Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Епа чим бил толку скап како што велиш 200-300 евра, зашто тогаш ниту синџир+катанец, ниту чувари, ниту ништо !
Кој е повеќе крив, крадецот или слабата обезбеденост !
Ако сите вака си ги оставаме велосипедите, автомобилите, моторите и сл. незаклучени во двор пред куќа или пред зграда на улица(тротоар) нормално дека ќе ни ги снема за секунд !
Мал-милион лопови има денеска .............![]()
Еј, ти дан си лоповот штом толку се пењаеш дека лоповот не е крив?
Да до точак ми дошло да крадам, не сум сиротиња, ниту пак ајдук, само кажав дека слабата обезбеденост е највиновна ........ ако нешто е толку скапо како што викаат, тогаш се знае синџирче+катанче или чувар ........... и јас да си го оставам велосипедот пред куќа незаклучен, секако дека некој ќе ми го собере за секунд, незнам што е толку чудно тоа, спастрен газ никој не го гиба ............... не за џабе сите си ги заклучуваме куќите/становите, автомобилите и сл.
И ти тоа го перцепираш како нормално да ти украдат нешто што ќе го оставиш незаклучено? И после сакаш да живееш во нормална држава.Да до точак ми дошло да крадам, не сум сиротиња, ниту пак ајдук, само кажав дека слабата обезбеденост е највиновна ........ ако нешто е толку скапо како што викаат, тогаш се знае синџирче+катанче или чувар ........... и јас да си го оставам велосипедот пред куќа незаклучен, секако дека некој ќе ми го собере за секунд, незнам што е толку чудно тоа, спастрен газ никој не го гиба ............... не за џабе сите си ги заклучуваме куќите/становите, автомобилите и сл.
И ти тоа го перцепираш како нормално да ти украдат нешто што ќе го оставиш незаклучено? И после сакаш да живееш во нормална држава.
Денеска ми го украдоа точакот од влез, од пред врата, и тоа на 2 спрат, заклучен и што ли уште не. Најјако е што во влезот има уште еден куп други точаци, кои се и на повидно место и понезаштитени, па сите си се уште на своето место. А да се работи за некој скап точак за повеќе да привлече внимание - НЕ!!! Обичен, просечен точак од 5000 денари, купен пред неколку дена. Се јавив во полиција, и така фино ме одјебаа, како демек ние не можеме ништо - бла, бла....