Кражби?

• Креатор на темата Креатор на темата Ultimate'
  • Време на започнување Време на започнување

Ultimate'

Диктатор
Член од
23 октомври 2007
Мислења
118
Поени од реакции
9
Dali vi imaat ukradeno nesto od vasiot avtomobil ili nedaj boze vi go imaat dignato cel avtomobil.Mene ednas mi go ukradoa radioto ama vednas mu se javiv na eden prijatel od tatkomi policaec pa go najdooa i go posraa vo kotek pred kuka kaj mene. I ednas mi go dignaa jugoto ama dr. den go najdovme

Ме имаат 2 пати ограбено ама се е џабе ако немаш врски,еднаш само радиото а наредниот пат се по список .. радио , вуфер 12'' (широк колку гепекот на пунто 1) елипси сосе даска :pos2:
Само не ми е јасно типот што крадел како успеал се тоа да го дигне у рок од 5-6 мин а гепекот неотворен,се од внатре:toe::toe:

Do sega mi nemaat nisto ukradeno od kola, sekogas go varam predniot del od CD pleerot, zvucnici i takvi raboti so bodat vo oci ne osvam da se gledaat...strav mi e samo da ne mi ja zdiplat cela kola :) Inaku na moj drugar mu imaat ukradeno Peugeot 307 od parking vo Aerodrom.

Од секогаш ме интересирало, доколку се заклучи воланот со вртење без да се даде контакт, дали воланот ќе остане блокиран доколку крадецот ја запали колата?

Од секогаш ме интересирало, доколку се заклучи воланот со вртење без да се даде контакт, дали воланот ќе остане блокиран доколку крадецот ја запали колата?

ке остане затоа што контактот и блокажата се независни

Ќе остане...
Тоа е едно склопче како заб на стубот на воланот кој дејствува независно од палењето, иако на повеќето возила стои на самата контакт брава, и се активира со помош на клучот.

Од Ксарата, фала Богу, ми немаат украдено ништо :) Сега стои во гаража, така да не се секирам, под надзор е :)

Порано ми имаат дигано радио, бензин, резервна гума (!!!????) некои работи од багажникот (периодот кога го запуштив ФИАТ-от пред да се зафатам со него). Радиото беше релативно ново, ама не ми е мака за него, онаа кое ми е мене битно, од 1969 ми е дома :)

И, неколку совети:
Апашите можат да отворат и да украдат секаква кола.
Сите заштити кои се ставаат на колата се со цел да им се продолжи времето за кое би влегле и би ја дигнале колата.
Говедото апашко ќе се откаже ако му е потребно многу време за отварање и палење.
Најдобро, комбинација од аларм и некоја механичка заштита како оние рачките кои го заклучуваат воланот со педалот за кочница или куплунг, мул-т-лок на менувач или Зедер.
Никогаш не оставајте ништо на видно место, радиото вадете го од колата.

Strumiks u tek si so tie mehanicki zastiti za kolive kako im se dvizat cenite. Po navika mi e sekogas koga ke iskocam od kola malku da go podzavrtam volanot za da se ukoci, ama znam deka so eden jak udar se krsi toa sto e kako zabce i volanot funkcionira najnormalno.

Strumiks u tek si so tie mehanicki zastiti za kolive kako im se dvizat cenite. Po navika mi e sekogas koga ke iskocam od kola malku da go podzavrtam volanot za da se ukoci, ama znam deka so eden jak udar se krsi toa sto e kako zabce i volanot funkcionira najnormalno.

Со малце појак удар се крши, и се разбира, тоа не е најсигурна заштита.
За цени незнам, знам дека тоа Зедер е ептен јака работа :)
Линк од Зедер...види си, прашај си...

хех... еднаш ги загинавме кључојте од југото и моравме да ја провалиме... успеавме да ја запалиме ама воланот остана блокиран... а за скутери имам крадено (позајмувано на 2-3-5-6 круга)

ехееее радија можи 6-7 ни имаат дигнато од голфот од полото 2-3 а од пежото до сега ништо не е чепнато освен раткапните искршени шо ни ги дигнаа и арно шо ги дигнаа па да купиме нови

Еиии, да бе!!!! Заборавив мамата...
Раткапни две од Ксарата ми дигнаа...
Опнав 50 евра за две нови...

Еиии, да бе!!!! Заборавив мамата...
Раткапни две од Ксарата ми дигнаа...
Опнав 50 евра за две нови...

Уште се таа цена,мене ми е страв на мојата(C4) да не ми ги дигнат , еднаш комшијата начекал некој како се вртка околу гаража а мене колата пред гаража(ко за беља пијана работа ... неможев да се паркирам).Видов дека се подизвадени спремни за носење.Информативно ги прашав цитроенци и ме насмеаа со цената за една раткапна хахаха 25 евра хахаха

Уште се таа цена,мене ми е страв на мојата(C4) да не ми ги дигнат , еднаш комшијата начекал некој како се вртка околу гаража а мене колата пред гаража(ко за беља пијана работа ... неможев да се паркирам).Видов дека се подизвадени спремни за носење.Информативно ги прашав цитроенци и ме насмеаа со цената за една раткапна хахаха 25 евра хахаха
Толку, толку...врзи ги со оние пластичните стеги...
Ќе им отежнеш малце работа, а и нема да се плашиш да не ти летнат во вожња (ѕирни кај мене во галеријата на профилот)

До сега фала богу ништо не ми извадиле.... но стално колата ми е паркирана во двор. Инаку радиото со цд, плочката ја вадам редовно, звучките се монтирани 2 во вратите, 2 назад во караванот и воопшто не се забележителни, раткапни немам (имам алуминиумски бадажи со 3 штрафа со 19, и еден со 21 :) малку заебанција за вадење), така да нема многу што да се украде од моето возило.

За онај што напиша дека заклучен волан може лесно да се пробие (мислам дека Алек беше).... Кај мене да ти го отклучам воланот, да не е запалена колата (не работи сервото) воланот со 2 раце едвај се врти. А и тоа запчето на бравата што заглавува (кој го видел знае како изгледа) е челично, така да не верувам некој дека може да го пробие на мојата кола.

П.С. ми се имаше заглавено клучот за палење во бравата и неможев да го извадам, и така ја возев цела година :), ја заклучував/отклучував со далечинското. На крај платив 1.500 денари за да го извадат, мамата. Е тогаш ја возев со страв... Да пазиш кај ке ја оставиш, оти некој може со мал напор (да го скрши прозорот) и слободно да си ја запали.

Kaj nekoi e pojako toa zabceto, kaj nekoi lesno e za krsenje. Tuka kaj mene vo naselba ima eden covek kupuva koli od drzavnive firmi, zima po 50-100 koli na primer gi sreduva i gi prodava, poveketo od niv mu stigaat bez klucevi ili ima 100 klucevi i tesko e da se najde koj kluc od koja kola e... cesto im trebaat nekoi delcinja i celo vreme odam tamu im nosam so im treba, otidov sabajletookolu 9 vo toj moment probivaa volan na Polo, go provrtea za pola saat, na zaebancii zapnuvaa i pukna zabceto, posle toa otidov okolu 2 popladne, probivaa volan na lada niva i tesko im odese, koga otidov pak vecerta uste bea vo ladata, site crveni vo faca i mnogu mi dojde smesno, inaku toa bese Lada Niva.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom