Кул авиони

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
На оваа тема постираме слики, информации и разменуваме за авиони кои се “кул’’.

C-119 Flying Boxcar

Ако постојат авиони кој 100% ја извршиле задачата за која што се создадени (пренесување на оружје и војници, ова е еден од нив:

C119_flying_boxcar.jpg

Дефинирај „кул“. Одма сакав да ставам Мустанг за елеганција, ама гледам ме престигнале. :)
Ми се допаѓаат линиите на He 111, има некој „Германците доаѓаат, плаши се“ шмек.
heinkel-111-bob2.jpg

Bundesarchiv_Bild_101I-343-0694-21,_Belgien-Frankreich,_Flugzeug_Heinkel_He_111.jpg

И P-40 ми е кул ама не можев да му најдам кул слика, не ми се допаѓа со заби. :)

Кул авионче а...
smart_plane.jpg

А овие

sr-71_12.jpg

или нешто како ова
Movie-Plane.jpg

ффффиииууууууууу
b-3_Supersonic-2.jpg

Breaking the sound barrier:
Image-dop13.jpg

Авиончиште...
QSST_Aircraft.jpg

А почнал како ТРАНСПОРТНА ЕДРИЛИЦА :) на крајот на WW2...
17297632.jpg

имам видено фотографија на еден ваков С-123 снимен , некаде 1963 год на стариот Скопски аеродром, сега населба Аеродром, на платформата пред контролната кула и зградата за патнички сообраќај, одприлика каде сега е VERO......:)
ми се допаѓа носното тркало на стојниот трап "украдено " од B24:)

Мислам дека еден од кандидатите за кул авион а воедно И MVP барем во вотрата светска e "Летечката Тврдина"..
b17.jpg

еве едно WW2 авионче
lancaster.gif

Последното од НАСА

x43_NASA_Aircraft.jpg

И замислата на Боинг за авионите на иднината

future_airliners3.jpg

Ray Stits go ima konstruirano i izgradeno , ovoj najmal avion na svetot..:)
873a01b0.jpg

Stana poznat po sistemot za platnena obsivka na lesni avioni Stits Poly Fiber Covering Process, iako, ako dobro se sekjavam...negovite Playboy i Playmate...na slikata ...........bea mnogu popularni megju samograditelite na avioni....
3520L-1.jpg

Richard VanGrunsven za Playboy-ot napravi kit na potpolno metalno krilo, a podocna dizajnirase i kompleten avion RV3...od koj proizleze edna od najuspesnite operacii na proizvodstvo na avioni vo kit....Van's Aircraft Co. so cela serija mnogu uspesni avioni ..
rv-7_quickbuild_lg.jpg

Еве и нешто Руско:

RussianL_468x309.jpg

mig31-4.jpg

...и стравот на Американците... Ту-160 кај Американците познат како Блек Џек

013jet_468x331.jpg

tu160_2.jpg

35412.gif

COOOOL!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom