фала ви и на двајцата за одговорите,ме интересира попат и со каква храна да го ранам.дали е добро да јаде варен ориз да речеме,пилешки коски или некои други,морковот зошто е добар бидејќи прееска ми препорачаа морков да сум му давал и по некое јаболко или круша??
дајте ми повеќе информации ако не ви е мака
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Морков е добар зашто е одличен извор на витамини исто како и јаболко, круша, банана, портокал, лимон нормално ако сака да ги јаде овие работи. Варен ориз е убаво да јаде ама неможе само ориз, ќе треба оброците да му ги надополнуваш и со месо + зеленчук и овошје. Нормално тука имаш и дехидрат кои треба да ги има сите овие состојки во себе веќе вклучени, кога бираш дехидрат нормално дека има некои кои се издвојуваат ама цената не е мерило за тоа колку е добар. Плус и да му го даваш најдорбиот може едноставно да не одговара за твојот миленик и тој да не го сака, затоа ќе си најдеш некој што ќе ти дава задоволителни резултати судејки по миленикот не по тоа што го навел производителот.
Коски пилешки никако, истото важи и за свински коски како и за свинско месо. Од коски можеш само телешки, малку подварени немој да ги вариш со саати.
Ај и јас да поставам пак прашање...каде да најдам добро легло на Бигл,а да не треба да се јавувам у београду или у загреб ? некако многу замарање ми е тоа,башка ако те заебе нема назад...исконтактирав со купимиленик и ми кажаа дека по 450 евра ги продавале што мислам дека е многу,ги набавувале од Србија/Хрватска/Словенија,ќе ми покажеле слики да одберам,ги давале со фулл документација и вакцини и ревакцини.
Како можам да проценам од слика дали е ОК кутрето ? пошто ми е прво куче што ќе го чуваме дома,сакам да биде здраво и весело и убав примерок,нема да ми биде за изложби ама ипак сакам да е лепотан![]()
Веќе ти кажаа дека е најдобро да контактираш директно со одгледувачот а не преку посредник ама ако немаш намера да го правиш тоа тогаш ќе мораш да се задоволиш со сликите само. Иако од нив нема ништо да оцениш. Инаку цената е таа можеби едно 50 евра поефтино да ти искочи ако го избегнеш посредникот. Ретка раса се во мкд и тешко е да најдеш легло.