Точкест
I'm Awesome
Само кучето може да е милениче?:nesum:
Океј пардон, да се убие све што не е куче маче папагалче игуана питон камелеон итн итн?
А свињи, телиња, овци, кози, кокошки може онака ху гивс а фак абаут дем, ајм хангри?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само кучето може да е милениче?:nesum:
Океј пардон, да се убие све што не е куче маче папагалче игуана питон камелеон итн итн?
А свињи, телиња, овци, кози, кокошки може онака ху гивс а фак абаут дем, ајм хангри?
Јас и така јадам минимално месо, од што морам. Што се однесува до мене, никогаш не би заклала животно за да му ги задоволам потребите на мојот желудник. Не туку ми ги извртувај зборовите, пошто поентата беше друга.:wink:
Значи да се разбереме, кучиња по улици НЕ ако некој е научен у село кога живеел со кучиња да ги храни за да у зима волкот не му ги изеде овците тоа е друга работа и треба да навикнете дека ова е град.
Така најдобро може да почнете да собирате пари да изградите надвор од градов(селово) еден храм со огромен двор и сите кучиња среќно да си живеат и лаат до бесконечност. И никој нема да ви ги јаде.
А замисли да се најдеш во џунгла некогаш кај што освен животни нема што друго да јадеш
Законот на џунглата е тоа - да убиваш но за да се прехраниш, а не да убиваш од шо ти прднало така.
Ме имаат бркано кучиња, ме има и домашно куче каснато (не мое) и сега што? Ајде да ги убиеме сите. Колку е само тоа кукавички.
А овде се изнагледав еден куп кукавици.
Оууууу пази, налетавме на Скопска шмизла :smir: Градска.... Кај ке искачаш вечер ма? Не го кликај маусот многу силно ке те заболи руката.
Јас и така јадам минимално месо, од што морам. Што се однесува до мене, никогаш не би заклала животно за да му ги задоволам потребите на мојот желудник. Не туку ми ги извртувај зборовите, пошто поентата беше друга.:wink:
А замисли да се најдеш во џунгла некогаш кај што освен животни нема што друго да јадеш
Законот на џунглата е тоа - да убиваш но за да се прехраниш, а не да убиваш од шо ти прднало така.
Ме имаат бркано кучиња, ме има и домашно куче каснато (не мое) и сега што? Ајде да ги убиеме сите. Колку е само тоа кукавички.
Ае, Лиса Симпсон не јаде веќе 15 сезони месо, па ете издржила.
И СтевоМЦ.
Тие приказни на други места можда
Инаку, поентата овде е што ВИЕ ни викавте на НАС како смееме да одлучуваме кој ќе живее, а кој не.
А вие одлучувате веќе.
Полза/без полза и други причини - бла бла е тоа за мене.
Moo Point.
На крајот, вие одлучувате пак за тоа кој ќе живее а кој не. А на нас ни продавате трогателни приказни за нечовечност.
Иронично е.
Ама старите селски навики друже тешко се искоренуваат, тоа треба генерации да поминат па да тргне работава:smir::pos2:Значи да се разбереме, кучиња по улици НЕ ако некој е научен у село кога живеел со кучиња да ги храни за да у зима волкот не му ги изеде овците тоа е друга работа и треба да навикнете дека ова е град.
Така најдобро може да почнете да собирате пари да изградите надвор од градов(селово) еден храм со огромен двор и сите кучиња среќно да си живеат и лаат до бесконечност. И никој нема да ви ги јаде.
Препрочитај го постот мој, доволно пати за да сконташ дека поентата не беше во одлучување кој ќе живее, а кој не. Не си дал на никој живот-не ни имаш право да одлучуваш за него.
Јас реков дека КУЧИЊА НЕ СЕ ЗА ЈАДЕЊЕ, а тоа што некои идиоти ќе вметнале на пазарот и нив, не значи дека напраиле нешто паметно и корисно. Додека за останатите домашни животни што ги колат, не можам да им префрлам, бидејќи од секогаш биле одгледувани поради исхрана.
И прекини со извртување на туѓите зборови, пошто више ми се темни да ти реплицирам и да ти објаснувам. Ако и понатаму не ти е јасна мојата поента-твој проблем.
Јас реков дека КУЧИЊА НЕ СЕ ЗА ЈАДЕЊЕ, а тоа што некои идиоти ќе вметнале на пазарот и нив, не значи дека напраиле нешто паметно и корисно. Додека за останатите домашни животни што ги колат, не можам да им префрлам, бидејќи од секогаш биле одгледувани поради исхрана.
Никој не те прашуваше дали кучето е за јадење, тоа што пробуваш да дефлектираш прашањата и поентите кои излегоа на виделина сега - чист тактички потег кој нема да ти успее овде.
Битното е што не ти е проблем да си ги гледаш работите кроз призма.
Бидејќи месото е вкусно и убаво, не е проблем што се убиваат, отсекогаш било така тоа.
Бидејќи кучињата се убави за галење, проблем е што се убиваат, нема право никој да одлучува за нивната судбина.
Значи човекот смее да одлучува за нивната судбина кога на вас ви одговара, а не смее кога не ви одговара.
Аиде, морав сам да го нацртам заклучокот, среќа што и други го сфатија овде, па не сум како риба во празно.
Не е мој проблем што имате двојни стандарди, ве молам не ми се лутете мене.
Ако и понатаму не ти е јасна мојата поента-твој проблем.
ама маца кака ќе земе самојед за некој ден, имајќи толку бездомни кучиња и продавајќи ни лажна човечност. Тоа викам јас, нешто не штима ама ич.