Ковчегот со 10 божји заповеди

• Креатор на темата Креатор на темата Bobi28
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 октомври 2007
Мислења
22
Поени од реакции
0
Денес гледав на А1 тв како американски индијана џонс го открил ковчегот со 10 божји заповеди дали верувате во тоа дека е пронајден во етиопија и дека уштее е таму.:jaj:

Јас гледав на филм:

Мојсеј (носи 3 камени плочи со заповедите):
"Господ ги даде овие петнаес..." (му паѓа едната плоча и се крши) "Упс!... Десет! Десет заповеди! За сите да ги исполнувате!"

Денес гледав на А1 тв како американски индијана џонс го открил ковчегот со 10 божји заповеди дали верувате во тоа дека е пронајден во етиопија и дека уштее е таму.:jaj:
Мислам дека се глупости. Начин како да се направи документарец со една вечно скокотлива тема.... Тема која ќе има секогаш публика.

И јас мислам исто како Димитар. Нема шанси кутијата да е таму..

ПС: Тоа со Мојсеј и јас го имам гледано некаде...

Ne veruvam deka e tamu. Zabranet e vlez u taa crkva. Da bese vistina, dosega ke go pokazea
na diskaveri sto bese emisijata za kovcegot ba 10 bozji zapovedi, kazaa deka sekoj sto ke go vidi ke bide unisten pa zatoa e pokrien so nametka. vo crkvata kaj sto bil skrien nekoj ja trgnal nametkata i od golemata mok se srusila pa se pretpostavuva deka seuste e nekade pod rusevinite.....

gledav onaa emisijata na A1 so bese imase za kovcegov, se naogjal vo nekoja crkva (u Afrika negde), i nikoj ne smeel da vleze tamu

Bullshit. Со големо B. Демек селаните го чувале со мотики, лопати и вили. Ако сака Буши за 5 минути ќе отиде и ќе го земе, до сабајле нека го чуваат после. Сте слушнале за синдромот „немаме-со-што-да-привлечеме-туристи-но-сега-ни-текна“? Е па тоа е во случајов. ;)

na diskaveri sto bese emisijata za kovcegot ba 10 bozji zapovedi, kazaa deka sekoj sto ke go vidi ke bide unisten pa zatoa e pokrien so nametka. vo crkvata kaj sto bil skrien nekoj ja trgnal nametkata i od golemata mok se srusila pa se pretpostavuva deka seuste e nekade pod rusevinite.....

Ja ko sto se sekavam bese deka sekoj sto ke go pipne, a ne vidi, ke bide unisten.

U sekoj slucaj, ne veruvam:smir:

јас не верувам дека постои господ а не пак дека има таму некаде ковчек со негови заповеди:pos2:

Фала што сподели со нас, Јован.

Нареден пат, поштеди не.

Јован, само да те прашам нешто... твоето религиско определување е смешно?

Изгледа да.

Инаку за темава... лол еден доста ќе и биде.

во филмот...добро е направено ама знам дека е забранет влез во таа црква ама не се знае зошто...можеби го изолираат од јавонста...да не биде укред или кој знае што....инаку верувам дека е таму...

Interesno samo ne mi e jasno kako stignal do Etiopija koj go odnel

Епа би требало преку Нубијците ковчегот да е донесен до тамо. Знам дека се чува во црква (света Марија мислам беше) и е во село (секој човек во слеото е наоружан), и опколена црквата со 24/7 стражар со автоматска пушка. :) Еден од тие што го виделе (наводно) го опишал, и се знае (наводно) дека него го чуваат (ковчегот). :hehe:

Влезот во црквата не е дозволен. Дури и овластените лица не влегуваат многу често.
А дали има таму нешто или нема тоа незнам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom