Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
За колку дена би дошло ова пишува дека е во МК и дека го праќаат на кај мене?

Attachments

• Screenshot_2015-12-21-21-10-50.png
    Screenshot_2015-12-21-21-10-50.png
    79,6 KB · Прегледи: 44
За колку дена би дошло ова пишува дека е во МК и дека го праќаат на кај мене?

Се работи за фејк тракинг. Никогаш системот во МКД не известува дека пратката е на аеродром и дека кај и да е ќе дојде кај тебе.

Само ако пишува Macedonia (the former Yugoslav Republic of) SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE Receive item at office of exchange (Inb) тогаш е пристигната во МКД, а Macedonia (the former Yugoslav Republic of) SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE Send item to domestic location (Inb) тогаш е тргната кон тебе. Тоа аеродроми, принтање, препакување се е фејк...

Пратка порачана на 7 декември, ми стигна денес. А имам пратки од ноември не стигнати.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Пратка порачана на 7 декември, ми стигна денес. А имам пратки од ноември не стигнати.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Препорачани се или обични? Ако не ти стигнат до крајов на недела ќе ги чекаш малку подолго затоа што некаде се затурени, плус се ближи нова година хаос ќе биде a пред тоа беше католичниот Божиќ и можеш да замислиш.

враќање на пратка во Кина
дали освен "нашава" пошта некоја друга од куриерскиве фирми врши достава од кај нас до Кина?
и какко се цените ,дали е запознат некој,има повеќе опции или само една ,со тракинг бројче?

враќање на пратка во Кина
дали освен "нашава" пошта некоја друга од куриерскиве фирми врши достава од кај нас до Кина?
и какко се цените ,дали е запознат некој,има повеќе опции или само една ,со тракинг бројче?

Од курурските фирми, Брза пратка, Курир, Глобко само Интајм нуди меѓународни курирски услуги и е авторизиран посредник на UPS. Други вакви курирски услуги нудат и DHL и TNT Еxpress Skopje. Цената и опциите на достава зависат од тоа што имаш намера да праќаш, габаритот, дестинацијата итн. Во секој случај од сите наведени Македонска пошта е најевтин избор.

Некој шо порачваше од фестивалот на 11 ноември од Aliexpress му стигнаја работите? Оти јас порачав околу 10тина работи од кои само пола стигнаја на почетокот на декември а останатите нигде ги нема... :confused: Претпоставувам дека негде имат заглавено сега со holiday craze! :unsure:

Некој шо порачваше од фестивалот на 11 ноември од Aliexpress му стигнаја работите? Оти јас порачав околу 10тина работи од кои само пола стигнаја на почетокот на декември а останатите нигде ги нема... :confused: Претпоставувам дека негде имат заглавено сега со holiday craze! :unsure:

Со каква пошта се пратени, препорачана или обична?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom