Криза во Венецуела

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Им го скинаа Министерот за одбрана.

САД ја користи тактиката на Израел во Иран и против Хамас. Директно го обезглавуваат противникот за да го натераат да се предаде побрзо..

Ништо чудно и Мадуро да го скинат.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
"" The United States successfully carried out a large-scale operation against Venezuela and its leader Maduro, who was captured and removed from the country along with his wife, Trump said.

This operation was carried out jointly with US law enforcement agencies. ""

дали власта на венецуела се предаде пред да се случи катастрофа по народот??

наводно го киднапирале Мадуро и го изнеле од државата

G9uogZuXcAAMuIb

За некој што не прати во овој дел од светот, зошто Америка ги нападна?
I dont get it.
Нели се они мирољубив народ. (Американците)
Лошо е у Венецуела?

Последно уредено:
I dont get it.
Нели се они мирољубив народ.
Лошо е у Венецуела?
Си сакаат си можат. Венецуела не игра како што свират и тоа е тоа.

Освен ако некој од оние што рикаа и кинеа коси кога Русите ја нападнаа Украина има друг аргумент. Ајде дечки не бидете лицемерни, измислете нешто права, слободи а-у.

Си сакаат си можат. Венецуела не игра како што свират и тоа е тоа.

Освен ако некој од оние што рикаа и кинеа коси кога Русите ја нападнаа Украина има друг аргумент. Ајде дечки не бидете лицемерни, измислете нешто права, слободи а-у.
Зло зла.
Сум рекла. Нема држава кај што немаат пуштено рака. Ф****г октопод држава.
Затоа ги снаоѓаат после снежни бури и секакви чуда. Карма.

Којзнае што се случува, освен дека САД навистина ги нападнале Венецуела. Инаку ова сега е fog of war, двете страни ќе кажуваат свашта ама тек после некое време ќе се види што навистина се дешавало.

На пример демант за министерот за одбрана.

A oва ако не се ВИ фејковачи, тогаш смешни ќе испаднат венецуелските војници. Хеликоптери се ранливи и на најелементарен ПВО, лесно оружје дури.

I dont get it.
Лошо е у Венецуела?

Во кратки црти, затоа што Венецуела има океан нафта.

Секое друго објаснување шо ќе го дадат е навреда за интелигенцијата.

I dont get it.
Лошо е у Венецуела?
Ова всушност е претежно мирољубив напад.
Подвлеченото? Да така е, Америте се многу мирољубив народ. Доказ е тоа дека бројните нивни претседатели имаат добиено нобелова награда за мир, а Трамп дури и го нарекуваат претседател на мирот.

(сарказам мод вклучен) :)

Некако не верувам дека отстранувањето на Мадуро ќе им ги реши проблемите, но ќе видиме.

Ова всушност е претежно мирољубив напад.
Подвлеченото? Да така е, Америте се многу мирољубив народ. Доказ е тоа дека бројните нивни претседатели имаат добиено нобелова награда за мир, а Трамп дури и го нарекуваат претседател на мирот.

(сарказам мод вклучен) :)
Душички, се мислам да вдомам дури Американци од што се фини...Секој ден ги бомбардира некој од светот, за жалење се.
Абе какви гревови еј, сол напраија по светов, за 9/11 шо е доста могуче сами да си го напраија јер се мирољубиви до ден денес квичат, па меморијален центар, па не знам ти што.
Нека ми прости Господ, ама знае и сам дека е така, тие луѓе што умреа на 09.11.2001 не се ни ПРОЦЕНТ од луѓето кои имаат умрено ради Америка. Моментално у Украина населби се празнат ради нивните хирови.

Nema fog of war
Gi pustile Delta Force da gi spakuvaat Maduro i zena mu, sega se na pat za Amerika
Inaku nekoe vreme imaa $50 milioni na tacna za toj sto ke go predade Maduro od vnatre, so ogled na korupcijata vo Latinska Amerika, nisto cudno toa da stanalo.

Rusija i Kina neka ucat
Inaku Rusija za 1 godina gubi dvajca sojuznici Sirija-Venezuela
Ovie vo Afrika, amerikancite dovolno da kivnat mozat da gi trgnat.

Некако не верувам дека отстранувањето на Мадуро ќе им ги реши проблемите, но ќе видиме.
Зашто да не?
Отстранувањето на Гадафи ги реши проблемите во Либија, која денес е демократска земја а не диктатура. Ирак исто така бенефицираше од отстранувањето на Хусеин и денес е демократска земја, Сирија - исто и тн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom