комшијата.)
4. Последно научно откритие – готвењето и фрлањето ѓубре не предизвикуваат импотенција. (Цел куќа може да е хаос, ама ѓубре не оставам внатре. А шпагети правам топ, виршли исто, јајца пржени со сланинка исто, за компир манџа не ме бива)
5. Иако си во брак со неа, смееш да и купиш цвеќе (разговор со психијатар). (Ако заслужила, има и алергија на полен да добие од цвеќиња)
6. Тоалет хартија – дали расте на држачот? (Не, ама миљарда посто е позаебано кога омотот е свртен према ѕидот а треба према корисникот)
7. Како се спушта даската од ве-це шољата – чекор по чекор, видео презентација од Харвард. (добро ваљда ние кога кењаме, не седиме на порцеланот. А ако се мисли на таа другата големата даска што ја покрива целата школка, нема потреба од спуштање, за тоа си има прозор и/или вентилација.)
8. Детергенти – дозирање, употреба (практичната работа се изведува на отворено). (Од Ајакс до Циф, до Доместос, Веце Нет и Дак, до кој препарат е подобар за џогер, кој за паркет, ко за ламинат а кој за плочки. Се сум си научил.)
9. Основна разлика меѓу корпа за валкани алишта и под (лабораториски експеримент). (Две корпи-едната за бела облека, другата за други бои, во зависност од детергентот, белата и долна облека оди на 90 C а другата ако е добар детергент може и на 60).
10. Мажот како совозач – дали е генетски возможно да не коментира кога таа се паркира? (Кога ќе е сама во кола нека си паркира дур не си се најде на најсмешни инсерти на жени-шофери на јутуб. Кога е со мене, треба да има разбирање за моите нерви како и за својата валица ако си ја сака здрава, и за времето кое е драгоцено и вреди пари. Наравоучение-Јас ќе возам)
11. Комуникација: ментални вежби за разбирање, ако нешто е во фиоката не се прашува во која туку се обидуваш да го најдеш. (Времето е пари, зборувањето ви шифри не е. Плус само повеќе ќе се нервира затоа што со судоку равенки се обидува јас да ги погодам, а нема затоа што не сакам да се замарам.)
12. Дали шољата за кафе може да прелета сама до мијалникот? (практичниот дел го води Дејвид Коперфилд). Не може, за тоа постои летечи послужавник. (
4 карактери (букви).