Ембаргото од Косово секако не е ради жито, којзнае која е причината. Може владата знае ние секако нема да дознаеме.
На тоа ембарго Македонија одговори со такси и блокада на граница, непопуларни методи ама кога немаш друг начин враќаш контрамерки како што ти е најсоодветно, во случајов ова беше полесно враќање отколку најлошото за Косоварите воведување на визи.
Губат и Македонија и Косово но Косово почнува прв без никаков дијалог со нашата влада и без обавестување што е многу чуден и неразумен потег.
Во македонската влада има албанска партија и чудно е тоа да не го спомнувате, преговараат Албанци од Македонија со Албанци од Косово и несериозно е за се да го обвинувате Груевски, Албанци министри исто се растрчани да средуваат ситуација.
Мене ми е несфатливо кога имате Албанци во влада да сте на страна на соседна земја против својата а истите луѓе вие ги гласате, не ви ја разбирам ни јас ни никој логиката, односно мислам и нема некоја логика.
И најпосле никој не попуштил (посебно не Македонија) зашто уште со Србија пред месец дена беше договорено дека на 15 септември ќе престане забраната за увоз на брашно кое Косово (речиси) и не го произведува.
Еве уште на 1-ви септември веќе било договорен датумот.
http://brif.mk/ekonomija/od-utre-srbija-slobodno-kje-uvezuva-vo-makedonija/
Za 22 tona ne sakate da ja podignete rampata,neli bile mn malku,i sigurno ne bi napravila nekoja razlika na pazarot,11000€,taka?!ako mozete da se razberete ili dogovorite so Srbija pogolema kolicina,zosto ne i za minimalna?!e sega ostavete sloboden pazar,mozda pcenicata od KS nikoj od MK strana nema da ja kupi ako ne bide kvalitetna i so realna i primamliva cena.eve na pr vo KS ostanala golema kolicina na zito/pcenica,KS ministerstvo saka da im pomogne na domasnite proizvoditeli i da go plasiraat na sosednite pazari,sme potpisale dogovori clenki na CEFTA,epa ti nemozes zabrana za site,za ednata NE.KS strana blokirase 10+ prehranbeni proizvodi(koi?!),sto sleduvase od MK strana?!blokada na obicni luge(udri po cebovite koi direktno ili indirektno go polnat budzetot na RM),koi pod nikakva norma ne e preporacliva,taksa za sto?!Kontra potegot na KS bese totalna zabrana na MAK proizvodi,legalno -NE,NORMALNO-DA!!Ti naplakas taksa ja totalna zabrana,koj sam sebe cifshal?!kolku patnici od KS vlegle denovive?!kolku poracki ne zavrsile na posakuvanoto mesto?!kolku toni hrana e rasipano?!kolku soferi ne zemale dnevnica/od tura/plata?!Makkam trans samovolno i na ednoumie blokiral magistralen(A4) pat?!ili nekako im gorel pod noze,sakale brzo resenie i protok na roba?!ve lazat deka so izjavi deka utre ke zavrsi zabranata od nasa strana i taka ke padnat i KS embargo,ma MAJKE MI!!paga zabranata,no naplatata na patnici prodolzuva?!NE!!Zosto?!postignat e dog i MK vlada skrsil kicma pred KS vlada!KS dozvoluva uvoz na MK proizvodi.i tako dalje.sigurno i tuka ima i nesto zad zavesi,sto nie nema da doznaeme,ali od vasa strana imase golema arogantnost,na kraj vasite politicari ko ispopikaja glavata vo gz!posteno e da se prifati poraz.ne gi brana KS,ali od MK imase mn nelogicen poteg,taksa za patnici,za patni sredstva,da,ima vo poveketo EU drzavi.morav malku da gi branam zosto mn gi potcenivte,mislevte deka lesno ke popustat.a za statistiki sto da vi kazam,ili ste glupavi ili ste tupavi,treto nema!!jasno e ko solza,godisen uvoz na stoka vo KS e 360mil€,toa ispaka + - 900000€ dnevno.taka?!mislite deka lesno e da se zadrzi eden osvoen ili potpolno osvoen pazar,NE!!NE kolku i negovoto osvojuvanje,zosto KS pazar bese takov sto imase potreba od roba,prehranbena i ...,MK bese spremna i imase mala odalecnost,SRB bese nadvor od igra radi poznati pricini,ALB bese u minus ili negativa radi patna infrastruktura,ipak i tie nesto iskoristea.sega ima konkurencija,ALB,SRB ima golem udel od KS pazar,GOLEM!!firmite plakaat penali,imaat skluceni dog,robata im skapee,pominat rok ili treto.KS ke bara i drugi alternativi.idete prasajte gi Alkaloid,Pivara,Evropa i dr,vas ve zabole,zatoa,tuka na forum se kurcite..lugeto od KS i denovive nekoi bea po bolnicive,na nekoi bolnicive im organiziraa prevoz!
ps..stvarno,preska na 2-3 posta replicirav,ali pokazuvase neposlusnost i me mrzese da pisam odnovo..ostanete smireni i cuvajte go zdravjeto.nadvor e ladno,no na Kale toplo,pominete,nema da zazalite.izlezete od taa samobendisanost,ste oslepile.omraza,mn negativnost sirite,i demek site sosedi ne ve sakkaat,ste bile primerni i civilizirani narod,a ustvari drzava so najmnogu otvoreni sporovi i prasanja so sosedi nema posiroko na regionov.site bile losi,eden barem li ne se najde po vasa merka?!