Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па не е баш џабе, ако во иднина се спаси некое друго дете.Сега се е џабе да се зборува,коментира и проколнува.
таа работа е од секогаш така, мора да се кратат средства. Јас се сеќавам на случаи во ех Ју, во армија го пратила воено-лекарска комисија како способен, а тој имал дупка во главата ( како дете го удрил коњ, дел од коската му ја здробил, требало да му се вгради златно лимче, ама немал пари таткому па само кожата му ја прекриле преку мозокот)... го ослободија по 3 месеци служење ... а плочка не му вградија иако тогаш златото беше многу поефтино, ако беше проблемот до тоа... а имаше тогаш пари, за наоружување, 3-та армија во Европа, за паради, за чопоративно шетање низ цел свет, ама овакви ситни работи мал милион....
.. а црн бисер од комуњарскиот период е од еден скопски ех гигант, каде на еден работник ми се фати раката меѓу валци; валците ги исклучија, требаше да се демонтираат, околу 16ч работа, сите колегите беа спремни ама раководството не дозволи да запре производството и по наредба му ја исекоа раката.... си остана без рака...
Искрено, за оваа жена, ретко кој има лошо нешто да каже, и тоа зборувам за нејзини пациенти, односно родители на нејзини пациенти.
Не верувам дека баш таа би била личноста која би оспорила нечие лекување, знаејќи колку лично се вложува.
Меѓутоа... никогаш не се знае.
Еден од главните иницијатори на тоа да се избрише горенаведената страна во која се бара оставка од министерот. Добро де овие немаат ли малце човечко во нив, малце да ја чукнат тоа празната црпка дека заради "невнимание" на нивниот им сакан Тодоров, почина 9 годишно девојче. И сите тези паѓаат во вода дека не биле доволно информинани надлежните министри околу случајов, кога и самите тие до пред 2-3 месеца ветиле дека ќе ја спасат Тамара. Што посакувам овие слики да му ги пратиме на Јанко свињана па да видам како после ќе шета околу студио барајќи некаков си изговор за ова што го направиле неговите пулени...
Еве го иницијаторот за бришење на страната.... во убава општина живее, се надевам дека еден ден "браќата" ќе го сомелат од ќотек, гнида продадена!!!
![]()
А од каде ќе знаеш дали е ова здравство добро или не ако не го споредиш со некое предходно?Без навреда, ама стварно не ме интересира што се случувало пред дваесет/триесет години.
Ме интересира денес што се случува и каква ќе ми биде мене иднината, а и на луѓето околу мене.
И каде одат нашите пари. Не може секојдневно некој да ме натрупува со се поголеми давачи, а здравството да го мерам со здравството на Југославија од осумдес друга.
види, околу парите не е баш така како што сега сите коментираат. Може да испаднат набрзина 100-ни случаи што имаат потреба од скапи операции и лечења во странство, мора да постои и филтер, затоа што ако се потрошат сите пари може од банални работи да страдаат многу луге и деца. Држи да се бара одговорност ако не се проценила итноста, а посебно ако се кочело итното праќање во странство поради наводно отварање таков центар тука...Без навреда, ама стварно не ме интересира што се случувало пред дваесет/триесет години.
Ме интересира денес што се случува и каква ќе ми биде мене иднината, а и на луѓето околу мене.
И каде одат нашите пари. Не може секојдневно некој да ме натрупува со се поголеми давачи, а здравството да го мерам со здравството на Југославија од осумдес друга.
Чупето умре беМоже да испаднат набрзина 100-ни случаи што имаат потреба од скапи операции и лечења во странство, мора да постои и филтер,
Во иста држава бевме, мајками од обична детска парализа тука ја оставија во клинички центар да умре, доби декубитуси од лежење, дојде тетками и ја однесоа на Ребро и таму и ги оперираа, после таткоми го рибаа во фондот затоа што болнички ден таму беше 2х поскап од тука... ама тогаш немаше медиуми и да имаше не смееја ни да писнат...Чупето умре бе
имало и поитно од тоа?
На филтерот остана чупето кое умре оти не и се плати лекување во странство.
Се прашувам кој помина низ филтер?
И сега ради тоа ова као освета го рачунаш шо му се случи на Тамара?Во иста држава бевме, мајками од обична детска парализа тука ја оставија во клинички центар да умре, доби декубитуси од лежење, дојде тетками и ја однесоа на Ребро и таму и ги оперираа, после таткоми го рибаа во фондот затоа што болнички ден таму беше 2х поскап од тука... ама тогаш немаше медиуми и да имаше не смееја ни да писнат...