Криптовалути - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
А ха, ти се загрижи за туѓите деца. Јас не одам со главата во зид, ти кажувам од искуство дека сум преживеал вакви падови неколку пати, и многу полоши од овој, и HODL стратегијата секогаш се покажала успешна. Што се однесува до макроекономските показатели и нивното влијание на БТЦ, не значи дека тоа што си погодил дека овој пат биткоинот ќе оди надолу зависел од нив. Може на пример да кажеш дека ова коло ќе се кладиш на Фиорентина затоа што имаат виолетови дресови, и Фиорентина да победи, па тоа сепак да не биде заради дресовите. Значи во тој случај си направил ќар на погрешна претпоставка. Секогаш кога имало bull маркет никој никогаш не успеал тоа да го претпостави врз основа на макроекономски показатели, туку воглавно отпосле се праеле паметни. Биткоинот СОСЕМ СИГУРНО ќе биде 120 000 долари, не знам кога и како, но ќе биде. И ова не е базирано на економски показатели, туку на искуство.

Затоа пак ти велам, секој со својот памет, барем овде е лесно да се види кој имал подобри претпоставки, лесно се мери со минус и плус.
И еден друг форумџија правеше добри претпоставки, дури имаше и канал со анализи, ама сега ете го станал деливери бој за минималец :toe:

И еден друг форумџија правеше добри претпоставки, дури имаше и канал со анализи, ама сега ете го станал деливери бој за минималец :toe:

de be pa ti sve e ciklus... a bitkoin a stef bitno e da se trkala trkaloto...

Добро, и?
Автоматски споено мислење:

de be pa ti sve e ciklus... a bitkoin a stef bitno e da se trkala trkaloto...
Јас навистина не ве разбирам. Сум ти зел некогаш нешто? Сум украл од некого? Зошто злобните коментари и предвидувањата за неуспех? Размислете малку за сопствените успеси и неуспеси, зошто се гњавите со туѓите?

И онда то.

П.С никој не ви се сити на неуспех, отворена дискусија е и ете како што ти имаш предвидување дека ќе оди нагоре, ете другите мислат дека е само уште еден балон.
Плус може не ти се сити на твој неуспех, туку се надева на свој успех, особено ако нашол начин да го шорта.

Еве да не ти е толку тешко, бидејќи не сум играл одамна спортска, решив да купам LUNA, ќе ја третирам како просечен тикет, 100 евра чисто колку да се дешава нешто ;)

ZW20EUTPJfhox7MUgWdXzwwwm2g1-vi338vd.jpeg

Добро, и?

Јас навистина не ве разбирам. Сум ти зел некогаш нешто? Сум украл од некого? Зошто злобните коментари и предвидувањата за неуспех? Размислете малку за сопствените успеси и неуспеси, зошто се гњавите со туѓите?

zosto be go sfakas ova licno? ve ima nekolku dusi na temava sto ste bas ona ko fanatici ko nekoj popovi koga ke im se kaze nesto za crkvata...

ako si zadovolen i pravis pari teraj... jas potpolno te sfakam. problemot e sto temava ja citaat i takvi sto poima nema sto pravat pa ako se vrtis malku ponazad ke vidis eden kup prasanja od tipot koj bitkoin e najdobar da de kupi, osnovni raboti od tipot kako da se prodade/kupi sto sekoj bi trebal da gi znae ako veke saka da investira. luge ova si go sfakaat ko kocka so toa sto sigurno ocekuvaat da dobijat a ne e bas taka. uste poloso e sto e ova na mak forum kade realno 95% od populacijata nema pari za vakvi izleti. ostaj gi zapadnjacite oni moze da izgubat nekolku iljadi evra i oko da ne im trepne ama na balkanot ne e bas toa taka.

И онда то.

П.С никој не ви се сити на неуспех, отворена дискусија е и ете како што ти имаш предвидување дека ќе оди нагоре, ете другите мислат дека е само уште еден балон.
Плус може не ти се сити на твој неуспех, туку се надева на свој успех, особено ако нашол начин да го шорта.

Еве да не ти е толку тешко, бидејќи не сум играл одамна спортска, решив да купам LUNA, ќе ја третирам како просечен тикет, 100 евра чисто колку да се дешава нешто ;)

kako im trgnalo ke dojde kako negativni kamatni stapki ke treba da pocne da ve plakaat da ja drzite lol

Јас мислам дека биткоин е безвредно НО најверојатно ќе купам биткоини поради тоа што можеби во некој момент ќе пораснат. Причина за ова карање е тоа што тупеа со глупи приказни криптоџиите. Не верувам во ниедна од нив но пари си се пари и крипто го гледам само како извор на долари, евра, денари итн.
Инаку крипто не е мртво или барем не трајно ќе има рели на крипто во усд кога баш не е лесно да се каже но би инвестирал.

ako si zadovolen i pravis pari teraj... jas potpolno te sfakam. problemot e sto temava ja citaat i takvi sto poima nema sto pravat pa ako se vrtis malku ponazad ke vidis eden kup prasanja od tipot koj bitkoin e najdobar da de kupi, osnovni raboti od tipot kako da se prodade/kupi sto sekoj bi trebal da gi znae ako veke saka da investira. luge ova si go sfakaat ko kocka so toa sto sigurno ocekuvaat da dobijat a ne e bas taka. uste poloso e sto e ova na mak forum kade realno 95% od populacijata nema pari za vakvi izleti. ostaj gi zapadnjacite oni moze da izgubat nekolku iljadi evra i oko da ne im trepne ama na balkanot ne e bas toa taka.

И искрено вака да ми кажеш. Сериозно ти е гајле ако некој Трајко или Петко што ни си го видел ни го познаваш вложи и изгуби 1000-2000 евра во криптото? А да не навлегуваме во тоа што луѓе кои имаат такви пари за коцкање побргу ќе ги искоцкаат во кладилница или на автомати. Мене еднаш еден ми пиша серија ПП и ме распрашуваше за криптото. Му објаснив колку што можев, и на крајот го прашав колку мисли да вложи, ми рече 50 евра.

50 цели евра планираше да вложи. И сега јас треба да се секирам ако некој што не знае ништо за криптото ме прочита мене на форумот и изгуби 50 евра? Бидете искрени, не пишувате овде на форумот затоа што се загриживте за некој апстрактни Македонци што ќе пропаднат од криптото. Пишувате малку од завист, малку од синдромот на комшијата да му цркне козата, што е веројатно најмакедонското нешто што постои.

zosto be go sfakas ova licno? ve ima nekolku dusi na temava sto ste bas ona ko fanatici ko nekoj popovi koga ke im se kaze nesto za crkvata...

kako im trgnalo ke dojde kako negativni kamatni stapki ke treba da pocne da ve plakaat da ja drzite lol
Класично коцкање, колку да не е досадно :D

Јас имав таргет да стигнам до 10 биткоини, и како кинисал со трендот може и ќе ги имам :ROFLMAO:

20 трилиони долари се во прашање. Најголем дел од нив ФЕД ќе ги збира.

Ова лузериве со парите од Корона чековите што се правеа инвеститори секако ќе ги изгубат, проблем е за тие будали што вложија животни заштеди во крипто и акции.

Ако некој може да издржи, до следното кревање на криптото, можеби и ќе се врати во позитива, но со оглед дека на повеќето ќе му требаат пари, ќе мора да ги одврзуваат, ќе си останат во тешка була.

Барем графички картици ефтини ќе има сега :D

$100.000 биткоинот до крај на година :pos:

Иначе и јуани бараа некој да купат, ако купија сега падна јуанот :)

Последно уредено:
Летна нагоре. :ojeaa::semolam::semolam:

Нема врска, само што не пропаднал. Така покажаа сериозните анализи на макроекономската ситуација. За 5-6 дена ќе оди под 5000, и потоа капут. По 138 пат.

na ~36000. ama od tebe sovet ne prifakam poso si fanatik, sakam realisti.

Каков совет сакаш или сериозна анализа кога чудото е практично коцка. Целата негова вредност се базира на тоа колку луѓе се заинтересирани да го купат. Нема некои мерливи ствари што ќе ти бидат индикатори дали треба да го чуваш или да го продаваш. Не е ова акција од некоја компанија па да видиш финансиски извештаи дали фирмата прави профит или загуба или дали нејзините продукти имаат потенцијал во иднина, па од тоа да донесеш информирана одлука.

Едноставно ако има интерес луѓе да го купуваат ќе расте, ако нема ќе паѓа. Тоа е тоа.

Каков совет сакаш или сериозна анализа кога чудото е практично коцка. Целата негова вредност се базира на тоа колку луѓе се заинтересирани да го купат. Нема некои мерливи ствари што ќе ти бидат индикатори дали треба да го чуваш или да го продаваш. Не е ова акција од некоја компанија па да видиш финансиски извештаи дали фирмата прави профит или загуба или дали нејзините продукти имаат потенцијал во иднина, па од тоа да донесеш информирана одлука.

Едноставно ако има интерес луѓе да го купуваат ќе расте, ако нема ќе паѓа. Тоа е тоа.

Точно така е за секое друго нешто кое е на пазарот. Ако утре се пронајде некој нов вид на енергија, луѓето ќе изгубат интерес да купуваат нафта, и цената ќе дојде на нула. Арно ама, биткоинот да ти бил коцка, а другите работи се сигурни инвестиции.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom