Tи ретардиран си па што не можеш сам да најдеш па ми бараш на мене ја да ти барам ко да си некој слепец?Ако не сакаш да си најдеш сам не просипај дека те завлекува,смешен си колку што си замислен.Нефокусиран си зашто од стационар за бездомни животни се префрлаш на вегетаријанство.Идиотско завлекување на дисукусијата во друг смер.Мислиш дека европските земји се ослободиле од кучињата со тоа што ги убиле сите.Сакаш да одиш во Европа користејки фашистички методи врз животни.Убијте ги сите кучиња,едно ако не остане ако треба да остане на улица.Мизерија!Има и похумани начини за да се тргнат животните од улица тоа што на тебе ти е нај мил фашистичкиот метод,реши се,убиј се по краток поступак и крај е друго дванаесет.
Ај сега пак прашај ме како и барај линкови!
Кажи дека си ретардиран и неспособен да најдеш и ке ти пастирам!
И хеј!Нема да добиеш одговори на ретардирани прашања!
Само ќе те цитирам, да ти остане постов, да не ти текне што работи изнапиша и да пробаш да го избришеш во рок од 30 мин што имаш.
Али еве, ќе ти пишам во твој стил, на твое "ниво", зар проблем ли ќе ми биде:
"Абе во повеќе европски земји нема кучиња, тие што ги имале биле премалку и имало доста хуманитарци кои ги земале. Ние во Македонија, немаме такви луѓе, јебига. Е сега, има случаи во земјите низ светот каде кучиња гризеле луѓе, осакатувале деца и ред други работи. Затоа, заклучено е според многу луѓе и експерти дека кучиња на улица - bad idea. Секоја земја ги решила со методите кои и биле на располагање и достапни. Ако имале стационар, ги држеле таму додека не ги посвои некој. Ако немале место, барале итно луѓе и во краен случај успивање. Така се реши целиот проблем во другите земји. Линкови не ми барај, гуглај ги, што да ти кажам. Исто така, има една машина која кучињата ги транспортира во резерват во Африка, па можеме неа да ја примениме. Не ми барај линкови за ова, види си Animal Planet 2 саати и ќе сфатиш.
Се што пишав мора да се прифати за апсолутна вистина, во никој случај јас не презентирам линкови, ако некој не верува, нека си закаже боље преглед во Воена Болница, нешто не е во ред со него."
Али хеј, ако ти ме читаш мене, ќе видиш дека јас не викам "ај да ги убиеме кучињава", него кажувам "мора ИТНО да се тргнат од улица".
Затоа и на тебе, Маца_кака и ред други ви барам изводливо решение, бидејќи ако нема место и никој не сака да ги земе, за мене нема друго освен успивање.
Параграфот ќе го болдирам, за да го препрочиташ убаво и да сфатиш дека е битен дел од мојот пост и поента. Ќе биде добро да прочиташ 2 пати, пред да почнеш да ме нарекуваш фашист. Пошто и јас би сакал кучињата да најдат дом, да живеат и да не мора да бидат успиени. Али, со секој ден, секоја недела, се зголемува шансата повторно некого да нападнат - а не смее да се дозволи таков колатерален ризик. Човечкиот живот е далеку побитен од тие на кучињата скитници, ако тоа размислување те нервира кај мене, не знам што да ти кажам.
П.с. Не ми барај линкови, се ова е апсолутна вистина, гуглај со бинг и готова работа.