Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Па добро би било како за почеток, да го знаеш името на расата што сакаш да ја чуваш ... не се вика СамојАд, туку се вика СамојЕд (значи со Е, а не со А).
За се останато, веќе имаме милион пати дискутирано, сите потребни информации ги имаш на темава, така да земи листај низ страниве и читај.
Еве како за почеток, освен што ги имаш буквално сите информации наназад низ страниве на темава, ќе ти пратам уште неколку многу важни теми како за почеток.
1) Алфа статус
2) Вакцинација
3) Храна за кучиња
фала на информациите..
прочитав колку што можев до сега..
Сепак за 2-3 дена мислам ќе знам 70-80% што и како треба...ама ќе ми треба уште страни да прелистам.. :D

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Му стави инфузија. Утре крвна слика ќе му правиме. Леукоцитите ако се покачени ќе биде лошо. Јадело нешто во дворот од тоа то донело невремето или некој од дечиштава му дало нешто да јаде. Ветринарот рече дека можно е и да умре. :place::place::place::place::place::place::place::place:

Му стави инфузија. Утре крвна слика ќе му правиме. Леукоцитите ако се покачени ќе биде лошо. Јадело нешто во дворот од тоа то донело невремето или некој од дечиштава му дало нешто да јаде. Ветринарот рече дека можно е и да умре. :place::place::place::place::place::place::place::place:
Ако се леукоцитите покачени тоа е знак на инфекција, не на труење и не е толку лошо, бидејќи значи дека организмот е способен да продуцира одбрамбени клетки. Кога ќе почне да јаде, за почеток јогурт со пробиотик малку да му ја нормализираш микрофлората и да не се преоптерети. Моли го за вода и тоа многу, храна и да одбива не е проблем, но не смее да ти дехидрира. И од сега, купи си медицински јаглен од аптека и секогаш имај си го при рака баш за вакви случаи во кои дури и секундите се битни.

^a za sto sluzi medicinskiot jaglen?
Jas poso planiram so mene na odmor da si go zemam da znam sto da pravam vo vakvi slucai...
Ednas mojot imase prolivce, povrakjanje, sluz vo stolicata nekolku dena, mu dadov antibiotik (cefalexin) i se normalizirase. Ednas isto taka poretka stolica, ama linex mu staviv vo jadenjeto (pola kaps vo dorucek pola vo vecera) si go izede, mu pomina.
Mene mi e deka ke go nosam na plaza (normalno, samo od sabajle planiram od 8-10 i popladne posle 6) pa da ne mu se sluci nesto neocekuvano pa da ne znam sto da praam :-D
Vo more nekoj dosega si go banjal kuceto? I toa mi e strav da go banjam, da ne mu se inficiraat usinjata. Ako mu se inficiraat so da praam? :-D

Како е кучето денес? Се надевам се е во ред

Да ми каже некој зошто куче разнесува влечки,патики или кондури низ двор
Од исти причини ваљда што и мали деца го праат тоа,пошо нели кучињата се со умствена развиеност на 2-3 годишно дете.Мислам дека имав прочитано вакво нешто на еден портал не ме фаќај за збор.:icon_lol:

Да ми каже некој зошто куче разнесува влечки,патики или кондури низ двор
Зашто му треба занимација, ментално и физичко исцрпување. Во спротивно се деструктивни, во твојот случај со кондури. Моите столици гризеа ако не ги прошетав еден ден:)

Izvinete za latinicava, od telefon sum zoshto kompjuterot ne mi dava opcija da pishuvam na forumov, ne znam dali e tehnichka greshka ili neshto drugo.

Moeto kuche mnogu saka da ni gi pribira chevlite vo nejziniot krevet. Ne e do energijata, na sekoj saat ja pushtame vo dvor da trcha po pola saat i povekje. Ne saka da ja grize igrachkata shto ja kupivme, t.e ja grize ako i ja piknesh vo usta...

Morav da pochnam so vikanje i potchuknuvanje so chevelot na gazot. I razbra sega, vekje nemam problem so chevlite.

Кучето почна нешто да повраќа. Од што може да биде тоа? :([DOUBLEPOST=1403213453][/DOUBLEPOST]Ми треба некоја ветеринарна што работи сега, дежурна некоја. Ми треба итно. Кучето не престанува да повраќа. :place::place::place:
Нема човек што е стално во ветеринарната во автокоманда ќе ти дојдат на повик или јави се пред да идеш или барај друго место да не биде касно.

И што бидна? Ајде кажи да не те мислиме сега тука...

1935235_103240733025305_417109_n.jpg

Еве го моето куче кога беше мало и слабо после ќе ви покажам каков е сега (како прасе е дебело)Oва е сликано пред 5 години

Последно уредено:
За 2 месеци ке донесам кученце дома, и сакав да прашам кај кој ветеинар да го носам имате ли некои предлози како и адреси :), а и дали имате некое искуство и какво со ветеринарот д-р Марин Величковски кај Корчагин што се наоѓа???

Здраво,
Пред 2 дена зедов мало кученце, ми го подари една пријателка. Кучето е женско, мелезарче од заграка(посавка) и лабрадор 2 месеци имат.
Па да не имате некои совети, со што да го хранам, како да почнам да го воспитувам (тренирам), кога да го вакцинирам ?? Иначе Никита се вика по таа серијата на канал 5 :icon_lol: :cool:. Има таков став, цврста е и кога ќе одлучи нешто да направи не се одкажува (барем таков ми е првобитниот впечаток) :).. Све што мислите дека ќе ми користи само кажете, турете линк и нешто слично..
Фала однапред :)
П.С. Еве и некоја слика 10403416_815168385159932_7382902295431129615_n.jpg

Здраво,
Пред 2 дена зедов мало кученце, ми го подари една пријателка. Кучето е женско, мелезарче од заграка(посавка) и лабрадор 2 месеци имат.
Па да не имате некои совети, со што да го хранам, како да почнам да го воспитувам (тренирам), кога да го вакцинирам ?? Иначе Никита се вика по таа серијата на канал 5 :icon_lol: :cool:. Има таков став, цврста е и кога ќе одлучи нешто да направи не се одкажува (барем таков ми е првобитниот впечаток) :).. Све што мислите дека ќе ми користи само кажете, турете линк и нешто слично..
Фала однапред :)
П.С. Еве и некоја слика Прегледај го приврзокот 95896
http://forum.kajgana.com/index.php?posts/6683573

ке најдеш информации за храна и вакцинација

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom