Косово ја призна Македонија

Со тоа што ова нема никаква тежина,а нашето каква таква имаше :)

очекувано беше да не признаат!
само не ми е јасно што е поважно да бидеме признати од земја членка на обединетите нации или од земја која не е членка?
времето ке каже кој згрешил!:smir:

очекувано беше да не признаат!
само не ми е јасно што е поважно да бидеме признати од земја членка на обединетите нации или од земја која не е членка?
времето ке каже кој згрешил!:smir:

Од потенцијална членка,која за 20-30 години можеби и ќе стане полноправна членка,која треба да биде призната уште “само“ од 100 земји за да се стекне со право на полноправно членство.Значи сме имале “невидена“ корист од признавањето која ќе стане видлива по 20-30 години.:toe:

Ajde airlija neka ni e. So tezina bez tezina, airlija neka e :)

I za site koi kenjaa pred vreme.... ja priznaa Makedonija pod ustavnoto ime :)

Потег за поздравување од старо-новиот ни сосед. :smir:

Дали имал тежина или не, јас викам дека има. Иако Косово не фигурира сеуште во ниедна меѓународна институција, наскоро ќе, а ние горе-доле, имаме заеднички цели.

Ова беше договорено уште пред признавањето од страна на Македонија туку нејсе, ме интересира да се произнесат форумџиите кои во неколку наврати тврдеа дека Косово ќе го оспорува уставното име на Македонија...?

Нас ни одговара што го признавне Косово па и на нив што не признае нашите производи највеќе се извозуваат во Косово :)

Потег за поздравување од старо-новиот ни сосед. :smir:

Ова беше договорено уште пред признавањето од страна на Македонија туку нејсе, ме интересира да се произнесат форумџиите кои во неколку наврати тврдеа дека Косово ќе го оспорува уставното име на Македонија...?

Ги нема тие што крчеа на форуми сега само ја гледаат темава и не пишуваат :)

ме интересира да се произнесат форумџиите кои во неколку наврати тврдеа дека Косово ќе го оспорува уставното име на Македонија...?

Добро со добро се враќа Трну...

Фрли зад себе, да си најдеш пред себе :)

Нов бунар копај, во стар не скокај :)

Ко за други јаму копа, сам у њу Орлеанс :)

Нас ни одговара што го признавне Косово па и на нив што не признае нашите производи највеќе се извозуваат во Косово :)
Ги нема тие што крчеа на форуми сега само ја гледаат темава и не пишуваат :)

Просто занемевме од вака радосна и не многу значајна вест.:pos2:

Просто занемевме од вака радосна и не многу значајна вест.:pos2:

Значајна или не...Косово ја призна Македонија, така како што народот македонски сака да вика, така како што народот се осеќа.

Браќата срби кои толку многу ги браните, ниеднаш не ни седнаа на маса да кажат абе со мпц шо праиме...па ти мисли му ја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom