Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Не шпекулирајте со неточни информации. Пошта нема блокирано никакво пристигнување на пратки од Кина. Веќе трета недела не се испорачуваат пратки од Кина. До први март нема испорака на пратки од Кина. За понатаму не се знае. Ако не дојде до намалување на заразени од корона вирусот, ќе има повторно одлагање на испорака на пратки.
п.с. Слободно нарачувајте од Banggood (Хонг Конг) сајтот. Пратките ги испраќаат во рок од 24 саати.

Последно уредено:
Не шпекулирајте со неточни информации. Пошта нема блокирано никакво пристигнување на пратки од Кина. Веќе трета недела не се испорачуваат пратки од Кина. До први март нема испорака на пратки од Кина. За понатаму не се знае. Ако не дојде до намалување на заразени од корона вирусот, ќе има повторно одлагање на испорака на пратки.
п.с. Слободно нарачувајте од Banggood (Хонг Конг) сајтот. Пратките ги испраќаат во рок од 24 саати.
Mnogu e poskap od aliexpres, taka da ke si pocekame. :)

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ima nekoj zemano od Dhgate.com?

Baram nekoi patiki sto gi nema kaj nas a na mnogu produkti kaj niv nemoze da prakjaat vo MK.

За 24 часа ти стигаат дома или за 24 часа они ги испраќаат од кај нив, па кога стигне - стигне?

Последно уредено:
Decki dali znaete koj e procesot dokolku sakam da prodavam produkti vo Srbija i kolku kosta isporakata ?? Od kosovo za kaj nas znam deka e 5 evra, ako ima nekoj sto moze da mi objasni mnogu bi bil blagodaren.

Decki dali znaete koj e procesot dokolku sakam da prodavam produkti vo Srbija i kolku kosta isporakata ?? Od kosovo za kaj nas znam deka e 5 evra, ako ima nekoj sto moze da mi objasni mnogu bi bil blagodaren.

Ако праќаш преку пошта имаш ценовник кај нив на сајтот https://www.posta.com.mk/ценовници/ (првиот документ, одма првите цени се за соседните земји), ама мислам дека подобро и побрзо ти е со карго. Брза пратка и Карго Експрес мислам дека вршат достава и во Србија.

Моментално до 90евра или 45 евра е примање пратки од странство без царина?

Моментално до 90евра или 45 евра е примање пратки од странство без царина?

Мене денес ми испратија 2 пратки од Али. Веројатно почнаја да функционират нормално.

Да поставам едно глупо прашање. ДДВ до 90 евра роба наплаќаат у поштата кај железничка или можам да платам и да го земам пакетот у локалната пошта блиску каде што живеам?

И арам да им е на bike-discount.de за 20 евра поштарина.

Дечки ако пратката е нарачана на име на дечко ми а е ставена мојата адреса ( која не е негова) дали ќе може он да ја подигне пратката?

Дечки ако пратката е нарачана на име на дечко ми а е ставена мојата адреса ( која не е негова) дали ќе може он да ја подигне пратката?
Може. Битно е тој да отиде со лична карта само

поштарот ако ја донесе дома кј тебе има шанси у спротивно тешко, правно несмеат да му ја дадат ама сега со оглед дека у државава се е можно ке си пробате среќа

Sent from my iPhone using Tapatalk

Некој кој има онлајн порачувано производи преку City Box да ми каже за колку време стига испораката ( пс и да ми обајсни околу порачката ) :rolleyes:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom