Куманово, кумановци, кумановки

Ajde malku da se vklucime i onie sto ne se od Kumanovo na temava :)
Vo Kumanovo (znaci tocno vo gradot) imam vlezeno samo ednash- koga trenirav kosharka za Gostivar vo klubot "Mladost". Mnogu ne ne rashetaaa, direktno otidovme vo salata i ja izigravme partijata :) Salata super e :) Inace izgubivme :nesum:

I posle toa iako jas insistirav da jademe negde vo gradot za da imam vreme da se prosetam i da go vidam gradot drugive zapnaa Skopje da sme doprele i taka zaminavme direktno za Skopje :(
Taka da,, ce treba dopolnitelno da go posetuvam Kumanovo :vozbud:

Pa i nemas sto mnogu da vidis, jas rabotev tamu 5 godini i osven zena mi drugo nesto sto navistina mi ostavi vpecatok i nemase :)

А што да кажемо би могало да ти остави утисак?
Од куде си ти као прво?
Куде си работаја?
Куде си искачаја?
Куде си бија?
Сас кога си зборија?
У кој кафиќ/локал си бија?
Пцуваја ли те е некој?
Тепаја ли те е некој?

Што сакаш да кажеш?

hah oki

roden i ziveam vo SK (duri si staviv i marker na google earth na forumov ne krijam nisto :) )
rabotev na tabanovce
gi pominav site lokali od klub do intermeco i andro
i imam mnogu prijateli od Ku
nekoj sigurno i me pcuvaja :)
ne sum bil tepan ama sum bil opljackan :))

Sakav da kazam deka kumanovci i kumanovki se posebna kategorija, poprilicno nesvojstvena za drugive delovi na Rm, Ku ima prekrasni lugje no sepak za zal ima i kult sprema uniformite :( do den denes ne mi e svatlivo kako tie prekrasni lugje uspeaa da gi dovedat na nivo na ikoni grst carinici i policajci za cij intelektualen kapacitet i ne sakam da govoram.
Sepak i pokraj se doagjam vo Ku relativno cesto i seuste uzivam vo corbata na Cardak :)

Хехехе...абе што не кажеш што те мучи, него одма Куманово му било тапа, нема што да се види, доживи, чуе.

Не, не е тој култ на униформу, веќ култ на власт брат. И имаш га тој свугде, и куде тебе у Скопје се свршуе на пратеници, министри, и њини секретари и секретарке. Не може цело Куманово да га изетикетираш као такво. Немој да кажу на жену ти,па нема ручак за тебе днска!:helou:

haha vo pravo si prijatele podobro da si ja cuvam ustata zatvorena :)

Има една мисла.Ако знаеш Кумановски и срумички сви ке ги разбереш у Македонија а мислу и дека зенске су едни од поубави.

Haha mislis ili si siguran? Najubavi smo ! I ne samo toj nego ima ne i pametni doduse:)

Жене у Куманово су убитачно убави, кд ке направимо едну Кумановску собиранку, и кд ке дојдев овија од Скопје, Охрид, Струмицу и сл, нема да им се иде дома:helou:

I toj sto vikas a kolko duse smo od kumanovo ovdeka znae li nekoj?

Buterfly напиша:
I toj sto vikas a kolko duse smo od kumanovo ovdeka znae li nekoj?
Има не едно 5-6 што ги ја знам, а сигурно ги има и тија кои што од некој разлог нејќев да се огласив што се однаса до тој куде живив. Али кога нема, и без њега се може:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom