Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    634
A zaso mislis deka oni se glavnite krivci? Neli pologicno za toa da se odgovorni vladinite institucii koj se odgovorni i gi plakjame za toa а ne nevladina organizacija.
Зашто они се противат на успивање.
Автоматски споено мислење:

Oni izleguvaat na pres i za zaklana kokoska, pred nekoe vreme imaa post za posvojuvanje na kokoska. Pa ne gleam vlastite da zabranile kolenje kokoski. Problemot barajte go tamu, oni se dolzni da go resat zaso zimaat i plata za toa.

Btw toa so cipiranjeto i oni go predlagaat, megjutoa nemaat mehanizmi da go sprovedat.
Да, ама за кокошки има и помалку народ што ќе сподели. Повеќе болни кучкари има.

Да, ама за кокошки има и помалку народ што ќе сподели. Повеќе болни кучкари има.
Сакам да пријавам напад од кокошка, каде да се обратам??
:pos:

• Хаха
Reactions: A__
Поболно нешто од кучкар нема, отворам коментари на објавата кај хачико и се крстев со двете раце истовремено.
Ми се одмилија кучињава од нив жими се.
Пуфки ги напрајв во коментари сега чекам да се нафрлат сите како хиени ионака не ми се спие.
Да си страден од дома да излезиш, не зборам за овој напад кај што можи да е нивно куче оти станува збор за населба баир кај цигите, ама сепак бе градот ни е Бангладеш станат, не се врви од глутници, се пуштаат лаат, јас лично небезбедна се осеќам.
Вчера скапав вртење со количката за да си одам дома, го триплирав патот оти се џиткаа по улица и лаеа.
Ќе фатам ќе откорнам некој од овие шо ги бранат и око не ми трепнува, не се криви кучињата тие се за стапот во газ

Поболно нешто од кучкар нема, отворам коментари на објавата кај хачико и се крстев со двете раце истовремено.
Ми се одмилија кучињава од нив жими се.
Пуфки ги напрајв во коментари сега чекам да се нафрлат сите како хиени ионака не ми се спие.
Да си страден од дома да излезиш, не зборам за овој напад кај што можи да е нивно куче оти станува збор за населба баир кај цигите, ама сепак бе градот ни е Бангладеш станат, не се врви од глутници, се пуштаат лаат, јас лично небезбедна се осеќам.
Вчера скапав вртење со количката за да си одам дома, го триплирав патот оти се џиткаа по улица и лаеа.
Ќе фатам ќе откорнам некој од овие шо ги бранат и око не ми трепнува, не се криви кучињата тие се за стапот во газ
Види, со стапот во газ може многумина од нив да усреќиш, не ризикувај

Kako sto kazav, oni se protivat za mnogu raboti i ne gi ebat 2 posto, inaku sea pokraj dzukelive i treva kje pasevme.

Ne ti se anima mundi krivi ako pola glasacko telo ti se kuckari.

Они ги предводат тие кучкарски срања, како не се криви?

Anima mundi e nevladena organizacija. Pokraj kucinjata, se zalagaat i za prasinjata i site drugi zivotinki po klanicite. Nitu imaat ingerencii nitu nekoj se zamara za nivnite stavovi.

Beljata so kucinjata ni e zaso golem del od populacijata nema niso protiv da se ubivaat prasinja ili kokoski, megjutoa ne i kucinjata. Barajte si ja bejlata kaj niv i kaj instituciite (koj za razlika od anima, gi plakjame za ova).

Nitu imaat ingerencii nitu nekoj se zamara za nivnite stavovi
odgovorno ti tvrdam najodgovorno
deka vo bitola sinterskta sluzba se ukina i nemozi da se vovedi pak bas radi anima munid ne ti zboram od pamet pa sega blagodarenie na nivnata griza za kutrite zivotinki sega istite tie kutri zivotinki gi jadat decata po ulici

• Ми се допаѓа
odgovorno ti tvrdam najodgovorno
deka vo bitola sinterskta sluzba se ukina i nemozi da se vovedi pak bas radi anima munid ne ti zboram od pamet pa sega blagodarenie na nivnata griza za kutrite zivotinki sega istite tie kutri zivotinki gi jadat decata po ulici
Anima mundi ima 20 clena, verojatno 5 od niv se vo bitola. Sigurno radi niv gi ukinale.

Realnosta e deka vmro ve vozi ko mali deca. Imaat celosna mokj da gi ispotepaat kucinjata ako sakaat.

Anima mundi ima 20 clena, verojatno 5 od niv se vo bitola. Sigurno radi niv gi ukinale.

Realnosta e deka vmro ve vozi ko mali deca. Imaat celosna mokj da gi ispotepaat kucinjata ako sakaat.
nikakva virska nemam so ni edna politicka partija ( proverka kaj sakas :icon_mrgr:) izbrzano ti e mislenjeto :ROFLMAO:
mene mi e bitno da ne gi jadat decata po ulici a za anima mundi ti trvdam deka imaja golemo vlijanie za sinterskta sluzba vo bt

• Ми се допаѓа
Оние па од хачико, работеле по принцип залови-стерилизирај-врати
Алооо кај го има ова бе, во која нормална земја има да го заловиш кучето агресивно и после да го вратиш на улиците да јади други луѓе, или да го нудиш да го вдоми некој. Шо ако го изеди тој шо ќе го вдоми, ќе одговараат за убиство од небрежност ?
Салам се ?
Многу сакам да изеди некој од тие кучкарите, ама сол да го направи, онака до непрепознатливост, секта гнасна
Инаку овие организации за животни и кучкари се платени баш со наши пари, тендер општината објави и му даваат пари нив за да ги ранат, стерилизираат и шо ти јас знам, чулако убаво на совет објасна ама кој да слуша

(^) И општината, и градот Скопје, и општините во градот Скопје, и јавното комунално претпријатие, а онаму каде нема, субјектот кој има делегирани овластувања, имаат надлежности по, ова прашање. Но законот вели ако не се двоумат, по третманот, да се вратат во реонот од каде биле заловени. И така и се прави. За оние кои извршиле напад над човек или други животни, си има посебен законски протокол (известување до Агенцијата за храна и ветеринарство, карантин, надвор, тест за социјализација...), ако го повторило нападот, овластен инспектор, по карантинот, си носи решение за евтаназија.

Дали знаете колку кучиња од Македонија се носат во странство во период од една година? Стотици, ако не и илјадници. Дел од овие се улични. Резултатот на терен стагнира. Башка тоа што ги кастрира/стелизираш, по логика на нештата треба да имаш помалку, а не исто или повеќе кучиња. Така? Башка оние кои ги двомиваат граѓани и ги згрижуваат активисти.

Земи буре со вода, направи дупка, а стави и црево кое ќе го полни бурето со вода. На крајот на денот во бурето пак ќе имаш вода. За ова претходно разговаравме.

Мора да има систем на контроли, едноставно мора да има. Дали ќе биде посебна единица на Мвр, дали ќе бидат комунални редари, дали ќе бидат инспектори (не само ветеринарни, кои се дефицитарни), нека одлучат и стават во новиот закон. Без контрола, како елементарна мерка за воспоставување на системот за казни, нема да има резултати на терен.

Исто како ѓубрето кое магично се појавува во парковите и реките, така и кучињата магично се појавуваат на улиците. Генералниот виновник се знае, и се додека не поминува низ филтерот на контроли, додека не добива казни, ќе си се тера по старо. Проблемот ќе се пролонгира, ќе се плаќаат оштети, а со тоа ќе се оштетува и локалниот буџет. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom