Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Разговараме за различни работи.неможи да се споредуваат Ксамил и Хрватска ни по квалитет ни по цена.Пред 5-6 години во Хрватска бурек со јогурт беше 10 еура,па ко воли нек изволи.Не смее одма за Албанија да се речи:ама ваму е подобро.па нормално е подобро,ама со цените се уште подобри барем за наш стандард.
Кој несака да оди во `мизерија` ете им аранжмани за Бали,Дубаи ,Малдиви,Ровињ во хрватска-нека спреми 1700 евра за почеток и слободно нека оди(толку плати мој другар на Бол на Брач без превоз)
Goko zakaza vo Ksamil soba ili tamu ke naogas?
Разговараме за различни работи.неможи да се споредуваат Ксамил и Хрватска ни по квалитет ни по цена.Пред 5-6 години во Хрватска бурек со јогурт беше 10 еура,па ко воли нек изволи.Не смее одма за Албанија да се речи:ама ваму е подобро.па нормално е подобро,ама со цените се уште подобри барем за наш стандард.
Кој несака да оди во `мизерија` ете им аранжмани за Бали,Дубаи ,Малдиви,Ровињ во хрватска-нека спреми 1700 евра за почеток и слободно нека оди(толку плати мој другар на Бол на Брач без превоз)
Удри и едно фото од фискалната. Доказноne jadam takvi stvari na leto ama ajde za vas ater utre ke kasnam i ke pisam![]()
foto koga ke dojdam doma zosto ne mozam da aploadiram ako ne veruvaat, ama sigurno nema a izigravam burzoazija i da lazamУдри и едно фото од фискалната. Доказно![]()
Тие што претходно немале искуство со море или тоа е ограничено на бугарија можда и позитивно ќе ја доживеат албанија. Истото важи и за оние кои потекнуваат од средини каде рестрикцијата на струја, комарците и кравите се секојдневна појава. Останатите кои имаат повеќе искуство и биле во Грчка, Хрватска, Шпанија и виделе што е море и што е туристичко место ќе имаат доста непријатно искуство со албанија.
Прво тој што кука за глад, сиромаштија, немаштија искрено нема што да бара на море. Да бидеме реални одмор и море е луксуз во денешно време, па сега ако немаш за леб што мајка бараш да одиш на море.Ако ова се однесува на мене да напоменам дека поголемиот дел од 70-тите и до средината на 80-тите сум одел(ме носеле во стварност) или на егејот или на јадранот.Сум одел во грција уште во времето кога Паралија имаше неколку куќарки за бродови,а Олимпик Бич воопшто не постоеше.Во Катерини се одеше на шопинг(уште се сеќавам на големиот папагал во центарот на пазарот).Плажата во Лептокарија беше запоседната со големи рибарски бродови на секои 100 метри од кои се ширеше неподнослива миризба,а ние децата чекавме рибарите да ни ги фрлат морските ѕвезди и школки.
Ама тогаш платите (на родителите) им беа над 1000 марки и со една плата се одеше таму.Сега се зборува само за сиромаштија,криза,катастрофа во економијата,луѓето јадат од контејнери,луѓето крадат за да јадат....а паралелно се критикува летување на море `каде е видена некоја крава`.Па излезете покрај Вардар ќе видите многу повеќе на 500 метри од Скопје 2014.
Кому не му се свиѓа еспресо за 23 денари на плажа,гиро за 65,нека си оди во Грција за 3 евра има колку и да сакаш.Ама немојте да труете за немаштија,сиромаштија,глад......
ПС.Планирав да направам поширока `репортажа` од одморот кој планирам да го правам бидејќи планирам да го посетам скоро цело јужно крајбрежје на Албанија,ама не ми се плаќа оштета на тие што се незадоволни од одморот во Ксамил