Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Никогаш, ама никогаш самојед нема да стане улично куче.
Си видела ти самојед (куче од 200 евра па нагоре) на улица само?

Одма ќе го приберат, макар и од чисти економски причини.
Да не тераме инат сега, сакаш да си направиш мерак, направи си слободно.
И јас сакам самојед да имам пак.

Само не викај дека го зимаш ради него, те молам :)
Најголема желба ми била да чувам самојад и што сега:pishtoldz

Иначе мајката на моето куче е најдена на улица со паднато крзно и со крлежи а е САМОЈАД :smir:

Ако не се кучињата и немам улично куче зошто немам услови имам мачки кои што се улични сум ги наоѓала по улица повредени и гладни. Мислиш толкави мачки лесно можат да се хранат и чуват?
Да имаше вдомување на мачиња ке вдомев сигурно:smir:

Attachments

• DSCN0018.jpg
    DSCN0018.jpg
    167,8 KB · Прегледи: 1
  • bmp.gif
    bmp.gif
    183 bytes · Прегледи: 45
Има друг начин, стерилизација, вдомување во посебни домови за кучиња или пак инекции против беснило и слично.Само што на нашиот ценет градоначалник не му се даваат парите па мораше на ваков начин да ги истреби:wink:.

Ама знаеш што е тука интересното? Што не се само кучињата во градов. На мене ми треба базен да ми се изгради ако да речеме нацијава сака успеси. На Викторгг му треба куглара. На Принц му треба автобуска линија да кажеме што оди директно од кај него до Центар, да не оди пеш 2 километра. Улициве низ градот се пустош, шахтите се испоукрадени, треба да се постават семафори (сега почнаа да се поставуваат).
Треба да се санираат училишта, факултети, болници, згради. Не живееме на Борнео па да имаме пари за извоз.

Нормално дека сите тука на темава сакаме кучињата да се вдомат, да се стерилизираат, да оздрават, да си најдат дом. Но кога нема кој да ги вдоми, а живееме во период на економски кризи, рецесии (а Флорентино Перез не е Македонец), подобро е да бидат успиени отколку да бидат пуштени на слобода па да настрада некој невин и недолжен. И јас имам дома животинче, си го сакам најмногу на светот, сакам кучиња, без разлика дали се со педигре или улични. Ама моментално се нема финансии за такви работи и најверојатно тоа е единственото решение. :smir:

Хиии како живееш ти!!!! :nesvest:

Како си преживеала?!

Те молам објасни подробно, бидејќи една членка погоре рече дека јаде месо само затоа што е неопходно!
Едноставно , јадам храна од растително потекло.:smir:
А таа храна не е лоша.Ги сакам животните , не носам кожа (носам скај - на „кожната“ јакна , на металските алки... на се! и не ми претставува проблем)! Тоа е исто како некој да ја одере мојата кожа и да се шета низ градов со неа!!:uvo: Грдооооо!!!!
А господинот Алек , нека подразмисли дали тој всушност треба да се шета со такви дрангулии на него , со оглед на тоа дека покажува знаци на агресивност.Извини Алек , но јас како љубител на психологијата , морам да ти предложам еден преглед:smir:

Сметам дека со рационално користење на буџетот што го има државата би можело некако да се постигне тоа, секако нели кога не би се граделе бесмислени споменици на улица Македонија и воопшто низ Скопјево.Но тоа е веќе друга тема.
Зошто на пример не ги смести во шинтерница?И таму барем малку да се грижат шинтерите за нив, колку да не висат по улиците?

Има друг начин, стерилизација, вдомување во посебни домови за кучиња или пак инекции против беснило и слично.Само што на нашиот ценет градоначалник не му се даваат парите па мораше на ваков начин да ги истреби:wink:.

мислиш дека ќе ти биде полесно ако те укаса стерилизирано куче?

или ако ти оперираат мускул (под услов да преживееш) ќе се насмееш кога ќе ти речат „не се грижи, немаш беснило - кучето беше вакцинирано“

Ај не ми го дудлај жити се ме имаат нападнато неколку пати глутница кучиња и не сум кренал рака на ниту едно ама ако видам да нападнат некоја жена постар човек или дете има да го успијам со нога и ќе ти го зготвам за ручек. а иначе извини што те погодив знам убаво беше у село.

Да му го дудлаш ти на некој пес:)

Тука те чекам да се покажеш во вистинско издание.

1. Не сум од село. :)

2. Намерно го нагласив тоа во предходниот пост (ти пуштив водичка) за да проверам колку си паметен. Излезе дека не си многу, ама тоа е друг муабет пoшто нема потреба да се губи време да се докажува колку човек треба да е глупав за да прави муабет "град-село".

3. ц ц ц ц ц ц :tapp:

или ако ти оперираат мускул (под услов да преживееш) ќе се насмееш кога ќе ти речат „не се грижи, немаш беснило - кучето беше вакцинирано“
Me каснало куче.Што сеа, гневна треба да бидам и да ги мразам сите кучиња што постојат?Секако дека не.Затоа и реков дека треба да се вакцинираат против беснило и слично, за да престанат да се однесуваат така.Пред да ме цитираш друг пат, прво прочитај го целиот пост.

Ме гризнало куче со беснило.И? Жива сум? -да Ме оперираа?-НЕ
Ништо не ми е , уште на крај , кога кучето го претепаа , јас го бранев...што не би можела да речам за тебе дека доколку ме гризнеш , би преживеала...:tapp:

Да му го дудлаш ти на некој пес:)

Тука те чекам да се покажеш во вистинско издание.

1. Не сум од село. :)

2. Намерно го нагласив тоа во предходниот пост (ти пуштив водичка) за да проверам колку си паметен. Излезе дека не си многу, ама тоа е друг муабет пoшто нема потреба да се губи време да се докажува колку човек треба да е глупав за да прави муабет "град-село" (како тебе).

3. ц ц ц ц ц ц :tapp:

А зошто го смени постот после, ја изгасна чешмата? И кое е моето право светло? Што ќе шутнам џукела што ќе нападне дете? Ти што ќе направиш ќе се здружиш со џукелата?
А за град село тоа е реалноста не измислувам ја топла вода имам ја комшии добро знам како стојат работите.

Си имала среќа.:smir:
Не , тоа не е среќа.Тоа значи дека кучето ме нападна заради моето куче, јас го бранев и затоа што пред тоа се имаат закачнато на улица.
Де бе луѓе , OPEN UR F***** EYES!!!
Или и мене треба да ме успијат сега затоа што ме гризнало такво куче??
ОМГ , Алек , јас имам беснило!!!:pos2::pos2::pos2:

За ова од мене доби црвенко.
Јас сум вегетаријанец! И сега што правиме?! Дај те молам , тие кучиња бегаат само да им свикаш , или во краен случај да сецнеш со чекорот накај нив , но не да ги повредиш.ПРЕТЕРУВАШ!!!!

види - за црвенко баш ми е гајле. не ме спречиле мене многу појаки закани од едно мислење на еден форум да си кажам што мислам. а мислам дека не е ни за лошо мислење, зашто јас никого не вреѓам, туку само кажувам како (според мене) треба да биде.

особено што не ти е точна констатацијата дека секогаш бегаат. некогаш и напаѓаат луѓе, или барем ги лижат, многу почесто мочаат и сл...., а пренесуваат и заразни болести, кои ако не се гледаат не значи дека ги нема.

тоа што си вегетаријанец не значи дека сите се. уште повеќе што сигурно имаш некој кој не е. и се возиш во автобуси (таксија/авиони) кои ги управуваат некои кои јаделе месо и учиш од некои кои јадат месо.... таков е човекот - МЕСОЈАДЕЦ. исклучоците не го менуваат. Е сега, што не се спротиставиш за правата на јарињата, јагнињата, телињата итн?

Мислам дека ова со стерилизиции и вакцинации е само една хипокризија на општеството и помодарство - да се бранат кучиња, а да се плашат нормални луѓе.

Само напред за градоначалникот за оваа акција.

А зошто го смени постот после, ја изгасна чешмата? И кое е моето право светло? Што ќе шутнам џукела што ќе нападне дете? Ти што ќе направиш ќе се здружиш со џукелата?
А за град село тоа е реалноста не измислувам ја топла вода имам ја комшии добро знам како стојат работите.

А овие се природно ретардирани...

Пред пет,шест дена најдов многу мало маче и го прибрав.Моето пет месечно маче се бунеше и го неќеше...а сега неможе без него,се играат и се се заедно...а мачето прет тоа беше прегладнето,а сега дури бира што ќе јаде...го избањав,го очистив,редовно го хранам и многу е убаво:smir:

sega samo sto procitav deka i vo kina se ubivaat masovno kucencata.. ne mozam i nikogas ne ke mozam da gi razberam takvite luge, ednostavno dusata me boli ko ke citam takvi statii, epten mi e neubo. Vkraj mi e zal i nekam to da se slucuva i kaj nas :( ako pomognime site na nekoj nacin mozi ke se podobri sostojbata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom