Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
да прашам нешто за малиов, нон стоп му правам некои играчки, и на пример обожава кутија од апчиња да ја брка и гризе, но сега нова кога му направив, не може убаво да ја гризне затоа што му се лизга а и малце голема е. Работата е што почнува да се нервира и да ја лае , и тоа убаво да ја лае, а пит ко пит обично не лае, а и мојов глас му немам слушнато, сега прв пат да го видам вака да лае. Прашањето ми е, дали да му дозволувам во иднина да си игра со играчки кои што ги лае, да не предизвикува агресија ова нервирање ???

149niis.jpg

Eве го со играчката :D

vyr66u.jpg

И еве го како позира :)

Чопуле мало :) Срцкичка...
Јас мислам дека лаењето кон играчките е кога возбудата на кучето ќе стигне на повисоко ниво (прочитај на страницата на Цезар за excited dog behavior). И мојата исто знае додека си игра да почне да лае кон топчето, но бидејќи имам психо комшиница која не сака да го слуша моето куче, само нејзиното како лае, затоа ја смирувам. :)

Сакам да земам Dogo Argentino, ја има ли воопшто оваа раса во Македонија и колку им е цената отприлика?

да прашам нешто за малиов, нон стоп му правам некои играчки, и на пример обожава кутија од апчиња да ја брка и гризе, но сега нова кога му направив, не може убаво да ја гризне затоа што му се лизга а и малце голема е. Работата е што почнува да се нервира и да ја лае , и тоа убаво да ја лае, а пит ко пит обично не лае, а и мојов глас му немам слушнато, сега прв пат да го видам вака да лае. Прашањето ми е, дали да му дозволувам во иднина да си игра со играчки кои што ги лае, да не предизвикува агресија ова нервирање ???

Остави го кучето да си игра нема никаква агресија. Питбулот е многу паметно куче како раса, има едно дете овде чува и сака да биде агресивно да трга да каса да брка мачки кога го шета тој, и тоа го прави, кога го шета мајка му кучето се прилагодува спрема нејзиниот карактер мирен бубалка. Така да кучето чувствува и се прилагодува спрема личноста што го шета.

Слободно нека си игра, тоа што ја лае играчката нема да му предизвика агресија, едноставно само си игра со неа :)

Сакам да земам Dogo Argentino, ја има ли воопшто оваа раса во Македонија и колку им е цената отприлика?

Да, Дого Аргентино има во МК, а цената зависи од потеклото ... во просек околу 300 евра коштаат.
Инаку расава е прекрасна :)

дога и дого аргентино исто куче е?
или дога е друго куче

и ова дого аргентино го има само во бела боја или може да се најде во други бои

или дога е друго куче

Дога ти е сосема друго куче, имаш повеќе видови на Доги, а Дого Аргентино си е Дого Аргентино, мислам дека не спаѓа во групата на Доги, туку во групата на Мастифи.
И јас сум го сретнала само во бела боја, ништо чудно да има и други варијации, али не сум сигурна за тоа....

Еве ти линк на едно такво ама мix e so pit-bul
http://www.milenici.com.mk/forum/index.php?topic=8640.0
Ова кученце ми се чини дека сакаше да го земе членот RadE_Strongest, али по моја препорака си зема чисто Питбулче, баш има погоре поставено слики.

јас тогаш на пазар3 видов, но сепак најдобро и најпаметно е со некој пријател кучкар да се побара, затоа што знам другарка што преку огласи зема пит бул, а сега кога порасна испадна дека не е чист пит, туку некаков мешанец...

Видов негде се коемнтира за ротвајлер,обожавам да ве читам.Јас имав ротвајлер и ги имаше истите карактеристики како ивана што опиша.Но мојот правеше исто така и многу незгоди многу одбрамбено се држеше спрема луѓето околу мене!

Видов негде се коемнтира за ротвајлер,обожавам да ве читам.Јас имав ротвајлер и ги имаше истите карактеристики како ивана што опиша.Но мојот правеше исто така и многу незгоди многу одбрамбено се држеше спрема луѓето околу мене!

Тоа бидејќи си бил помалечок и не ти бил јасен алфа статусот... нормална реакција. И мојава кучка ја има кога внуците мои ја шетаат... цела време е алармирана кога они го имаат ремчето во рака. Затоа ја обожавам, и знам дека се во сигурни раце. Кога е она со нив, слободно можам да ги оставам и сами дома..

или дога е друго куче

Абе види, секој различно си го вика, :) некои луѓе Дого Аргентино го преведуваат на македонски како Аргентинска Дога ... али правилниот назив на расата е Дого Аргентино.

Само во бела боја го има.

Дога ти е сосема друго куче, имаш повеќе видови на Доги, а Дого Аргентино си е Дого Аргентино, мислам дека не спаѓа во групата на Доги, туку во групата на Мастифи.
И јас сум го сретнала само во бела боја, ништо чудно да има и други варијации, али не сум сигурна за тоа....

Само во бела боја го има :)

Тоа бидејќи си бил помалечок и не ти бил јасен алфа статусот... нормална реакција. И мојава кучка ја има кога внуците мои ја шетаат... цела време е алармирана кога они го имаат ремчето во рака. Затоа ја обожавам, и знам дека се во сигурни раце. Кога е она со нив, слободно можам да ги оставам и сами дома..
супер е да знаеш дека до тебе има нешто на кое што можеш да му веруваш,зашто денес на луѓе неможе да се верува. ..
инаку тина шо ми беше одошто беше одбрамбена еднаш памтам влезе во еден кокошарник лом ги направи кокошкине сите ги беше удавила сегде пердуви имаше и на мене ми донесе една жива во уста како поклон демек...се шокирам тогаш зашто знаев дека комшиите ги чуваа кокошките поради украс имаат и гулаби и за да не ми ја дадат на друг поради бељата едно комшиско куче затворив во кокошарник па тоа испадна криво и го отепаја...:/ многу мили кучиња се само имаат една мана,многу им се слаби коските а мускулите се врв!

Абе види, секој различно си го вика, :) некои луѓе Дого Аргентино го преведуваат на македонски како Аргентинска Дога ... али правилниот назив на расата е Дого Аргентино.

Само во бела боја го има.
Мене ми се јасни стандардите за оваа раса, но баш се разгуглав и видов дека има кучиња со одредени флеки по телото, кои според стандарди не се признаваат. Иначе има Дого со црно око, со црни опаши, со чевлички на нозете.... има еден тон варијации... кои според правилата се сметаат за флеки и не се признаваат. А баш слатко изгледаат со флеките на нив:)
http://www.google.com/imgres?hl=en&...33&tbnw=143&start=47&ndsp=27&ved=0CIADEK0DMEU

http://www.google.com/imgres?hl=en&...1&tbnw=140&start=100&ndsp=27&ved=0CKAEEK0DMGs

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom