Кул авиони

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
tu-160_24.jpg

ovoj so samo 100 saati nalet, kako i nekolku drugi, e isecen vo Ukraina...kako umilkuvanje na NATO....:) ....

хром фарбата на Мустанзите покул е, барем за мене :salut:

Ако не сум грешка (немам проверено), хром ефектот е најверојатно полиран алуминиум... Конкрит?

malce offtopic, ama moram da prasam... Fiat Kampanjola ima na slikata ?

a za farbata, pojma neam, tvojata varijanta mnogu verojatna mi zvuci... :)

Еве нешто огромно:

an225_16.jpg

Специјалниот авион од НАСА конструиран за транспорт на спејс-шатлите.
Како што можи да забележите овој авион има 6 мотори и еден негов лет од 4 000 км чини 2 000 000 долари!

И уште еден џин...
1.jpg

Еве нешто огромно:

an225_16.jpg

Како што можи да забележите овој авион има 6 мотори и еден негов лет од 4 000 км чини 2 000 000 долари!

Дечко грешка си.Авионот на сликата е Антонов произведен во Украина,за време на СССР

П.С види го поубаво знамето на опашката

an225_16.jpg

Дечко грешка си.Авионот на сликата е Антонов произведен во Украина,за време на СССР

П.С види го поубаво знамето на опашката

Авионот го користи НАСА, а дали е руско производство или не не знам, важно е огромен!
Знам дека вакви авиони антонов има и Русија, ама дали овај е Руски не знам.

Авионот го користи НАСА, а дали е руско производство или не не знам, важно е огромен!
Знам дека вакви авиони антонов има и Русија, ама дали овај е Руски не знам.

За транспорт на шатлите НАСА користи Boeng 747.
Тоа на сликата е Антонов Ан-225, а тоа над него е рускиот шатл "Буран".

Ако не сум грешка (немам проверено), хром ефектот е најверојатно полиран алуминиум... Конкрит?

silver.jpg

alclad e lim dobien so valanje na legura 2024 i tenok sloj na cist aluminium koj ne korodira kako duralot i se polira do visok sjaj...
............hrom-aluminium ??? da ne mislis na tehnologijata na tvrdo hromiranje na vnatresnosta na aliminiumski cilindri za vozdusno ladeni motori???

malce offtopic, ama moram da prasam... Fiat Kampanjola ima na slikata ?

a za farbata, pojma neam, tvojata varijanta mnogu verojatna mi zvuci... :)

nema :) toa sto te potsekja na Kampanjola e kako mi se gleda....Tojota..:)
1.jpg

a ova nikogas ne e napraveno ....baska NEMA VRSKA so aerodinamika i struktura..i koga bi se izgradil bi bil pretezok sam da se podigne , a kamo li nekakov tovar...:)

Za mnogu pomalata varijanta koja edvaj ednas ili dvapati poletala ..pred da se ISPOKRSI..
14.jpg

konstruktorot zavrsil u Sibir zaradi rasturanje na narodni pari.....

silver.jpg

alclad e lim dobien so valanje na legura 2024 i tenok sloj na cist aluminium koj ne korodira kako duralot i se polira do visok sjaj...
............hrom-aluminium ??? da ne mislis na tehnologijata na tvrdo hromiranje na vnatresnosta na aliminiumski cilindri za vozdusno ladeni motori???

nema :) toa sto te potsekja na Kampanjola e kako mi se gleda....Tojota..

Појма немам, мислев дека површината е алуминиумска и е полирана, наместо да се хромира што би ја зголемило масата :)

Инаку, мислев да не пишам тука за на одам офтопик, ама ајде... Не е FJ40, туку се само џипови од 1949 до 2004/5. Фале првиот (MB) и уште по некој во средина....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom