Justae Verum
Sic Semper Tyrannis
- Член од
- 22 септември 2005
- Мислења
- 3.048
- Поени од реакции
- 3.622
Еве ја гледната точка на многу од тие што биле протерани од Венецуела.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Него Димче Апашиев како е? Гледам многу емотивно се простија од Мадуро на фб. Замисли тек Ајатолахот кога ќе го рокнат за некој месец какво плачење ќе биде. Ја мислам овие од Девица ќе почнат со глад да штрајкуваат.
Od taa gledna tocka ako gledame tocno e ama togas politikata bila sosema druga. Ne me zanimaat Ameri ili Rusi nitu pak navivam za nekoj ama fakt e deka ruskite vojski se tie sto go oslobodile porobenoto pravoslavno naselnie na ovie prostori, zapadot i togas kur ne go bolele za nas. Istoto ke se sluci i sega, jasno mi e deka Amerite se daleku povlijatelni tuka ama pri prvo beganjei povlekuvanje nas i site okolu nas ke ne gazi turska cizma a realno cel prostor tuka i svrte grb na Rusite, use Srbite do nekade ama i tie se trgnati na dobar pat. Vaka ili taka nemame nesto mnogu za sto bi se raduvale. A se soglausvam deka Rusite se poznati prevranti niz istorijata, eve i deneska kao Briks miks a nikakva reakcija.Само кога стана СССР, кога беше Русија идеолошки настроена, само тогаш помагаа. Инаку од 1991 се врати старата политика, таа што беше пред формирањето на СССР. Русија е таа шо беше нѐ издаде против турците за востанието, иако револуционерите молеа помош и праќаа писма, сѐ попусто.
Истото се повторува и сега, односно од 1991 навака. Не очекувајте помош од Русија, само соработка и интерес.
Во 1990-тите, кога Чавез го воведе комунистичкиот модел во Венецуела, им ги одзеде операциите на американските нафтени компании, доколку не си запознат со фактите.lele americki firmi ke ja menadziraat naftata na Venecuela, potvrdeno oficijalno.
koj ke go predvidese ova..
pisanoto mi e sarkasticno, gi pratam desavanjata tamu so godini.Во 1990-тите, кога Чавез го воведе комунистичкиот модел во Венецуела, им ги одзеде операциите на американските нафтени компании, доколку не си запознат со фактите.
Толку добро беше под Мадуро, што златото во Warcraft вредеше повеќе од нивната валута."Make Venezuela great again" - рече Трамп.
Изгледа има сериозни планови да ја врати како што беше пред Чавез.
Не дека е добро да бидеш "51-ва" америчка земја, ама за нив многу подобро од тоа што беа до сега.
Да се издигнат на ниво на Македонија, ќе им биде премија.
Pa Zaev vo slucajot bese opozicijata na Venezuela, a Gruevski bese MaduroКоја цивилна војна друже нема пивка вода во венецуела едвај чекаа да го снема мадуро. Требаше вака и кај нас да го дигнат и муртинецот како и сега овие апасиевци и бачевци и руски ботчиња
море да не земат вака од кале да не командаат најарно, ама не ванковска апасиев и бачев ќе се дигнат со кинеските знамиња напредPa Zaev vo slucajot bese opozicijata na Venezuela, a Gruevski bese Maduro
Pa Zaev vo slucajot bese opozicijata na Venezuela, a Gruevski bese Maduro
Држи се до религијата, политиката очигледно не ти е силна страна. Буквално не знаеш да препознаеш разлики во внатрешната политика на САД. Jа гледаш исклучиво од надворешна перспектива, затоа што немаш суштинско познавање на американската политика.
Не правиш разлика помеѓу неоконзервативците, демократите и трампистите. А споредбата на ова со инвазијата на Ирак јасно покажува дека немаш поим за што зборуваш.
Венецуелците слават на улиците, пеат и се радуваат.
Толку добро беше под Мадуро, што златото во Warcraft вредеше повеќе од нивната валута.
![]()
'World of Warcraft' gold is worth 7 times more than Venezuela's currency
Invest in fake gold.mashable.com