Куманово, кумановци, кумановки

Дуле??, Да не е директор на Народна Техника-Куманово, а нешто ми се чине дека со фотографија се занимава??:)
dusko todorovski profesor na pedagoski vo skopje po fizicka kultura sin mu e u velika britanijaa kerkamu emazena vo ohrid inaku so niv sme kukni prijateli

Еве през годиниве се покажало дека Кумановки си ја зацврстуваат позицијата на прво место на најдобри девојки/жени во Македонија. Значи ако таму и Битола не се расположам нема каде, покрај сите благодети цела недела морам да напишам овдека и еден многу јак муабет меѓу мене и една млада домаќинка(на некои 25-6 години), вака изгледаше:
-сега кажи ми како да стигнам до механичарот?
-ќе одиш право 50м па од десна страна ќе видиш едно ПУТЧЕ па ќе го фатиш и право кај него си.
-Што да фатам?!?!(веќе со руменило на образите и мал осмех)
-Путче бе, мало путче!
-На 50 метри право по улицава да фатам мало путче? И како да го фатам малото путче!?!?(веќе почнав на глас да се смеам)
-Не да го фатиш буквално, туку ќе го поминеш!(девојката со насмевка ми враќа, ама не е свесна за што се смеам)
-CENSURED(не е за во јавност)
:majmun6: :majmun6: :majmun6:
....ова е официјален муабет со случајна минувачка на улица е сега замислете неофицијалните какви се! OWNAGE!
btw, сакав да прашам ПУТЧЕ на кумановски што е?
:majmun6: :majmun6: :majmun6:

Мал краток пат.:smir:
А така А? хехе
А како е тогаш: голем пат т.е. патека(машки и женски род)?:majmun6:
Море, овдека денеска низ градов све големи 'патишта' гледам ej. И да му пренесет на онај газдата од Корзо да си ги смени келнерките....

:helou:Поздрав до сите кумановци -закон сте. Најмногу го сакам кумановскиот јазик т.е. го обожавам.А и Кумановци нису лоши :cheeky2:
А и бај да веј морам да ви се пофалим дедо ми е кумановец и се гордеам со него хе хе.

Mnogo si gi sakam obozavatelke na Kumanovci.Ne za drugo i ja sam Kumanovac pozdrav do The Goddess

:helou:Поздрав до сите кумановци -закон сте. Најмногу го сакам кумановскиот јазик т.е. го обожавам.А и Кумановци нису лоши :cheeky2:
А и бај да веј морам да ви се пофалим дедо ми е кумановец и се гордеам со него хе хе.

И јас и јас,само што јас немам дедо кумановец

А така А? хехе
А како е тогаш: голем пат т.е. патека(машки и женски род)?:majmun6:
Море, овдека денеска низ градов све големи 'патишта' гледам ej. И да му пренесет на онај газдата од Корзо да си ги смени келнерките....
da da kelnerke u korzo morav da se smeniv :D I toj podhitno :D

Pozdrav do edinstvenata licnost so ja znam od kumanovo i ako se site takvii kako nea kumanovo e naj cool grad vo makedonija pozz do nea aj ako se najdki koja e neka pisi heeh

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom