Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
А зошто ми го избриша постот каде што кажав дека сега

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СЕ ЗАФРКНА ГАДНО СО ОВАА АКЦИЈА И ДЕКА КЕ ЗАГУБИ ГОЛЕМ ДЕЛ ОД ПОДРЖУВАЧИТЕ ПОРАДИ ОВОЈ ГЕНОЦИД?

Дали све дел од некоја негова пропаганда, или...... :)

Мразам политика и не ја пратам и не расправам за неа, но уште повеке мразам злобни градоначалници...

Ова не е политички пост, туку протест против иницијаторот на овој гнасен чин.

Го избришав затоа што цитираше пост кој мораше да биде избришан. Е сега овој нека стои, океј е. Ама ако почнете да терате накај политика ќе заигра клучот на темава.

врати се во постот, па ќе видиш дека јас не напишав дека преку лижење се пренесуваат болестите, туку дека кучњата лижат (што на нормален човек не му е пријатно), плус дека мочаат (тоа го рипна) и плус дека пренесуваат заразни болести.

затоа сега јас ќе ти лупнам црвенко (баш да пробам како иде, прво ќе ми биде) - затоа што ги извртуваш моите постови.

нормален човек може да сака кучиња, може и не. има секакви нормални луѓе. но кучињата СКИТНИЦИ се ПРОБЛЕМ кој треба да се РЕШИ.

конечно се слагам дека човекот е најголем ѕвер, ама не значи дека треба да ги убиеме. ние сме тие и се грижиме пред се за напиот опстанок. но не се слагам затоа што јас (и ти) сме поголеми ѕверови, треба да ги браниме помалите, особено не кога ни сметаат.
Ај среди се и погледни го мојот претходен пост.Немам време за тебе да ти објаснувам.Изгледај го клипот и те молам образложи како ги гледаш ти тие луѓе.Како НОРМАЛНИ?????? Ма дај , те молам!!! Луѓето како тие треба да се убиваат на таков начин , а не кучињата.:nerv:

i jas sum za to deka lugeto koi ubivaat taka kucinja deka tie treba da se ubieni na ist nacin duri i na po los. JAS LICNO BI GI UBILA TIE OD KLIPOT

Е ОВА СЕ КРЕТЕНИ!!!!:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:
http://tocka.com.mk/vest.php?vest=13685&page=1

Кинези се, да те поправам.

Пак се бега од поважното. Знам дека е важно кучиња да не се убиваат и се али моментално толку ни е заебан градов што кучињата се веќе не битни. Просјаци, чергаски сиромашни фамилии, циганчиња дуваат лепак и плукаат по граѓани и сето тоа во центарот на градот!

Вие па за кучиња па кучиња. Како првин во секоја цивилизирана земја не треба да има кучиња скитници во центарот на градот. Ем кварат изглед ем плашат деца и обични граѓани посебно ако се движат во чопори. Но пострашно од тоа е група на просјаци кои ке те нападнат и ке те опљачкаат/истепаат/идруго. Тоа е поопасно. Кучињата се само попратен елемент на лошата огранизација како град Скопје низ годините и не се надевајте дека преку вечер ке се загрижат за кучињата зашто факт е дека има поважни работи од тоа.

derwent_lamb_470x354.jpg

Види го каква срцка е бе јагненце малечко, невинко никого не нападнало ниту може да нападне во животот свој а сурово е колено :nesum: и дерено кожинката
lambs.jpg

еве го пак со сестричката, јас би земала јагненце дома да си чувам:smir:

derwent_lamb_470x354.jpg

Види го каква срцка е бе јагненце малечко, невинко никого не нападнало ниту може да нападне во животот свој а сурово е колено :nesum: и дерено кожинката
lambs.jpg

Земи си, нека ти рипка по дома:tv:

Клипов од Македонија е? Не е, тука зборуваме за успивањето на кучињата во град Скопје. Ако најдете такво видео, океј е, ако не, пак е океј. Имате посебна тема за малтретирање на животни, назад на оваа тема.

derwent_lamb_470x354.jpg

lambs.jpg

:smir::smir::smir:ЕТЕ ТОКМУ ЗАРАДИ ТОА СУМ ВЕГЕТАРИЈАНЕЦ!!!!!!!

А зошто ми го избриша постот каде што кажав дека сега

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СЕ ЗАФРКНА ГАДНО СО ОВАА АКЦИЈА И ДЕКА КЕ ЗАГУБИ ГОЛЕМ ДЕЛ ОД ПОДРЖУВАЧИТЕ ПОРАДИ ОВОЈ ГЕНОЦИД?

Дали све дел од некоја негова пропаганда, или...... :)

Мразам политика и не ја пратам и не расправам за неа, но уште повеке мразам злобни градоначалници...

Ова не е политички пост, туку протест против иницијаторот на овој гнасен чин.

Искрено да ти кажам, просечниот жител на Скопје, го заболе, дали кучињате ќе се тргнат од улица на ваков или онаков начин.
ФАКТ е дека скопјани (меѓу кои и јас) не сакаат да им шетаат џукели и мачишта по улица.

Он:
Незнам дали треба баш со успивање, ама нешто мора да се направи, па ако единствен начин е тој, нека биде.

Можеби не искоментирав за јагнињата затоа што не сум вегетаријанец?:helou:.Иако не ни јадам јагнешко месо, сега темата е за кучиња, а не да отворам за тебе специјално други теми каде ќе образложувам за истребување на други животни.Нема да го имаш тој луксуз.
Искоментирав за стерилизирано куче но ти не си ме сфатил.Читаш површно, никој не ти е крив.Кажав дека покрај тоа што треба да се стерилизираат најпрво треба да се вакцинираат.Стерилизирање верувам знаеш што значи, и знаеш дека со тоа само би се постигнало помал број на кучиња низ градов.Затоа, најпрво вакцинирање или привремено сместување во шинтерница, а уз тоа стерилизирање:smir:.

баш дека темата е за кучиња, затоа ги споредувам со јагниња. поентата која не ја разбираш па да ти ја раскажам во повеќе зборови е:
Ако јагнињата ги убиваат за да јадеме, зошто кучињата да не ги убиваат за да не не напаѓаат? т.е. ако на сите ЛУЃЕ им одговара, нема причина да не се прави тоа. Ако има некој нешто против, нека си ги земе ДОМА нека си ги чува. Градот е на сите. Ако ги сакаш - Дома - чувај си, но на јавни површини, мора да има ред.

.

не - ти не си ме сватил за стерилизацијата - ако го стерилизираат нема да каса кога ќе го пуштат? Или треба да го чуваат во затвор додека не цркне???

Искрено да ти кажам, просечниот жител на Скопје, го заболе, дали кучињате ќе се тргнат од улица на ваков или онаков начин.
ФАКТ е дека скопјани (меѓу кои и јас) не сакаат да им шетаат џукели и мачишта по улица.

Он:
Незнам дали треба баш со успивање, ама нешто мора да се направи, па ако единствен начин е тој, нека биде.
Можеш да им најдеш дом , а при тоа да не бидат усмртени?Не , нели?
Он : да , треба нешто да се направи , но не усмртување! Или и ние ќе стануваме како оние?:nerv:
Луѓе бе , ако ви сметаат , само поминете ги , нема да ви направат НИШТО лошо.
ТЕШКО НА КУЧЕТО АКО Е НАЈДОБАР ПРИЈАТЕЛ НА ЧОВЕКОТ...тогаш сите пријатели треба да ги дадеме на успивање (или да ги претепаме)????

Можеш да им најдеш дом , а при тоа да не бидат усмртени?Не , нели?
Тоа ни е целиот муабет, НЕ МОЖЕМЕ да им најдеме дом на сите бездомни кучиња. Оние што би чувале кучиња сакаат најчесто сакаат кучиња со стил. Останатите не сакаат по секако.

Што се нема да прочиташ по овој форум.

Сега испаѓа дека ние љубителите на кучиња сите сме од село. Да да од село и не сме знаеле да се прилагодиме да живееме во град. Гледаш ја ова не сум го знаела, па фала на оној кој се потруди да ми објасни од каде сум и да ми ми објасни дека хуманоста е карактеристика на луѓето од село. Јас немам навика да го делам луѓето на градски и селски. Од град сум, али подобро да сум од село отколку живеам со вакви покондурени опинци-сограѓани(ова секако дека не важи за сите).

Второ, сум била во контакт со многу улични кучиња, па според вас бидејќи кучињата шират зарази тогаш јас сигурно сум заразена. Така да мили мои градски форумџии (ова секако за оние кои во постовите се декларираа како такви, не за сите) и јас и сите слични на мене сељаци сега за вас претставуваме директна опасност(само што не касаме). Али пошто човековата глупост е неограничена во некој нареден пост очекувам да напишете и дека сме почнале да касаме... Којзнае...:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom