Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Јас не гарантирам за било кое куче расно или улично дека некогаш нема да нападне некој.Ај според твојава логика сите да се утепаат за да не случајно на на некое од нив не им текне некогаш да нападне или да гризне некоја.Нека нема кучиња на светов и крај.Сега веќе не знаеш што да кажеш зашто ќе контрира на се што до сега си напишал па почнуваш да банализираш.Зашто бе ја да ти гарантирам?Затоа што ти кажувам дека таква методологија постои секаде во свет и е докажана во пракса како успешна?За тие кучиња си гарантира организацијата а не јас!
Јас можам да ти гарантирам само за оние кои јас ги чувам!
Мене на маалски финти нема да ме фатиш.

Јас не гарантирам за било кое куче расно или улично дека некогаш нема да нападне некој.Ај според твојава логика сите да се утепаат за да не случајно на на некое од нив не им текне некогаш да нападне или да гризне некоја.Нека нема кучиња на светов и крај.Сега веќе не знаеш што да кажеш зашто ќе контрира на се што до сега си напишал па почнуваш да банализираш.Зашто бе ја да ти гарантирам?Затоа што ти кажувам дека таква методологија постои секаде во свет и е докажана во пракса како успешна?За тие кучиња си гарантира организацијата а не јас!
Јас можам да ти гарантирам само за оние кои јас ги чувам!
Мене на малски финти нема да ме фаќаш.

Не е малска финта, туку ти покажувам колку површно размислуваш.
Убаво кажа Никола, "другите" кучиња имаат сопственик, човек со мозок, кој одговара за него. Тоа е сосем друг случај. Истренирани, издресирани, немој да ги мешаш со уличниве.

А овие се пуштени сами, зашто?
За да ви се направи на вас меракот, да се осеќате добро.

Епа, гарантирај бе, направете една организација "<3 кучиња улични", гарантирајте за сите во Скопје распуштени. А вака, ќе ви се направи меракот, ќе се пуштат, а кога ќе настрада некој, уво не ви чуе. Розови очила?

Лупеташ глупости.Контрадикторен си сам на себе со секој нареден пост.Се праиш демек ти е стало до џукеливе и бараш некое решение,зашто нели не си садист и ти си као наводно чувал кучиња па имаш душа бараш решенија ете да се тргнат агресивните од улица,да не постои опасност за таквите како тебе и Ники да можат слободно и без страв да шетаат.Јас ти давам примери ширум Америка и Европа како се третира овој проблем кој е докажан како едноставен и успешен ама тебе тоа не ти е доволно ко божем ти си го попил цел памет на овој свет а сите други се будали па бараш да се гарантира за секое куче дека нема шанси никад да нападне никој.Го завлекуваш моабетот во друг правец за да го избегнеш одговорот бидејќи го немаш.
Тоа дали некое куче има сопственик или нема е сосема небитно ако е агресивно.Јака работа ако некој одговара коа ти ке останеш без рака и ке шеташ деформиран,или можеби ти е тоа небитно бидејќи ќе добиеш оштета пошто таа нели ти е логиката.Ама чим ти е Николас другар знам колку е сат.
Поповршно од тебе не можам да размислувам дури и да се трудам и ништо не докажуваш со твоите постови освен што се негираш самиот себе.
Не си конструктивен.Повторуваш пароли.

Лупеташ глупости.Контрадикторен си сам на себе со секој нареден пост.Се праиш демек ти е стало до џукеливе и бараш некое решение,зашто нели не си садист и ти си као наводно чувал кучиња па имаш душа бараш решенија ете да се тргнат агресивните од улица,да не постои опасност за таквите како тебе и Ники да можат слободно и без страв да шетаат.Јас ти давам примери ширум Америка и Европа како се третира овој проблем кој е докажан како едноставен и успешен ама тебе тоа не ти е доволно ко божем ти си го попил цел памет на овој свет а сите други се будали па бараш да се гарантира за секое куче дека нема шанси никад да нападне никој.Го завлекуваш моабетот во друг правец за да го избегнеш одговорот бидејќи го немаш.
Тоа дали некое куче има сопственик или нема е сосема небитно ако е агресивно.Јака работа ако некој одговара коа ти ке останеш без рака и ке шеташ деформиран,или можеби ти е тоа небитно бидејќи ќе добиеш оштета пошто таа нели ти е логиката.Ама чим ти е Николас другар знам колку е сат.
Поповршно од тебе не можам да размислувам дури и да се трудам и ништо не докажуваш со твоите постови освен што се негираш самиот себе.
Не си конструктивен.Повторуваш пароли.

Пази, колку пиша, ништо не кажа.

Е сеа, ако толку примерите ти се валидни и знаеш што збориш, зашто не гарантираш?
Гледаш, очигледно ни сама не веруваш на тоа што го збориш, зашто па јас би ти верувал.
Психолози за кучиња а? :)

Не се согласувам воопшто па кој му дозволува да играат Богови? Затоа во секоја нормална земја си има посебни места за незгрижените кучиња само во ова нашава насушна нема ништо како тие воопшто да немаат душа, сопствен живот.Дајте бидете луѓе во вистинска смисла на зборот, а тоа што ве напаѓаат кучиња размислете кој ја носи таа вина тие или самиот човек.

Не бе,ти кажа.
Многу ти е глупо прашањево и едвај заслужува одговор ал нејсе.
Јас не можам да гарантирам затоа што не сум јас таа која што врши проценка врз кучињата.Тоа ти е исто како да ми викаш да гарантирам за операција на мозок дека ке помине успешно и дека пациентот ке преживее а не сум хирург.
За тие кучиња ти реков дека си гарантира самата организација,да работам јас за нив и јас да проценувам ќе гарантирам и јас!Психолози за кучиња не мора да бидат,таква проценка која што е составена од неколку едноставни методи може да ја изврши и самиот ветеринар.
Ај прашај ме сега пак истото.

Не бе,ти кажа.
Многу ти е глупо прашањево и едвај заслужува одговор ал нејсе.
Јас не можам да гарантирам затоа што не сум јас таа која што врши проценка врз кучињата.Тоа ти е исто како да ми викаш да гарантирам за операција на мозок дека ке помине успешно и дека пациентот ке преживее а не сум хирург.
За тие кучиња ти реков дека си гарантира самата организација,да работам јас за нив и јас да проценувам ќе гарантирам и јас!Психолози за кучиња не мора да бидат,таква проценка која што е составена од неколку едноставни методи може да ја изврши и самиот ветеринар.
Ај прашај ме сега пак истото.

Линкови, линкови.

Еи мајката, па ти ако си толку сигурна и е толку лесно, што не го предложиш ова на Владата?
Дај линкови во која земја од Европа има кучиња на улица, плиз.

Уклучи бе анимал планет,гледај едно сат два ваљда ке ти се разјасни.
На владата и е тоа предложено од страна на друштвото за заштита на животните.
Линкови ако те интересира барај си сам,јас не сум ти секретарка.

Уклучи бе анимал планет,гледај едно сат два ваљда ке ти се разјасни.
линкови ако сакаш барај си сам,јас не сум ти секретарка.

Ми презентираш "факти без факти".

Невозможно еи, па после јас сум вртел едно исто.
Дај ми податоци, да видам од каде толку си информирана...

Или воопшто веќе не ми реплицирај, што да ти кажам, 4 поста по ред барам нешто, само ми вртиш сам да си видам. Неам друга работа, па ќе гуглам јас твои теории. :)

Ти дадов бе податоци,каде и на кои места можеш да ги најдеш.Тоа што ти не сакаш да уклучиш телевизор,да прогуглаш и што сакаш да замараш не е моја работа.Јас нема да ти го пополнувам времето.Колку сум јас информирана тебе не треба да те занима,од тебе сум многу повеќе во секој случај.
Во сите 4 поста добиваш одговор и се правиш луд или глуп а не си тоа.Бидејќи ти е целта твојот збор да биде последен,напиши што сакаш послем мене нема да ти реплицирам.

Јас само едно ќе кажам, враќање на кучињава на улица ни под разно.
Кучињава се живи суштества ако не знаат тие што ги враќаат имаат свои природни потреби да јадат и се пропратно со тоа. Доста ни е на сите од ѓубре по улица и лепешки на сите страни.
Ако сакаат да се реши проблемов треба да промисли некој убаво а не да се правдаат дека нема решение и/или немаат средства за истото.

Ти дадов бе податоци,каде и на кои места можеш да ги најдеш.Тоа што ти не сакаш да уклучиш телевизор,да прогуглаш и што сакаш да замараш не е моја работа.Јас нема да ти го пополнувам времето.Колку сум јас информирана тебе не треба да те занима,од тебе сум многу повеќе во секој случај.
Во сите 4 поста добиваш одговор и се правиш луд или глуп а не си тоа.Бидејќи ти е целта твојот збор да биде последен,напиши што сакаш послем мене нема да ти реплицирам.

Да гледам Animal Planet 2 саати?
И да видам "на интернет"?

Очигледно нешто не штима толку, 4 поста барам линкови, 4 поста се правдаш, вадиш, контраш и што уште не. Да имаше линкови, ќе ги даеше, полесно е така него ова. Така да, значи немаш, ок, збориме напамет. :)

Куче никогаш не се гледа во очи! Така покажуваш страв и има шанси да те нападне.
Колку и да ти е страв помини мирно и НЕ го погледнувај. Ова барем кај мене успева па не ме напаѓаат големите, дека кај малите улични јас сама идам да ги галам.

Стравот создава адреналин во крвта,исто како и кога си спремна да нападнеш.Кучето го осеќа адреналинот и не прави разлика дали се плашиш,или сакаш да го нападнеш.Затоа тоа тогаш те напаѓа,или народски "ти го осеќа стравот"

Пази, колку пиша, ништо не кажа.

Е сеа, ако толку примерите ти се валидни и знаеш што збориш, зашто не гарантираш?
Гледаш, очигледно ни сама не веруваш на тоа што го збориш, зашто па јас би ти верувал.
Психолози за кучиња а? :)

Богами има,ама не кај нас.Има милион примери за "ментално лекување" кај кучињата,ама тоа никогаш нема да го има кај нас.

Таа психологија е посебен смер на ветеринарен факултет,се разбира не кај нас! :)

Тоа што го гледаме на Анимал Планет е одлично режирано така да се даваат само најдобрите и онака нај хепи енд случаеви.

Тоа го нема кај нас и никогаш нема да го има заради различното гледање на животот на едно животно,во случајов куче.

Јбг сакале несакале кучињата се враќаат на улица,дел се убиваат,уствари не тоа не е убиство тоа е прегладнување до смрт,прскање со црево на вакви температури и слично.

Еве да ве прашам знаете ли како умира куче од глад?Знаете ли колку време треба за едно куче да умре од глад?

Мали новороденчиња ги одделуваат од мајката и умираат а ниеднаш во животот не пробале храна.

Дај нека ги успијат!

Еве и јас се приклучувам на жртвите од глутница кучиња, балгодарение на мојот "преинтелегентен" дечко кој што ме натера да проаѓам покрај глутница кучиња за да си ја земе колата (пошто за него секогаш мора да има место за паркирање доволно широко за да собере 3 коли во него за да не му се изгребела "јакава марка на кола":tapp: па за да паркира соодветно мора секогаш да паркира 50 метра од локацијата каде што треба да се оди:tapp:иако пред локацијата има многу места за паркирање според него сигурно си е сигурно најважно е колата да остане читава а моите нозе се на второ место на листата на приоритети) и затоа денес ќе си настрадав, среќа што на местото на настанот се појави еден човек што зема стап во раце па ме одбрани иначе да бев препуштена само на дечково ќе настрадав и тоа повеќе од сигурно!

По неговиот памет требало да не се плашам од кучињата:tapp: и мирно да си поминам покрај нив па така и покрај моето инсистирање да не поминам покрај кучињата тој ме натера!

што и го направив и ете што можеше да се случи, да си останам без парче месо од нозеве или рацеве! среќа што се појави човекот па ме одбрани.

Мислам дека ситуацијата во Скопје во однос на скитниците кучиња е повеќе од аларманта! и подитно мора да се исчистат улиците !зошто на жртвите од напади на кучиња скитници во Скопје не им се знае број!,. кучињата го користат секој момент да напаѓаат луѓе и воопшто не претерувам ниту пак преувеличувам кој сака да се увери во тоа слободно нека помине покрај неколку кучиња кој што наводно "мирно" лежат на бетонот.

Како до сега мене не ме искасаа или не ме нападнаа чудно ?
Му раскина на дечко ти?
Чоекот убаво ти рекол што да направиш.

Стравот создава адреналин во крвта,исто како и кога си спремна да нападнеш.Кучето го осеќа адреналинот и не прави разлика дали се плашиш,или сакаш да го нападнеш.Затоа тоа тогаш те напаѓа,или народски "ти го осеќа стравот"
Не би рекла.,кога ме нападнаа кучињата бев одалечена 20 метри од нив тие наеднаш почнаа да трчаат по мене немав адреналин во крвта не се плашев само најнормално си поминував, а за очен контакт да не праиме муабет немаше шанси на толкава оддалеченост да остварам очен контакт со ниедно од кучињата си гледав пред себе и си одев наеднаш се втрчаа накај нас,
Како до сега мене не ме искасаа или не ме нападнаа чудно ?
Му раскина на дечко ти?
Чоекот убаво ти рекол што да направиш.
Не знам како не те искасале до сега но секогаш има шанси да те искасаат само биди малце поактивна шетај повеќе и така ќе си ги зголемиш шансите за напад:smir:
Не му раскинав зашто ипак човекот немаше лоша намера кога ми рече мирно да си поминам покрај кучињата, он немаше претстава дека кучињата наеднаш ќе почнаат да лаат и да трчаат накај нас веќе кога почнаа да лаат беше касно тогаш веќе беше јасно дека кучињата се агресивни и сакаат да напаѓаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom