Кражба на велосипед

• Креатор на темата Креатор на темата arakenx
  • Време на започнување Време на започнување
Епа чим бил толку скап како што велиш 200-300 евра, зашто тогаш ниту синџир+катанец, ниту чувари, ниту ништо !
Кој е повеќе крив, крадецот или слабата обезбеденост !
Ако сите вака си ги оставаме велосипедите, автомобилите, моторите и сл. незаклучени во двор пред куќа или пред зграда на улица(тротоар) нормално дека ќе ни ги снема за секунд !
Мал-милион лопови има денеска ............. :vozbud:

Еј, ти дан си лоповот штом толку се пењаеш дека лоповот не е крив?

Еј, ти дан си лоповот штом толку се пењаеш дека лоповот не е крив?

Да до точак ми дошло да крадам, не сум сиротиња, ниту пак ајдук, само кажав дека слабата обезбеденост е највиновна ........ ако нешто е толку скапо како што викаат, тогаш се знае синџирче+катанче или чувар ........... и јас да си го оставам велосипедот пред куќа незаклучен, секако дека некој ќе ми го собере за секунд, незнам што е толку чудно тоа, спастрен газ никој не го гиба ............... не за џабе сите си ги заклучуваме куќите/становите, автомобилите и сл.

Да до точак ми дошло да крадам, не сум сиротиња, ниту пак ајдук, само кажав дека слабата обезбеденост е највиновна ........ ако нешто е толку скапо како што викаат, тогаш се знае синџирче+катанче или чувар ........... и јас да си го оставам велосипедот пред куќа незаклучен, секако дека некој ќе ми го собере за секунд, незнам што е толку чудно тоа, спастрен газ никој не го гиба ............... не за џабе сите си ги заклучуваме куќите/становите, автомобилите и сл.

Брат, тој што краде- краде и на заклучено и на отклучено, обучен е тој, немај гајле :).

И ти тоа го перцепираш како нормално да ти украдат нешто што ќе го оставиш незаклучено? И после сакаш да живееш во нормална држава.

И ти тоа го перцепираш како нормално да ти украдат нешто што ќе го оставиш незаклучено? И после сакаш да живееш во нормална држава.

Пак ќе повторам спастрен газ никој не го чепка, не го оправдувам делото на крадецот, но замислете што би се случило ако сите си ги оставаме велосипедите туку така по улици, тротоари, дворови... незаклучени ......... замислете што би се случило така да си ги оставаме колите неотклучени по улици, паркинзи, дворови... замислете што би се случило навечер кога ќе легнеме да спиеме да си ги оставиме влезните врати на нашите домови отклучени ..... незнам за вас, но јас немам верба во никого денеска, дури и преку ден ако легнам да задремам обавезно си ја заклучувам влезната врата од домот, исто така досега не ми се случило да си ја оставам незаклучена колата, иако ја паркирам пред куќа во двор, дури и да влезам во продавница на 2мин. обавезно колата си ја заклучувам, исто и кога го оставам некаде велосипедот обавезно си го заклучувам со синџирче и катанец и досега никој ништо не ми украл, спастрен газ никој не гиба, а верба неможеш да имаш денеска во никого, боље спречити, него лечити !
Е сега вие незнам, ако имате верба во другите луѓе тогаш ОК оставајте си ги работите незаштитени/незаклучени, но после да не испадне работата од играчка плачка !

Денеска ми го украдоа точакот од влез, од пред врата, и тоа на 2 спрат, заклучен и што ли уште не. Најјако е што во влезот има уште еден куп други точаци, кои се и на повидно место и понезаштитени, па сите си се уште на своето место. А да се работи за некој скап точак за повеќе да привлече внимание - НЕ!!! Обичен, просечен точак од 5000 денари, купен пред неколку дена. Се јавив во полиција, и така фино ме одјебаа, како демек ние не можеме ништо - бла, бла....

Денеска ми го украдоа точакот од влез, од пред врата, и тоа на 2 спрат, заклучен и што ли уште не. Најјако е што во влезот има уште еден куп други точаци, кои се и на повидно место и понезаштитени, па сите си се уште на своето место. А да се работи за некој скап точак за повеќе да привлече внимание - НЕ!!! Обичен, просечен точак од 5000 денари, купен пред неколку дена. Се јавив во полиција, и така фино ме одјебаа, како демек ние не можеме ништо - бла, бла....

Прости се од точакот. И јас имав исто искуство. Од двор ми го украдоа. Следен ден, на комшијата. Се знае кој е, али не можат да го најдат, или не се замараат со тоа во полиција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom