Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Стан.време имам на претек,освен тренинг никаква друга обврска немам.
Тогаш кучето мора да ти биде редовно да не кажам уморно. Тоа е ловечка раса која многу лае. Јас не би ја препорачала за во стан. Но, среќно! Пофали се кога ќе стигне :)

Тогаш кучето мора да ти биде редовно да не кажам уморно. Тоа е ловечка раса која многу лае. Јас не би ја препорачала за во стан. Но, среќно! Пофали се кога ќе стигне :)

Види нејќам да влагам у дуел пошто тек треба да стигне,ама прашав 3 газди на бигл,сите ми кажаа дека не завиваат,а немаат потреба да ме лажат.Прочитав и јас такво нешто,и на догс 101 го кажуваат тоа,но...џрт ми се некако многу мали,башка кај нас го најдов само Киско,неговите се па со кратки нозе,тоа не ми се свиѓа...шина ину ми се прескапи,иако би одбрал такво,пошто најмногу сакав стафордче,ама дома се категорични дека такво НЕјќат :D

ПС веќе кога си тука,за лабрадорчето кое прашував е на девојка ми,и јадела земја...нормално е тоа ? јас знам дека трева јадат и дека тоа е нормално,ама ЗЕМЈА ? :D

Едно е завивање едно е лаење до бесвест. Хиперактивна раса е и доколку не ја ставиш во погон, ќе имаш проблеми. Не е нешто невообичајно за лабрадор, се јадат, но понекогаш може да укажува на недостаток на минерали. Што ручка?

Па јаде и нејзина храна,не знам како се вика пошто зимаат на мерење по кило-две,ама цената за кг и е 150 денари,некоја средина беше тоа во пет шопот од храните за малишани.Јаде и мевце само за неа праено без сол без ништо,ориз,компир,ама за неа само и прават,јаде јаболки ги обожава,морковче...

ПС-сметаш дека ако е активен момакот,ќе нема да завива до толку ? а ќе биде ептен активен :D

Секако. Ќе биде уморен, ќе чека да дојде дома да јаде, да пие вода и да легне. :) И кога ќе е дома, наоѓај начини како да го држиш активен психички, да има нешто да работи. Така нема да биде деструктивен и да ти изеде се што му е пред нос.

А со човеков да не има некој искуство ? гледам дека за бајаги поефтино ги дава..купимиленик ми бараа 450 евра,со шампиони родители бла бла,со сите пратечки елемнти со кучето,прочачкав и по србија,таму исто се продаваат по 400 евра,што значи мала разлика а мн замарање за договарање итн.Ама овој оливер за 300 ги дава...

Види нејќам да влагам у дуел пошто тек треба да стигне,ама прашав 3 газди на бигл,сите ми кажаа дека не завиваат,а немаат потреба да ме лажат.Прочитав и јас такво нешто,и на догс 101 го кажуваат тоа,но...џрт ми се некако многу мали,башка кај нас го најдов само Киско,неговите се па со кратки нозе,тоа не ми се свиѓа...шина ину ми се прескапи,иако би одбрал такво,пошто најмногу сакав стафордче,ама дома се категорични дека такво НЕјќат :D

ПС веќе кога си тука,за лабрадорчето кое прашував е на девојка ми,и јадела земја...нормално е тоа ? јас знам дека трева јадат и дека тоа е нормално,ама ЗЕМЈА ? :D

oд пит нема куче штo пoвеќе сака луѓе , твoите нејкат затoа штo не знаат, истo и какo мoите, значи им гo нoсиш дoма и за 2 недели тебе ти нoсат куфери зашo имаат друг син штo ги сака пoвеќе , или вдoми гo тoј пит oд претхoдниoт пoст , уште пoвеќе ќе ве сака....

oд пит нема куче штo пoвеќе сака луѓе , твoите нејкат затoа штo не знаат, истo и какo мoите, значи им гo нoсиш дoма и за 2 недели тебе ти нoсат куфери зашo имаат друг син штo ги сака пoвеќе , или вдoми гo тoј пит oд претхoдниoт пoст , уште пoвеќе ќе ве сака....

верувај знам друже.Повеќе време иам поминато со стафорд и пит неголи со било кое друго куче.Чував и јас некое време питче,ама го дадов,не е битно зошто...но сега ми прават проблем,магаре било,големо било итн...нема теоретска шанса да го вдомам тоа,пошто кога ќе го видам ќе ме отераат со се него на улица,па после у пакет ќе треба да не земе некој.

Би земал стафордче само поради тоа што знаеш што зимаш и поради тоа што ретко се наоѓа добро питче кај нас(иако тогаш најдов,ама нејќам пак да го контактирам истиот човек) ама тоа сега е скоро невозможно со моиве дома,првата причина е што јас лично пари немам доволно :D

верувај знам друже.Повеќе време иам поминато со стафорд и пит неголи со било кое друго куче.Чував и јас некое време питче,ама го дадов,не е битно зошто...но сега ми прават проблем,магаре било,големо било итн...нема теоретска шанса да го вдомам тоа,пошто кога ќе го видам ќе ме отераат со се него на улица,па после у пакет ќе треба да не земе некој.

Би земал стафордче само поради тоа што знаеш што зимаш и поради тоа што ретко се наоѓа добро питче кај нас(иако тогаш најдов,ама нејќам пак да го контактирам истиот човек) ама тоа сега е скоро невозможно со моиве дома,првата причина е што јас лично пари немам доволно :D

А да им кажеш дека ќе го чуваш само додека не му најдеш подобар дом? :D Ако не е чувано како што треба, има големи шанси да не порасно големо. Плус беспари е :D Плус ќе спасиш куче. А твоите за 2 недели, најкасно месец, нема да ти дадат да го дадеш :P
Јас така и` направив на мајка ми. Го земав кучето пред да идам за Америка и и` го оставив и не се вратив :icon_lol: Ме колнеше на почетокот, ама сеа за жива глава не ја дава. 3то дете и` е и ја тинтра поише од мене и брат ми :D

А пак сега ако сакаш многу активно(хиперактивно):brlav: куче би ти препорачала Jack Russel Terrier има кај нас легла :)
Добар предлог... ако сакаш да се искараш со сите можни комшии (па и тие на повеќе спратови од тебе). Комшијата мој има едно такво, и еве веќе 10година пати цело маало. Нема поџавкачко куче од него во шира околина.
Хиперактивно? Не, зборот не е доволно описен. ХиперБиперЗипер активно, и не престанува да лае, освен на 2-3 секунди (кога паѓа во несвест од лаење) и потоа пак продолжува.
Но од друга страна @JETKUNDO можеби e искусен кучкар и неговото ќе го научи да не лае. ;)

Него... нели донесоа некои законски прописи со кои не можеш да земеш да чуваш (ново) куче во зграда, освен со дозвола на сите станари?

Добар предлог... ако сакаш да се искараш со сите можни комшии (па и тие на повеќе спратови од тебе). Комшијата мој има едно такво, и еве веќе 10година пати цело маало. Нема поџавкачко куче од него во шира околина.
Хиперактивно? Не, зборот не е доволно описен. ХиперБиперЗипер активно, и не престанува да лае, освен на 2-3 секунди (кога паѓа во несвест од лаење) и потоа пак продолжува.
Но од друга страна @JETKUNDO можеби e искусен кучкар и неговото ќе го научи да не лае. ;)

Него... нели донесоа некои законски прописи со кои не можеш да земеш да чуваш (ново) куче во зграда, освен со дозвола на сите станари?

За одлучив за бигл,не шија-врат :D ќе видиме какво ќе биде моето...ќе замарам тука на форумов :D

такво нешто нема,татко ми е претседател веќе 2ра година и ептен се замара по закони бла бла,ми нема кажано нешто такво,пошто се доселија станари со 2 кучиња,а самите станари не се избањати уште кучиња им треба ама тоа е.

ЈРТ е куче кое треба постојано да биде ангажирано
ПРИМЕР :чда:

@SnowDOG , Џеси од видеото погоре е среќно куче. :)
Ова џавкалото на соседиве на прсти можам да избројам колку пати е прошетано... не па да зборуваме за трикови и дресура.[DOUBLEPOST=1422096216][/DOUBLEPOST]
За одлучив за бигл,не шија-врат :D ќе видиме какво ќе биде моето...ќе замарам тука на форумов :D
Со среќа, да си набавиш убаво кутре. (y)

Иначе не спомињаат многу кај нас, ама во светот за салонски кучиња (чување во стан) популарни се и унгарските вижли. Наводно многу малку влакна пуштале, и никад не им треба чешлање (краткодлаки се), и не мирисале. Ама да, и тие се активни кучиња (стара ловечка раса).
http://en.wikipedia.org/wiki/Vizsla

Последно уредено:
Imam kuce terier od majka malteska pudlica i tatko terier, dali nekoj ima takva sorta da razmenime mislenje

Imam kuce terier od majka malteska pudlica i tatko terier, dali nekoj ima takva sorta da razmenime mislenje
Извини морам да те прашам каква е таа раса териер?
Зашто има џек расел териер, западно шкотски бел териер, бул териер, руски териер,ловен териер итн...? Не постои раса териер :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom