Купување на постар мотор

• Креатор на темата Креатор на темата Delux123
  • Време на започнување Време на започнување
Јбг, од new school јас би зел Raptor 250. Некако ми се најприфатливи во цена.
Одличен е! Проверено. ;)
--- надополнето: 21 декември 2012 во 16:11 ---
Овие рапториве и јас ги гледав, како стојат механички солидни ли се?
За тие пари не наоѓаш поарно. Одличен избор. Ти советувам да баталиш купување „Хамачи“ за тоа што којзнае каде и во кои фабрики во Кина ги произведуваат деловите додека овде ги составуваат. Хамачи е македонска фирма со кинеско име и немам ни грам доверба во нив за тоа што мои сигурни извори ми потврдија дека не се воопшто ок.

Работата е јас уште сум на 50ццм 2тактно скутерче, ова ќе ми биде втора сезона. А за понатаму гледав или раптор или keeway superlight знам дека се двата во различен стил но секако би пробал што повеќе ми лежи пред да купувам :). Сеа париве се ќе ми отидат по опрема купување јес да кацига имам ама и за девојчето и така и се друго пута 2 трошоци ама тоа е, мислам дека заштитата мора на прво место да ми биде макар и на скутер
--- надополнето: 21 декември 2012 во 16:52 ---
Добар текст и доста добари совети..
Е сега слично нешто на кавасаки нинја 250р ..(моментална цена му беше 5500нова а на старо по 3500се движат)
ногу е тоа за мене поевтино нешто се најде пример хамачи 250цц (кинески) колку би издржале и дале е добро да купам такво нешто сепак се дава толку пари па сакам нешто добро да земам
Eve ti motorce interesno
http://www.motodominik.mk/new/index...saki-ninja-250-r&catid=59:2012-12-09-19-50-21

ехехе шо е финтата со кавасакито 2200евра ?
Гледам по македонските сајтови каде што продават кавасаки нинја 250р цените се од 3500евра па нагоре..

Иначе Регал Раптор гледано ногу се продаваат али испод 15.000км неможе се најде валјда се издржливи а уште колку км ке изоди...знак прашалник :D

ехехе шо е финтата со кавасакито 2200евра ?
Гледам по македонските сајтови каде што продават кавасаки нинја 250р цените се од 3500евра па нагоре..
Ваљда е старо за ново остаен...

Иначе Регал Раптор гледано ногу се продаваат али испод 15.000км неможе се најде валјда се издржливи а уште колку км ке изоди...знак прашалник :D
Одат, 4 тактен кинез оди по 30.000 без проблем, ако се одржува правилно. Нека не те загрижува тоа ич.

Добро моторче сепак у кавасикито ми летна умот.. :D :D

Ваљда е старо за ново остаен...

Одат, 4 тактен кинез оди по 30.000 без проблем, ако се одржува правилно. Нека не те загрижува тоа ич.
И повеќе одат. Ако редовно се менува масло, машините на Рапторите и Лифаните немаат смрт.
--- надополнето: 22 декември 2012 во 14:11 ---
Добро моторче сепак у кавасикито ми летна умот.. :D :D

Двотактно секнд хенд не би ти советувал. Башка уште од велешани (ншто лично немам преотив нив, ама мотори и коли кога се во прашање праат големи дубари) не би го купил ни сосема нов да е со 0 поминати км. Декларираат дека има само 1500 км поминати, призведен 2008 а прва регистрација демек 2011. И за една сезона само 1500км? Абе смрди на дубара! Јас со нерегистрирани мотори сум минувал во просек 900 км месечно, не па регистриран. Просек по сезона никогаш не ми бил помалку од 6000 км и тоа кога од оправдани причини не сум можел често да возам. Заради тоа ми е сомнително.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom