Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кутре од месец и пол е премало. На 8 недели старост кутрињата се спремни за да се одвојат од мајка им. Треба да се храни на секои 2 часа со дехидрат помешан со вода или јогурт. Јас моето го хранам со Brut-Care-Puppy all breed-Lamb and rice. Задоволна сум од хранава, изметот е цврст и најмногу 3 пати на ден има потреба по голема нужда. Крзното е сјајно и кучето е среќно и игриво. Такво треба да биде и твоето ако правилно се исхранува.Zdravo,
Kuceto e od majka haska tatko malmut,neznam kakvo ke ispadne kuceto ne e ni bitno dvete se ubavi
Kuceto e staro mesec i pol,i go ranam samo so mleko,mu dadov nekoja hrana za kucinja no ne ja saka,pa mi treba pomos so sto da go ranam,neznam kakva kuceska hrana da mu kupam, ???
Зошто е штетно млекото?Кутре од месец и пол е премало. На 8 недели старост кутрињата се спремни за да се одвојат од мајка им. Треба да се храни на секои 2 часа со дехидрат помешан со вода или јогурт. Јас моето го хранам со Brut-Care-Puppy all breed-Lamb and rice. Задоволна сум од хранава, изметот е цврст и најмногу 3 пати на ден има потреба по голема нужда. Крзното е сјајно и кучето е среќно и игриво. Такво треба да биде и твоето ако правилно се исхранува.
Млекото е премногу птетно за кучињата, тоа и најнеинформираниот го знае. Не знам како после толку многу отворени теми на форумов и дискусии во врска со исхраната на кучињата не ви дојде во глава дека млекото е нејштетно нешто за куче...
Зошто содржи лактоза што е штетна за кучето. Исто така, кучињата (и мачките) добиваат дијареа од тоа што тука е воочливо дека млекото лошо делува врз животното.Зошто е штетно млекото?
Твоето куче кога се роди што јадеше? Од прв ден? Која е првата храна што ја добило? Не знам кој ти го има кажувано сето ова, но многу те излажале. Во секое млеко има лактоза. Лактозата е неопходна за енергија, така да без неа- не може. Проливот што настанува не е затоа што е лактозата штетна, тоа е затоа што ВОЗРАСНИТЕ единки немаат повеќе ензим за разложување на шеќерот. Истото е кај луѓето. Постарите се помалку толерантни.Зошто содржи лактоза што е штетна за кучето. Исто така, кучињата (и мачките) добиваат дијареа од тоа што тука е воочливо дека млекото лошо делува врз животното.
Е за тоа не знаев. Мене одгледувачот ми кажа дека кутрињата ги хранел со дехидрат натопен во јогурт или вода, а не млеко. А, мојава и онака не поднесува млеко... еднаш дедо ми и' дал и се продрсна. А тогаш немаше два месеца (ја земавме на месец и 24 дена). И од тогаш ја храниме со дехидрат, мелено сварено пилешко или јогурт и дехидрат. (Јогурт и дехидрат обично и' даваме како доручек)Твоето куче кога се роди што јадеше? Од прв ден? Која е првата храна што ја добило? Не знам кој ти го има кажувано сето ова, но многу те излажале. Во секое млеко има лактоза. Лактозата е неопходна за енергија, така да без неа- не може. Проливот што настанува не е затоа што е лактозата штетна, тоа е затоа што ВОЗРАСНИТЕ единки немаат повеќе ензим за разложување на шеќерот. Истото е кај луѓето. Постарите се помалку толерантни.
Додека кутрето расне, тоа прима млеко, си постои ензимот, никаков проблем. Кога ќе порасне исхраната му се менува, и организамот е паметен и вика зошто да правам лактаза, кога нема млеко. И престанува да се лачи. Доколку некој почне во некој период пак да дава млеко, ќе има проблем во почетокот, додека се активира тој систем што го создава ензимот.
Моите кутриња имаат скоро 6 недели, млеко кркаат ко дупнати, покрај другата храна, па евеги здрави, прави, со сјајно крзно и минимален нормален измет![]()
Да, сосем нормално. Најубав период за легло е наесен и напролет. Не е премногу ни ладно ни жешко, нормално зависи како ќе се погоди годината. Јас парев во јуни, се породи Пепа во август и еве ги 7 недела супер тераатЗдраво. Не сум прашала подолго време нешто на форумов,па ај да прашам
.Дали е нормално при циклус кај куче( мислам женка,несакам да ги нарекувам кучки,глупав ми е изразот) при овулација да е отчена кај овулата.Има 2 години и сега добива 2 пат циклус.Сакам да ја парам (прв пат) ама сите што сакаа куче,сакале да е во лето,во зима немале кај да го чуваат.Сега мислам да скокниме оваа зима,па здравје другиот пат.Ве молам за ваше мислење
.
Ви благодарам и поздрав![]()
Калцимултивит за јуниори ќе бараш, во скоро секој пет шоп треба да го има или во ветеринарни. Цена не знам да ти кажам.Луѓе каков калциум да му давам на кучето?
Што е квалитетно, кај има и која цена?
Ајде ќе бидам добар нема да те мачам да читаш 206 страни колку што до сега се испишани, ама си можел бар последниве 10-15. Иначе ова земи го со доза на резерва зашто може да те излажам за нешто ама затоа има ветеринари на форумов кој ќе ме поправат за секоја грешка.Pred nekoj den zemav germanski ovcar star okolu 40 dena, i sega sakam da prasam nekoj poupaten da mi dade nekoi soveti za griza hrana lekovi vakcini itn poso pocdtnik sum so ovaa rasa
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk