имам табела во excel, не можам да ти ја пратам...мислам ќе ти биди од корист.Го читам ова и пак неможам да укопчам.
Колку ќе ме одерат на царина доколку порачам парче техника од Али Експрес во вредност од 420 евра?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
имам табела во excel, не можам да ти ја пратам...мислам ќе ти биди од корист.Го читам ова и пак неможам да укопчам.
Колку ќе ме одерат на царина доколку порачам парче техника од Али Експрес во вредност од 420 евра?
Зависи какво парче техника. Можеш со 0 денари да поминеш, можеш со 5%ДДВ +200 денари, но може и повеќе.Го читам ова и пак неможам да укопчам.
Зависи какво парче техника. Можеш со 0 денари да поминеш, можеш со 5%ДДВ +200 денари, но може и повеќе.
Не мора да значи. Појма немам што ти е паметно.Андроид мултимедиа за автомобил... Би требало да ме одерат јас мислам.
Провери го тракинг бројот на страната на македонски пошти и кажи што ти пишува таму. Обрни внимание што ти пишува кај ОД и ДО.Имам нарачано пратка од Ихерб, и веќе скоро месец е во Македонија(според тоа како го разбирам тракингот јас), а во пошта коа прашав ми рекоа дека немаат пратка со таков тракинг.
Некој да помогне?
Прегледај го приврзокот 275795
Тракингот го признава нашата пошта само ако првата буква е R... или U... еве чекам пратка со тракинг број SY..., пишува дека стигнал пакетот на аеродром Скопје, Пошта не може да најде ништо, останува да чекам до крајниот рок и да барам РЕФУНД... незнам веќе последнуте пратки ќе биде 40% Рефунд... и тоа Ебау, демек пореномирано од Али Експрес...Имам нарачано пратка од Ихерб, и веќе скоро месец е во Македонија(според тоа како го разбирам тракингот јас), а во пошта коа прашав ми рекоа дека немаат пратка со таков тракинг.
Некој да помогне?
Прегледај го приврзокот 275795
Јас нарачав завчера, пријатели имаат нарачувано претходниов месец и им стигнало за 20 до 30 дена.Zdravo decki, nekoj mesecov da naracal nesto od Iherb? Kakvo iskustvo imate, dali vi stignala pratkata?
Пред една недела со DHL опција. Ако ти се брза избери DHL за 2-3 денови е во мкд, ама имаш 1590 ден давачки за ДХЛ + царина/ддв. А ако не ти се брза со local post ќе ти стигне за 3-4 недели (ако е под 90усд со се шипинг може да поминеш без царинење).Zdravo decki, nekoj mesecov da naracal nesto od Iherb? Kakvo iskustvo imate, dali vi stignala pratkata?