Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
абе нема што пејпал да му даваш, може он директно да врати пари преку системот на алиекспрес. ако со картичка си платил парите на картичка ќе ти се вратат.
ако не се договорите ништо имаш опција алиекспрес да го превземе dispute-от.
а инаку колку време ја чекаш порачката, тракинг нема?
на едната пратка има тракинг ама покажува стално трансит а на другата нема информации. Пратките ги чекам повеќе од 60 дена имам отворено деспуте и сега можам да одам ескелете на деспутот и алиекспрес да решава за случајот пошто овие само викат почекај оште некој ден а веќе чекам недела дена плус .

На телефон ми опнаа и 18% данок ова ново е нешто? нели беше само 5%
Никогаш не беше 5%, порано се плаќаше 18% ддв + 5% царина, можеби тоа те буни.
А сега царината е укината, се плаќа само 18% ддв.

на едната пратка има тракинг ама покажува стално трансит а на другата нема информации. Пратките ги чекам повеќе од 60 дена имам отворено деспуте и сега можам да одам ескелете на деспутот и алиекспрес да решава за случајот пошто овие само викат почекај оште некој ден а веќе чекам недела дена плус .
чекај и ќе помине рок за заштита и на крај може само да се сликаш. штом инат воде кинезот кажи му одма или нека враќа пари или escalate. ич не чекај, некои тешки преваранти се.

чекај и ќе помине рок за заштита и на крај може само да се сликаш. штом инат воде кинезот кажи му одма или нека враќа пари или escalate. ич не чекај, некои тешки преваранти се.
им пишав пред 1 час дека доста чекав и дека барам рефунд, ќе видам утре што одговор ќе добијам и ако не се согласат одма ќе одам escalate па ке видаме.

им пишав пред 1 час дека доста чекав и дека барам рефунд, ќе видам утре што одговор ќе добијам и ако не се согласат одма ќе одам escalate па ке видаме.
Ќе те рефундрираат не се секирај.

Само пиши му на кинезот "I dont have paypall" и не го прекинувај диспутот, не е ова e-bay да мораш пејпел да имаш.

Kazite nekoja strana za naracka na originalni patiki so free shipping i realni ceni

Kazite nekoja strana za naracka na originalni patiki so free shipping i realni ceni
Бесплатен шипинг има само кај кинезите а они тешко дека продаваат оргинал брендови [emoji1] . Инаку види на Sportdirect за патики ама не е бесплатен шипингот.

Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk

За витамини во вредност од 67 долари од ихерб колку се плаќа царина....уствари кај може да се најде некој ценовник?

имам нарачано телефон од алиекспрес и оди преку сингапур пост и последно на тракингот ми го покажува ова
2016-08-29 09:46:00【MKSKP】Transit to Air Transit Centre. Дали знае некој колку дена трае транситот отприлика?

имам нарачано телефон од алиекспрес и оди преку сингапур пост и последно на тракингот ми го покажува ова
2016-08-29 09:46:00【MKSKP】Transit to Air Transit Centre. Дали знае некој колку дена трае транситот отприлика?
jas znam koga ce iskoci mkskp, postarot e vece kaj mene. dojden ti e telefonot.

HELP...
порачав книга од DELFI knjizare online(Србија)....и сеа мора да подлегне на царинска постапка....ке може ли некој кој има искуство да ми каже колку се давачките за царина данок кон државата оти на мејл ми пишува само за магацински трошок бидејќи пратката моментално ми е во карго центар скопје....и уште нешто дали доколку истечат овие 15 дена според законот неоцаринетата пратка се враќа назад или се уништува и дали ќе ми ги вратат парите....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom