Косово ја призна Македонија

Па со демаркацијата на границата сите отворени прашања ќе се затворат...барем засега.
1.Дали Косово ти негира јазик???
2.Дали Косово ти негира име???
3.Дали Косово ти негира црква???
kosovarite ni negiraat se.ama tek ke vidis.i 2001 moze ne ti se veruvase,ama ete...

Потег за поздравување од старо-новиот ни сосед. :smir:

Дали имал тежина или не, јас викам дека има. Иако Косово не фигурира сеуште во ниедна меѓународна институција, наскоро ќе, а ние горе-доле, имаме заеднички цели.

Ова беше договорено уште пред признавањето од страна на Македонија туку нејсе, ме интересира да се произнесат форумџиите кои во неколку наврати тврдеа дека Косово ќе го оспорува уставното име на Македонија...?

Еве, јас тврдев дека не треба да го признаваме Косово, ако Косово нас не нè признава како Република Македонија.

Ако Косово нè признава како Република Македонија, апсолутно е добро што сме го признале. Членка, не-членка на што и да е, не е битно: со новиот сосед имаме коректни односи, а баш нè боли што сите други велат (кога сите други нè FYROM-изираат итн).

kosovarite ni negiraat se.ama tek ke vidis.i 2001 moze ne ti se veruvase,ama ete...

Дали формално и политички тоа го тврдат?

Ако да, со нивното признавање сме си го спопикале максимално.

kosovo sandzak i bosna
jedna je raja tooooo
u nama zivi srce
srce bosnjacko za misli imase i vakva pesna od Nazif Gljiva.

Значи не било залудно што Македонија го призна Косово :vozbud:

Еве еден поздав до сите србомани во Македонија,па уште србине рекле ке превземеме поостри мерки против Македонија а да ми го заострат тие половиот орган со јазикот нивни може? а Македонија а србија помали од нас станаа нема веќе што да фураат филм.

razmisluvanje

Па со демаркацијата на границата сите отворени прашања ќе се затворат...барем засега.
1.Дали Косово ти негира јазик???
2.Дали Косово ти негира име???
3.Дали Косово ти негира црква???

Edno od bitnite prasanja koe sega se postavuva dali vo kosovo postojat makedonci so pravoslavna veroispovest, vo kolku postojat sledniot cekor koj treba da go prezeme MPC pa makar i za eden vernik vo gradovite da pobara lokacija za gradba na Pravoslavna crkva i imenuva namesnik (nemozam da kazam kakov ) no ne onakov kako kanadsko-avstralijska ili neznam kakva eparhija tuku konkretno i istata institucija (crkva da bide registrirana ) oficijalno od segasnite vlasti na Kosovo. Vakviot cekor ke bide pogolem i od samoto priznavanje. Mnogu od forumov ke postavat prasanje sto e toa bitno? NE. 600 godini pravoslavjeto e zaloznik na nesto koe nema vrska so realnosta od pred 600 godini edna crkva edna drzava... kako odluka od toa vreme e glaven problem vo segasnosta. DA SE NAPRAVI TOA ZNACI DEKA POSTOIME. Ako se povlece toj poteg reakciite od nekoi zimji ke bidat ostri., a toa znaci deka nema zemja koja ne se potpira na minatoto...togas da pocneme da ja gradime idninata....
P.S. RODNINITE SE DAR OD BOGA, KOMSIITE I PRIJATELITE SE NAS IZBOR.

На Косово има доста православни цркви...тие да се поделат под јурисдикција на Црногорската и македонската православна црква. Има во Косово институција „Косовска православна црква“? Тоа ќе биде добар удар за Србите :) Како реципроцитет за превземање на Прохор Пчињски. Тие нас една, ние нив 100...и така :)

На Косово има доста православни цркви...тие да се поделат под јурисдикција на Црногорската и македонската православна црква. Има во Косово институција „Косовска православна црква“? Тоа ќе биде добар удар за Србите :) Како реципроцитет за превземање на Прохор Пчињски. Тие нас една, ние нив 100...и така :)
Одличен предлог :aplauz: Можеби не е реален, но заслужува да се размисли :mist:

Ne biva.
Bez razlika sto celta ti e da im vlezes klizaci u dziger na srbite, ne biva. Fino lepo Kosova ke si ima svoja pravoslavna crkva..... i taka....

Е ако де, затоа прашав дал има, или е во план да се институционализира :)
Jas kolku sto znam seuste nema, i ako ima sigurno toa dosega bilo pod vlijanie na spc, ama, ne sum siguren, moze i da gresam :) . A i ne ja sfakam bas tolku dobro celata podelenost na crkvite i sferite na vlijanie.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom