Криптовалути - Cryptocurrency Bitcoin Ethereum.....

• Креатор на темата Креатор на темата Igor.sv
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Избришани навреди

Ja nikade ne rekov deka nemam svoi tuku deka svoite ne gi prodavam a ti ete ako si sposoben mangup tolku naogaj im i so minus od pazarna cena.

I moja rabota e koj saka da kupi od mene tebe nikoj ne ti stavil pistol na glava da kupuvas ako si imas izvor so pazarna zemaj si ali toa sto kenjas nekoj sto si go raboti ova mozes samo pod prozor da pluknes nisto drugo.

Последно уредено од модератор:
Каква врска има матичнава со темава, дај намалете со офтопик глупости.

http://faktor.mk/specijalna-istraga-se-vodi-protiv-piradimalnata-izmama-onecoin
20180208094850.jpg

И ова ќе му дојде офф-топик, onecoin не е никаква крипто-валута.
...OneCoin беше една првите криптовалути која стана хит...
Треба да се реагира кај Фактор за дезинформација, а патем и Порталот Кајгана пишува :
https://kajgana.com/bankarite-do-investitorite-vo-bitkoin-podgotvete-se-da-izgubite-sje

...OneCoin беше една првите криптовалути која стана хит...
Треба да се реагира кај Фактор за дезинформација, а патем и Порталот Кајгана пишува :
https://kajgana.com/bankarite-do-investitorite-vo-bitkoin-podgotvete-se-da-izgubite-sje

Не пишува, туку препишува, има разлика ;)
Подобро читај на англиски статии, зошто нашиве во најдобар случај се лош превод од англиски, а обично се преводи од српски/хрватски портали кои текстови и самите се преведени.

А кога сме кај Биткоин, до сега "умре" многу пати:popce:

:D

@Ireal Следен офтопик ти носи бан од тема

Не пишува, туку препишува, има разлика ;)
Подобро читај на англиски статии, зошто нашиве во најдобар случај се лош превод од англиски, а обично се преводи од српски/хрватски портали кои текстови и самите се преведени.

А кога сме кај Биткоин, до сега "умре" многу пати:popce:

:D
што мислиш за овој напис ( се разбира и овој е преведен )
https://rs.cointelegraph.com/news/zašto-itirijum-može-da-prestigne-bitkoin-po-vrednosti
725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLnJzL3N0b3JhZ2UvdXBsb2Fkcy92aWV3L2NlYzYyZWY0NjhiNzY2ZmY5YTNhMzJjOGVlMDhjNDBhLmpwZw==.jpg

анализата е дека растот на криптовалутите е поради нестабилноста на традиционалното инвестирање, т.е. дека кога ќе се стабилизира традиционалното инвестирање природно ќе се напуштат криптовалутите..
Но нејасно ми е зошто сега имавме и пад на берзите и пад на криптовалутите ?

анализата е дека растот на криптовалутите е поради нестабилноста на традиционалното инвестирање, т.е. дека кога ќе се стабилизира традиционалното инвестирање природно ќе се напуштат криптовалутите..
Но нејасно ми е зошто сега имавме и пад на берзите и пад на криптовалутите ?

Неточно. Криптовалутите даваат можност во нив да вложат луѓе што никогаш не би имале можност да вложат пари во традиционалните инвестициски инструменти.

Пад на берзи има секогаш кога голем дел од сопствениците на капиталот мислат дека е право време да се продаде, постигната нереално висока цена, паника или страв.

Што е тоа 8% бе? Нормални сте? Доста некому правиш услуга без никави провизии и гњавења да си ги извади парите, па уште 8% сакале.

Копилиња смрдени.
Ако си во групата на Телеграм да видиш какви се пациенти имаме во државата нема да ти е чудно ова со 8% :)

Денес се подновив со уште 1000 Cardano Ada ;)[DOUBLEPOST=1518245937][/DOUBLEPOST]Ајдее возот тргна на горе ! Кој се качи на време се качи сега литаме напред ;)):motorce::zloo::zloo:

Последно уредено:
Oberste Zentralbank sagt Kryptowährungen den Kampf an

Bankata za megjunarodno poramnuvanje (najvisoka centralna banka) so sedishte vo Basel (CH), "Die Bank für Internationalen Zahlungsausgleich (BIZ)", voedno i edna od najmokjnite institucii vo svetot na finansiite ili t.n. "super centralna banka" najavuva vojna na krypto-valutite, osobeno na bitcoin-ot.

"Centralnite banki i regulatornite tela moraat pravovremeno da reagiraat, kako bi prevenirale opasnost za finansiskata stabilnost", Agustin Carstens BIZ-Generaldirektor.
Silnite kursni oscilacii, visoki transakciski troshoci, nedostatok od zashita na potroshuvacite gi pravat krypto-valutite nesigurni i nesoodvetni za da ja ispolnat funkcijata na parite (platezhno sredstvo).

Sostojbata na Bitcoin-ot od skoro 20.000,- vo Dekemvri do ispod 6.000,- Dollar-i pred nekoj den e dobar primer deka e neophodna regulacija na dosegashnata nekontrolirana trgovija.

Како ќе го регулираат? Што повеќе го забрануваат, толку повеќе ќе помине во андерграунд и субкултура и ќе стане уште помоќен на долг рок, иако на краток рок може да падне 70-80 посто.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom