https://www.facebook.com/zoran.bozinovski/posts/10204208706538465
5,17 MILIJARDI PRIČINI KONEČNO DA SE KAŽE DEKA E DOSTA!!!!!!
Podatokot deka 5,17 milijardi USD ,,isčeznale,, od Makedonija za period od deset godini, objaven od Global Finance Integrity i vesta objavena po povod posledniot publiciran izveštaj, možebi ne ve potrese i ne ve vozbudi premnogu. Naviknavte da ve pljačkosuva koj i da dojde na vlast (vo kombinacija so DUI ili DPA!?), pa ovaa vest ja primivte kako i sekoja senzacionalna i frapantna, kakvi ovaa vlast emitira i producira sekojdnevno. Nekoj duri se najde umen da objasni deka NE se toa ,,isčeznati,, budžetski pari, tuku ,,pereni,, bile. Što treba da znači deka VIE kako gradjani ne ste ošteteni tuku nekoj tamu daleku od Makedonija, nekoj mafijaš e ošteten.
ŠEST godini čekam da stignam do data bazata na Upravata za sprečuvanje na perenje pari, za sraboteni nad 150 slučai koi vkupno soddržat ,,ispran,, kriminal od okolu 5 milijardi USD. Tie nad 150 slučai gi ima sraboteno nekogašniot direktor na ovaa uprava, VANE CVETANOV, niz denonokna makotrpna rabota so negoviot sorabotnički tim. Po smenata na Cvetanov, ovoj ekspertski maestralen tim e eliminiran, rasturen i sozdaden e nov, poslušen! Nov tim koj ne se meša vo rabotata za koja e platen od VAŠ džep. Ne e preuveličuvanje ako vi kažam deka VAŠ i moj nacionalen heroj e VANE CVETANOV. Vistina e deka vo slučajot ŠPION e involviran zaradi našata posledna sredba vo Vranje na 12.09.2013., samo tri dena pred negovoto apsenje i pritvoranje vo Skopje. Onie što go uapsija i što mu montiraa prazno obvinenie i podocna straotna golgota, mačenje i ucenuvanje vo pritvor, imaa pogrešen vpečatok deka CVETANOV na mene vo Vranje mi go donel i predal eksterniot disk so kompletnata data baza na Upravata, so sraboteni slučai do krivična prijava. Za žal toj toa ne go stori togaš. I sega edvaj go dobiv, preku moj prijatel koj posle tolku godini mačenje uspea da pristapi do kompjuterot na ZORAN TRAJČEVSKI (direktor na Agencijata za audio i audiovizuelni uslugi na RM), vo koj gi čuva ovie podatoci. Nemam precizno soznanie dali Trajčevski dal soglasnost ova da bide snimeno i da stigne do mene ili samo dal premolčena soglasnost. Ne e ni bitno, ama bitno e deka istata ovaa data baza ja imaat vo kopija i JOVAN PETROVSKI, eks direktor na Mobimak, VLATKO SERAFIMOV, eks organizacionen sekretar na SDSM, Branko Crvenkovski, eks premier i pretsedatel na RM i negoviot kum i telohranitel ZOKO MIRAVAC. Kopija od bazata imaše i javna ličnost koja denes ne e medju živite. Od koi pričini ovie imateli na bazata ne napravile ništo taa da stigne do javnosta, za da se izvrši pritisok vrz izvršnata vlast da bidat procesuirani, jas nema da špekuliram. Nema da špekuliram ni što pravele so ovie podatoci site pogore imenuvani i za što im služat. Od denes prašuvajte gi VIE, ne se sramuvajte. Oti, što i da pravele so ova, součestvuvale vo nepostapuvanje i sprečuvanje pravda. Notoren fakt e deka do denes postoenjeto na ovaa data baza beše samo javna tajna. Bev uporen poslednite šest godini i dojdov do nea. Od denes pa natamu ke bide naša surova realnost.
Slednite dva, možebi i poveke meseci ke vi ovozmožam sloboden pristap do nea. Podatocite vo nea ukažuvaat na mnogu teški prekršuvanja na site možni zakoni, na crno finansiranje na politički partii i poedinci, duri i finansiranje na teroristički grupi niz svetot. Familijata na vlast vo RM za devet godini vladeenje uspeala da ja sobere skoro pa kompletnata svetska ,,peračka,, reprezentacija i im ja stavila na usluga Republika Makedonija, NBRM, nejzinite komercijalni banki, instituciite na sistemot. Ednostavno kažano, rabotele za site možni mafii, za provizii od koi na običniot smrtnik mu se vrti vo glava. I što e posebno važno, na mafijašite koi im bile klienti im garantirale tajnost, bezbednost i nekaznivost. Ednostavno, ja rentirale Republika Makedonija, od nea napravile servis na svetskata mafijata koja ,,pere,, crni pari. Denes taa mafija doznava deka ovaa data baza veke ja imaat najmalku desetina koi ne se bliski do Nikola Gruevski i bratučedite. Gi lažele mafijašite deka nikogaš nema da se doznae kako i kolku pari ,,isprale,, vo Makedonija i odnele na razni strani niz svetot. A ne zaboravile da im naplatat mrsna provizija koja se dviži pomedju 15 i 25% po transakcija.
Od ovoj moment natamu, APELIRAM da se krenete javno i da zastanete vo zaštita na praktično ,,ubieniot,, VANE CVETANOV. Toj e VAŠ i moj heroj. Denes zaboravam deka svedočel protiv mene vo slučajot ŠPION. Bil izmačuvan, bil psihički maltretiran, bil truen so lekovi, se dodeka ne go ,,skršile,, prisilno da potpiše sorabotnička izjava i da bira: dali da svedoči protiv mene kako što barale i da si go spasi uništeniot život ili da se ubie i da si gi prekrati makite vo ŠUTKA! Od den na den ke čitate što srabotil ovoj GOLEM ČOVEK i kakva žrtva dal. Sram da im e na onie koi ne go zaštitile a možele, posle prvite napadi na MVR DPMNE vrz nego. Organizirajte se i pomognete mu da se vrati medju živite, vo momentov e vo očajna položba i edvaj preživuva! Bandata NIKOGAŠ nema da mu gi prosti ovie rešeni 150 slučai za nivni kriminalni aktivnosti, slučai koi NIKOGAŠ ne zastaruvaat...
Vo prilog na ovoj tekst vi davam fotografii od DEL od celata DATA BAZA kolku da imate vizuelna pretstava za što točno stanuva zbor. Vo prašanje e materijal vo PDF format, so vkupna ,,težina,, od ogromni 28 gigabajti smesteni vo 2.959 folderi. Eksterniot disk fizički ne e kaj mene, za da ne im padne na pamet na budalite pak da raspišuvaat nova poternica, a ovdešnite vlasti da mi dojdat na gosti. Celata data baza e krenata vo virtuelniot prostor, dovolen broj moi sorabotnici imaat pristap do nea. Dokolku nešto mi se sluči, tie ke prodolžat od mestoto na koe sum zastanal...
Za kratko vreme, okolu polovina čas od ovaa objava, sleduva prezentacija na PRVIOT SLUČAJ: ,,ŠIŠETO NA KERIM,,. Šišeto polno so famoznite 750.000 evra fateni na ungarska granica. Slučaj NIKOGAŠ procesuiran a sraboten od ekipata na VANE CVETANOV. Čitajte gi vnimatelno dokazite, čitajte ja prijavata od Upravata do UBK. Pa ušte od ovoj prv slučaj ke sfatite deka site NE sme isti pred zakonot vo RM. Za ovoj kriminal SRDJAN KERIM naskoro očekuva nagrada: da stane Generalen sekretar na OON!!!