Криза во Венецуела

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ја гледната точка на многу од тие што биле протерани од Венецуела.

Дпне досега совршена во надворешна политика без ни една грешка. Уште да го вратат името, ослободат уставобранителите и укинат рамковниот+законот за јазици и амнестија и пак ги гласам после долго време

Capture.PNG

Него Димче Апашиев како е? Гледам многу емотивно се простија од Мадуро на фб. Замисли тек Ајатолахот кога ќе го рокнат за некој месец какво плачење ќе биде. Ја мислам овие од Девица ќе почнат со глад да штрајкуваат.

Мене ме интересира реакцијата на ценетата Ванковска. Таа беше голем поборник на Глобалниот Југ и бранител на угнетените

Само кога стана СССР, кога беше Русија идеолошки настроена, само тогаш помагаа. Инаку од 1991 се врати старата политика, таа што беше пред формирањето на СССР. Русија е таа шо беше нѐ издаде против турците за востанието, иако револуционерите молеа помош и праќаа писма, сѐ попусто.

Истото се повторува и сега, односно од 1991 навака. Не очекувајте помош од Русија, само соработка и интерес.
Od taa gledna tocka ako gledame tocno e ama togas politikata bila sosema druga. Ne me zanimaat Ameri ili Rusi nitu pak navivam za nekoj ama fakt e deka ruskite vojski se tie sto go oslobodile porobenoto pravoslavno naselnie na ovie prostori, zapadot i togas kur ne go bolele za nas. Istoto ke se sluci i sega, jasno mi e deka Amerite se daleku povlijatelni tuka ama pri prvo beganjei povlekuvanje nas i site okolu nas ke ne gazi turska cizma a realno cel prostor tuka i svrte grb na Rusite, use Srbite do nekade ama i tie se trgnati na dobar pat. Vaka ili taka nemame nesto mnogu za sto bi se raduvale. A se soglausvam deka Rusite se poznati prevranti niz istorijata, eve i deneska kao Briks miks a nikakva reakcija.

"Make Venezuela great again" - рече Трамп. :LOL:
Изгледа има сериозни планови да ја врати како што беше пред Чавез.

Не дека е добро да бидеш "51-ва" америчка земја, ама за нив многу подобро од тоа што беа до сега.
Да се издигнат на ниво на Македонија, ќе им биде премија.

lele americki firmi ke ja menadziraat naftata na Venecuela, potvrdeno oficijalno.

koj ke go predvidese ova..
Во 1990-тите, кога Чавез го воведе комунистичкиот модел во Венецуела, им ги одзеде операциите на американските нафтени компании, доколку не си запознат со фактите.

Во 1990-тите, кога Чавез го воведе комунистичкиот модел во Венецуела, им ги одзеде операциите на американските нафтени компании, доколку не си запознат со фактите.
pisanoto mi e sarkasticno, gi pratam desavanjata tamu so godini.

"Make Venezuela great again" - рече Трамп. :LOL:
Изгледа има сериозни планови да ја врати како што беше пред Чавез.

Не дека е добро да бидеш "51-ва" америчка земја, ама за нив многу подобро од тоа што беа до сега.
Да се издигнат на ниво на Македонија, ќе им биде премија.
Толку добро беше под Мадуро, што златото во Warcraft вредеше повеќе од нивната валута.

Оф-топици се избришани, да не одиме со поени. Држете се до темата, не прозивајте членови за работи кои немаат врска со темата, и без навреди.

Која цивилна војна друже нема пивка вода во венецуела едвај чекаа да го снема мадуро. Требаше вака и кај нас да го дигнат и муртинецот како и сега овие апасиевци и бачевци и руски ботчиња
Pa Zaev vo slucajot bese opozicijata na Venezuela, a Gruevski bese Maduro

US Secretary of War Pete Hegseth says the US are on a path to "re-establish American deterrence and dominance in the Western hemisphere" after capturing Venezuelan President Maduro

Ovie ne sakaat nikoj da im bekne u cela zapadna hemisfera.
Meanwhile rusive veke 4 godini na 400 km voduzna linija od Moskva se borat za nekakvi sela i shumski pojasi, a imase period od 8 meseci kaj sto Ukraincive im bea okupirali del od Kurska oblast.

Pa Zaev vo slucajot bese opozicijata na Venezuela, a Gruevski bese Maduro

..со тоа што Грујче не побара/прифати помош од глобалниот југ и не нѐ осуди на некое вакво пуштање низ вода што во нашиот случај ќе беше многу побрутално.

Држи се до религијата, политиката очигледно не ти е силна страна. Буквално не знаеш да препознаеш разлики во внатрешната политика на САД. Jа гледаш исклучиво од надворешна перспектива, затоа што немаш суштинско познавање на американската политика.

Не правиш разлика помеѓу неоконзервативците, демократите и трампистите. А споредбата на ова со инвазијата на Ирак јасно покажува дека немаш поим за што зборуваш.

Венецуелците слават на улиците, пеат и се радуваат.

О кеј де, еве ти си експерт за американската внатрешно-надворешна политика до таа мерка, што не ти текиња дека неоконзервативци, деморакти, трамписти и сличните „....исти„ се „едно и исто„, а до сега требаше на тоа да ти текне на крајно едноставниот начин, кој Господ Исус го објаснува соврешно едноставно: „По нивните плодови ќе ги познаете„.

Разбира се, со доволно извртена и „испрана„ ментална оптика, „злото„ станува „добро„.

Покорисно ќе ти биде ако слушнеш што кажува „комуњарон„ проф. Р. Волф, кој на прост начин ги посочува апсурдите од американската политика.
Толку добро беше под Мадуро, што златото во Warcraft вредеше повеќе од нивната валута.

И токму тогаш Доналдчо се сети дека комунист ја води Венецуела и ги угнетуе Венецуелците, па реши да им го трне тој тиранин и диктатор и да им донесе мир, среќа, радост, веселба, висок стандард, богатство, демократија...

On American way, of course.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom