Крематориум во Македонија

Па ваљда не се напињавте за џабе со толку статистики: де колку проценти биле православни, де колку муслимани, де колку малку ќе се кремирале..
бла бла бла

Па анатеми фрлање дека поп немало да ги пее, па црквата забранувала, па душата кај ќе им одела, па царство небесно..

Да не ве читав од почеток.. ќе помислев дека некој Чича са Бркича сака да ви прави геноцид :rolleyes:
Не знам што си читал, имаш проблем со процесирање информации.
Шо ти е тебе гајле дали поп ќе те пее ако не си верник.
Онака досадно ти е и реши да се напнеш на темава.

Па ваљда не се напињавте за џабе со толку статистики: де колку проценти биле православни, де колку муслимани, де колку малку ќе се кремирале..
бла бла бла

Па анатеми фрлање дека поп немало да ги пее, па црквата забранувала, па душата кај ќе им одела, па царство небесно..
Другар , ние си кажавме какви ни се нас традициите и тие не се менуваат за никого.
Тоа е Православие, јбг

Ако на некој не му се свиѓа, не е врзан или приморан да биде православен.

Не знам што си читал, имаш проблем со процесирање информации.
Шо ти е тебе гајле дали поп ќе те пее ако не си верник.
Онака досадно ти е и реши да се напнеш на темава.
Буквално првата страница на темава...!
Буквално!
На логично размислување дали ни треба крематориум.. Ни три мислења немаше пред да рипнете вие големите верници..
Од дискусија која можеше и требаше да оди практично и овоземски, вие направивте турлитава под-форум религија.

@датум
истото што и го реков и на Дарлинг.
Почитувам секое мислење и право...
Никој нема да ве кремира сосила и онака.

Буквално првата страница на темава...!
Буквално!
На логично размислување дали ни треба крематориум.. Ни три мислења немаше пред да рипнете вие големите верници..
Од дискусија која можеше и требаше да оди практично и овоземски, вие направивте турлитава под-форум религија.

@датум
Рон го рачунаш за најголем верник хахаха

Што ти мења тебе као мртфак дали ке те кремираф или закопаф, а што тој значи у пошироку слику?
Целата церемонија на погреб е тој што е умрен да го почека второто доаѓање на Исус или поточно, неговата душа да го почека. Затоа и споменик над гробот и сите ритуали, све е тоа у насока да остане таму до некое време.

@датум
Screenshot_20251010_233441_com.android.chrome_edit_74508116119358.jpg
Screenshot_20251010_233552_com.android.chrome_edit_74520241669356.jpg

Screenshot_20251010_233610_com.android.chrome_edit_74539670528207.jpg

Еве ти последната слика кажува од каде доаѓа димот..

Јас се уклучив покасно во дискусијата откога веќе беше се каша попара

Како се фати ти баш православните да ги рчкаш, а овие другиве што бутаат прсти у туѓи манџи ги прескокна?

Или православни сме, затуцани(како што х луѓе велат) , па ај дупи си ги?

А зошто си претпостави дека не сме помислиле? Или дека немаме прочитано? Па имаш такви книги напишани и од верници, и од некои монаси замисли.
Намали доживљај.
Vidi Darling.
Ako nesto lici na pajka, se dvizi kako pajka i kvaka kako pajka togas najverojatno e pajka. Taka i tuka, si pretpostaviv posto ni tamu ni tuka ne se odvazivte da dadete svoe muslenje ete okolu filmot na primer vo taa tema, pa ni tuka ne ste nesto podobri. Ne si gledam jas na nokti dali imate procitano nesto drugo osven biblijata ili izgledano film so verska tematika a da ne e toj sto go davaat sekogas na veligden. Gledam sto pisuvate, a po pisanoto ne mi deluvate bas deka imate pomisleno, procitano ili pogledano nesto nadvor od dogmite :toe:
Ete skrsi go mrazot. Go imas gledano filmot. Vpecatoci ova ona :cautious:
Автоматски споено мислење:

дали ние иаме некакво друго мислење и не е битно
Ako e nadvor od dogmite nemate.
Nalet to nemate ni sposobnost za vizuelizacija, fantazija, imaginacija. Edno najobicno hipoteticko scenario ne mozite da go procesirate i da prodiskutirate okolu toa ko normalni ljuge, ne pak drugo.
Znaes sto e balkun taka, imas videno kolku e ogranicen. Metro na metro, ni mozis da go pripustis, ni da go nadgradus, potkrenis, bukvalno nisto osven da go dozagradis. Ottamu e onaa izrekata ogranicen ko balkun. E pa i vie taka :toe:

Секогаш овие работи почнуваат со владе
Ova ednostavno ne e tocno, sega mi vadis muabeti, a site znaeme deka poarno na coek oko izvajmu otkolku muabet. Ne sum nekoj vernik ama mislam deka toa ic ne e hristijanski od tvoja strana, da mi vadis muaveti de :mad:

Последно уредено:
Ako e nadvor od dogmite nemate.
Nalet to nemate ni sposobnost za vizuelizacija, fantazija, imaginacija.
Edno najobicno hipoteticko scenario ne mozite da go procesirate i da prodiskutirate okolu toa ko normalni ljuge, ne pak drugo.
Znaes sto e balkun taka, imas videno kolku e ogranicen. Metro na metro, ni mozis da go pripustis, ni da go nadgradus, potkrenis, bukvalno nisto osven da go dozagradis. Ottamu e onaa izrekata ogranicen ko balkun. E pa i vie taka :toe:
Море ти се праиш со сила будала :pos:

Немам јас што со тебе да дискутирам за работи кои не ме засегаат, си имаш тука истомисленици кои сакаат да се ќуморисуваат, прај си муабет со нив, мене тоа не ме интересира, јас можам само да ви ја подржам иницијативата за да си добиете тоа што сакате.

Со измислуваш сценарија со попови, понебитни работи и да сака чоек неможе да склопи, едноставно тоа не е ни да се погледне бидејќи е една обична попара од wanna be интелектуелец.

Ти скапан еден толку време за шаренокуртонците дробиш, а тоа што они го донесоа(либерализмот), ти го претставуваш!

Ova ednostavno ne e tocno, sega mi vadis muabeti, a site znaeme deka poarno na coek oko izvajmu otkolku muabet. Ne sum nekoj vernik ama mislam deka toa ic ne e hristijanski od tvoja strana, da mi vadis muaveti de :mad:
Добро ете на средина се уклучи, немој одма да се лутиш и проштевај :D

Погледни ги СС погоре што ги стаив, да не речеш „е да бе сега извини..“

Ама прв си да ги умешаш тие прстињата и да ја заматиш манџата

Gledam sto pisuvate, a po pisanoto ne mi deluvate bas deka imate pomisleno, procitano ili pogledano nesto nadvor od dogmite :toe:
Ти самиот си бил ограничен ко балкон
Не сакам повеќе да се грди и руши темава за крематориум уште па да си раскажуваме филмови и книги.

Последно уредено:
Чекај бе, а зшто уопште тема е у форум религија? И зшто одма се поделисмо на религиозни и нерелигиозни и да си вадино очи,место да дискутирамо фино лепо зшто е боље крематориум, а не копање на тела.
Ми ги набројасмо предности за кремирање, малце су али ипак ги има.
А која е предност на копање не се изјасни никој.
Тај е поента на целу тему ја мислу, а не православие или псалме или бла бла литургие.

И што се толко потресуете ако некој ви гу чепне веру.Некако се понашате дека ви гори под ноге кд ке ве ставимо у тесно.
Океј, верујте си, ваше право.
Ама и наше право е да дадемо нашу солуцију за овуј тему.
Ми зборимо за сфи људи на сфет, а ви одна се ваќате за вашу религију.

Уживајте, верујте што сакате.
Поента е да дискутирамо отфорено за крематориум.
Ви нејкете и очајно се браните сс едно исто.
Православие па прсвославие.
Како само да е тој лек за сфе.

Пророк, Датум и пресфета Дарлинг.
А да бесте бе например родени у некое селце до Ганг реку, што ке правесте бе тк?
:D
Пак ли бе со "Исус ова Исус она" ке се вадефте?
НЕ.

И па ке нагласу, смрт нема врску сс религију!

Последно уредено:
Чекај бе, а зшто уопште тема е у форум религија? И зшто одма се поделисмо на религиозни и нерелигиозни и да си вадино очи,место да дискутирамо фино лепо зшто е боље крематориум, а на копање на тела.
Ми ги набројасмо предности за кремирање, малце су али ипак ги има.
А која е предност на копање не се изјасни никој.
Тај е поента на целу тему ја мислу, а не православие или псалме или бла бла литургие.

И што се толко потресуете ако некој ви гу чепне веру.Некако се понашате дека ви гори под ноге кд ке ве ставимо у тесно.
Океј, верујте си, ваше право.
Ама и наше право е да дадемо нашу солуцију за овуј тему.
Ми зборимо за сфи људи на сфет, а ви одна се ваќате за вашу религију.

Уживајте, верујте што сакате.
Поента е да дискутирамо отфорено за крематориум.
Ви нејкете и очајно се браните сс едно исто.
Православие па прсвославие.
Како само да е тој лек за сфе.

Пророк, Датум и пресфета Дарлинг.
А да бесте бе например родени у некое селце до Ганг реку, што ке правесте бе тк?
:D
НЕ.

:pos:

И сега јас треба да кажувам дека придобивки се тоа што се подобрува плодноста на почвата, дека со распаѓање на телата се овозможува подобар екосистем, дека почвата станува потемна(што значи побогата со хумус)?
Дека материјата се враќа да биде корисна во животниот циклус?
Дека секој организам што се враќа во земјата, испаѓа дека ја храни истата?
Што улога имаат црвите за почвата, дали они се штетници во таа смисла?
Или само човекот ја обработува почвата?
Ти нели сите 5ки ги имаше :ROFLMAO:

Што би се случило кога сите луѓе би биле ќуморисани?
Што е потребно за ќуморисување? -Гориво можеби?
Колку крематориуми имаат системи за апсорбирање на жива?
-Бидејќи и тоа се ослободува..

НЕ.

Сега знаеш кога Исус е роден или не? :sneaky:

Како ти сакаш да дискутираш за човек кој не ни знаеш кога е роден?
Така ли се истражува еден историски случај? :unsure:

Парва, владе и птицата, добра комбинација..

Првиот од кога знам за него само му смета религијата/или Христијанството? (и ѕирка одма тоа што е општопознато кај луѓето како bias), вториот и не е толку битен на овие теми, а третиот дојде на темава да кажува како православните усерувале дискусија, а го прескокна тоа што саладин и парва први почнаа да кажуваат што се глупости во православието и ја однесоа дискусијата во таа насока..

@парва
@курајбер кога ти го пушти одма заиграа невроните :pos:
Еј на една шала напраи толкава драма, а твоите ако се бројат на форумов, што прајме :) ?

Кога ќе се почне да се праи муабет за библиска историја, „Јас што сакам ќе верувам, што сакам ќе правам итн итн“

Какво кафе пиете, да ви свариме додека ги решавате најбитните работи :D?

Последно уредено:

И сега јас треба да кажувам дека придобивки се тоа што се подобрува плодноста на почвата, дека со распаѓање на телата се овозможува подобар екосистем, дека почвата станува потемна(што значи побогата со хумус)?
Ок и после овој факт кога го дознавме што треба да правиме ?
Да почнеме да садиме патлиџани и красатајци на гробовите ? А да и модри патлиџани за @Ocajna ? Таман погелми ќе бидат баш како што бара таа .
Убаво те праша, кажи предности на инхумацијата. Он ти кажа предности на кремацијата.

Ок и после овој факт кога го дознавме што треба да правиме ?
Да почнеме да садиме патлиџани и красатајци на гробовите ? А да и модри патлиџани за @Ocajna
Па јас не знам баш дали некој садел патлиџани и краставици на гробишта, ама дрва на пример да, бидејќи истите имаат можност да растат побрзо.
Затоа на многу места гробиштата се градски и средени а не приградски и запустени.

Ама добро,хехе на шегата

? Таман погелми ќе бидат баш како што бара таа .
Убаво те праша, кажи предности на инхумацијата. Он ти кажа предности на кремацијата.
Па не изгледаат баш така одговорите..
Дека има коректни одговори, има
Ама дека претерува, исто претерува..

А ти дојде на испомош за да не осеќа осамено или што е работа :D?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom