Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
вакциниран, не?
душиче, уште носето не му е пигментирано скроз
Уште една ревакцина ни остана. :)[DOUBLEPOST=1531222049][/DOUBLEPOST]
Здраво дај кажете ми колкава раст ќе биди и ако знајте шо раса е. 3 месеци има, женско е.
https://imgur.com/a/7rbYNT6
https://imgur.com/a/JpzEC1W
https://imgur.com/a/AmwbitW
Еве дури се мали овде имаја 4 недели.
https://imgur.com/a/Q3iwdlt
Не ми личи баш на расно мене , но додека е мало тргни му го синџирот барем додека наполни 6-7 месеци, секое дете заслужува да си игра додека е мало нели? И кај кучињата е исто , пушти го нека си трчка низ двор и нека си игра. Одлично кутре е, со средно-голем раст ќе ти биде.

Последно уредено:
Не ми личи баш на расно мене , но додека е мало тргни му го синџирот барем додека наполни 6-7 месеци, секое дете заслужува да си игра додека е мало нели?
Тоа и јас викам, преголем синџир за толку малечко кученце

Уште една ревакцина ни остана. :)[DOUBLEPOST=1531222049][/DOUBLEPOST]
Не ми личи баш на расно мене , но додека е мало тргни му го синџирот барем додека наполни 6-7 месеци, секое дете заслужува да си игра додека е мало нели? И кај кучињата е исто , пушти го нека си трчка низ двор и нека си игра. Одлично кутре е, со средно-голем раст ќе ти биде.
Океј ќе го тргнам ама некој луѓе ми вика да почнам по малце да го учам да биде врзано иначе по 1 саат најмногу го оставам на синџир.

Океј ќе го тргнам ама некој луѓе ми вика да почнам по малце да го учам да биде врзано иначе по 1 саат најмногу го оставам на синџир.
Мало е сеуште за на синџир , нема потреба од учење уште од првиот ден кога ќе го врзиш за помалку од сат-два ќе си се навикне на синџирчето. Ако имаш услови за бокс да направиш би ти било најдобро.

Здраво. Имам лабрадор женка, дојдено и е за парење. Побарав мажјак и ги затворив заедно се веќе неколку дена, во нејзиниот бокс. Ги пратам чим и се доближи мажјаков одма му ржи и му се пушта го брка и тој одма се повлекува. Прво парење им е на двајцата. Некој совет, искуство?

Здраво. Имам лабрадор женка, дојдено и е за парење. Побарав мажјак и ги затворив заедно се веќе неколку дена, во нејзиниот бокс. Ги пратам чим и се доближи мажјаков одма му ржи и му се пушта го брка и тој одма се повлекува. Прво парење им е на двајцата. Некој совет, искуство?
9-13 den po prv ciklus najcesto se denovi za parenje. Valjda ne i e uste denot

9-13 den po prv ciklus najcesto se denovi za parenje. Valjda ne i e uste denot

Можно е да не и е дојдено уште, прашував јас на ветеринар кај што ја носам, ми рече после 13 дена требало жолта течност да има на органот, тогаш ќе била за парење а точно кога и почна не видов. Денес гледав сув и е органот само малце крв има. Мислев да не што е кај нејзе на нејзина територја има нешто врска или мажјаков да не не е доволно упорен. Можда треба да поминат уште неколку дена.

znae nekoj sto mu e ovaa beloto na levata i na desnata predna noga go ima a i ne jade i plus vlaknata mu opagaat sto moze da mu e i kako da go lekuvam ???35160549_10213875142251430_4138833354910859264_n.jpg

Можно е да не и е дојдено уште, прашував јас на ветеринар кај што ја носам, ми рече после 13 дена требало жолта течност да има на органот, тогаш ќе била за парење а точно кога и почна не видов. Денес гледав сув и е органот само малце крв има. Мислев да не што е кај нејзе на нејзина територја има нешто врска или мажјаков да не не е доволно упорен. Можда треба да поминат уште неколку дена.
Остај ги подолго време заедно нека се запознаат и кога ќе им биде до парење они сами ќе го направат тоа.[DOUBLEPOST=1531652200][/DOUBLEPOST]
znae nekoj sto mu e ovaa beloto na levata i na desnata predna noga go ima a i ne jade i plus vlaknata mu opagaat sto moze da mu e i kako da go lekuvam ???Прегледај го приврзокот 194016
Најдобро ти е да посетиш ветеринар он ќе го прегледа и ќе ти каже , вака според слика неможам да ти кажам што е тоа.

Имам Белгиски овчар, 4 месеци. Ушите му беа исправени нормално. Го носев на Марков манастир и таму се бањаше во реката. За кратко време приметив дека десното уво му клапна. Неможе да го крене. Можно ли е да му има влезено вода во уво и затоа да неможе да го исправи?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Имам Белгиски овчар, 4 месеци. Ушите му беа исправени нормално. Го носев на Марков манастир и таму се бањаше во реката. За кратко време приметив дека десното уво му клапна. Неможе да го крене. Можно ли е да му има влезено вода во уво и затоа да неможе да го исправи?

ne. davaj mu kalcium i ke bide ok

да, шансите дека има нешто шо не треба се големи. однеси го на ветеринар и нека провери

Znae li nekoj kade moze da se najde cista rasa mops kuce i kolku se dvizat cenite?

Денеска кучкава ми доби првпат на 8 месеци... Ме интересира колку им трае и дали може да ја шетам? Или ич да не ризикувам да не ми ја спари некоја џукела?
Фала

Денеска кучкава ми доби првпат на 8 месеци... Ме интересира колку им трае и дали може да ја шетам? Или ич да не ризикувам да не ми ја спари некоја џукела?
Фала
Ако не ја чуваш во двор (т.е. ако ти е дома во куќа или стан) може да ја шеташ ама исклучиво на поводник без да ја пушташ слободна. Ама ако ти е во двор па макар и бокс имал подобро не ризикувај

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom