Косово? Ембарго? Сам себе чифшал?

• Креатор на темата Креатор на темата kviki
  • Време на започнување Време на започнување
Браво за колегат што го најде правилникот на цефта.
Кој во превод дозволува забран за увоз како времена мерка.
И тоа кон сите не кон еден сосед.
Сите сакаат Европа бар на муабет ама правила само кога на мене ми иде у прилог е тоа неке моки малдичи.

Sea bas gledav na alsat taa emisija patot kon podrumot i sami si priznavaat deka Kosovo se zaebalo samoto ii deka vo prasanje se mafijaski biznis interesi....

Не самите, туку Ваљон Сарачини ( министер од Македонија) вика така, и ја брани Македонија.....

Не самите, туку Ваљон Сарачини ( министер од Македонија) вика така, и ја брани Македонија.....

За тоа зема плата. Да не треба да е преседан тоа што ја брани Македонија?

Епа за што акаш тука во темава со главата во ѕид? Сите знаеме зашто е ова ембарго.

Не те разбирам човек, израснат и роден си тука во оваа држава, школован од оваа држава ти овозможила и здраство и се, ти врескаш за косово дури и кога греши многу.

Да те видам у швицарска вака... има да те викаат Шајзе и ќе се смееш и бараш да го јадеш Шајзе-то.

За тоа зема плата. Да не треба да е преседан тоа што ја брани Македонија?

Кој кажа дека треба да е преседан, само му објаснив на членот погоре......затоа што типот видел група албанци кои зборат и заклучил нешто.......

Никој не оди против својата држава, но кога држава оди против граѓаните, тогаш е глупо јас да бидам лојален.......јас не се разбирам во економија, но воведување на такса за обичните граѓани ми се виде јадно.....
Ние албанците од Македонија изгубивме и од ембаргото на Косово, и од таксите што ги воведе Македонија, од ембаргото претрпеа загуби фирмите и со тоа имаше испуштања од работа, и од друга страна на нашите роднини и беше отежнато слободното движење, дури и за пациентите и беше отежнато пристапот до болница, а некои имаа специфични оргазми и уживувања заради тоа.....

Моето претење беше огледало на вашето, секој трети член вика ако не ни се допаѓа овде марш во Албанија или Косово...... и не знам зошто, иако знам дека само збор е тоа, сепак боли.....

Колку да те потсетам Косово е друга држава, не е нити покраина нити автономна област во Македонија, така да аналогно на тоа било што да направило косово со кое ке ги загрози нашите интереси ( под наши мислам и на твои интереси како граѓанин на Македонија) треба да го сфатиш како непријателски акт од друга држава, а постапките на нашата држава спрема други држави со кои си ги штити интересите на своите граѓани а не на твоите роднини во странство кои се граѓани на друга држава треба да го поздравиш и поддржиш. Сигурно немаше толку да бидеш загрижен ако Србија воведеше ембарго према нас, тогаш сите мерки ке беа оправдани нели?
Ова само онака колку да те потсетам дека сепак си граѓанин на оваа држава и како таков имаш и некакви обврски према истата а не само потреби. Кога твоите потреби и желби се насочени кон друга држава на која не си граѓанин логично е да ти речат да си одиш таму кога повеќе си загрижен за нивната благосостоја отколку за благосостојбата на државата во која живееш. На крај на крајовите ако косово го сакаш повеќе од својата матична држава( под услов да ти е матична, пошто можеби си доселен кога делевме пасоши на косоварите) најлогично нешто би било да се одселиш во државата која си ја сметаш за матична. Луѓето со такви ставови спрема државата во која живеат никаде не се добредојдени или посакувани, па ни тука.

Епа за што акаш тука во темава со главата во ѕид? Сите знаеме зашто е ова ембарго.

Не те разбирам човек, израснат и роден си тука во оваа држава, школован од оваа држава ти овозможила и здраство и се, ти врескаш за косово дури и кога греши многу.

Да те видам у швицарска вака... има да те викаат Шајзе и ќе се смееш и бараш да го јадеш Шајзе-то.

Велиш дека италијанците што живеат во Швајцарија нема да се бунат ако Швајцарија воведува такса за италијанците од Италија кои преминуваат граница???

Тоа што не ми се допаѓа чекорот на Македонија не значи дека сум за Косово.....

Тоа што не ми се допаѓа чекорот на Македонија не значи дека сум за Косово.....

Никогаш вие нема да бидете за Македонија и Македонците без разлика дали сме во право или грешиме. Ова на сите нас ни е јасно, само незнам зашто имате потреба да ни мачкате очи со вакви глупи изјави.

Џабе е Пуно се да земеш на заминување. Она што е највредно во Македонија никако не можеш да го земеш, ниту пак можеш да го разбереш.

Не мислев на тоа, самобендисаноста ви ја *оставам*.......

Никогаш вие нема да бидете за Македонија и Македонците без разлика дали сме во право или грешиме. Ова на сите нас ни е јасно, само незнам зашто имате потреба да ни мачкате очи со вакви глупи изјави.

Тоа е твое мислење....

Тоа е твое мислење....

Не е само мое туку на сите Македонци. Се ни е јасно. Сакате земјата да ни ја земете. Не бирате средства за да ја остварите таа цел. Тоа е јасно како бел ден. Што има тука муабет да правиме. Ние не ве сакаме, вие не не сакате и тоа нема да се промени додека не се оделиме на овој или оној начин. Заедно неможе да живееме. Прашање е само кога таа делба ќе се случи и дали вие ќе си одите или ние ќе си одиме. Ние се спремаме и вие се спремате. Ако не се меша никој од страна јасно е како ќе заврши сето тоа. Прости се работите нема потреба од глумење!

Еве ти е тебе :)

Го барав на Урбан ставот од почеток али неможев да го најдам, да не му го видел некој од вас? Или како секој албанец на форумов триел раце за Косово. Урбан ќе ти кажам една тајна зошто јас не пишувам на форумов како што пишував пред две години. Поради вас и поради бугарите. Вие ми го сменивте ставот. Сфатив дека од вас никад нема реалност, само халуцинации. Па за зголемување на халуцинации јас се сметам за експерт себе си. Со вас нема разговор и дебати, со вас го има само ова од темава ако ја прочиташ цела ќе ја видиш и реалноста каква е. За жал. Жители на Македонија да се радуваат на загуби на Македонија. Од дно на душа ви посакувам и никад подобро да не видите во земјата која ја мразите. Мислам дека сум јасна, ништо лично.

kadija te tuzi, kadija te sudi ... Zosto treba jas da davam stav - odma mi napisa diagnoza ...
Ne sum pisuval za temava oti ne sum imal nikakov stav oti mene personalno absolutno ne me dopira celava rabota. Pisuvav samo zatoa sto gledam hipokritni i arogantni postovi celo vreme ... civilizacija, edukacija kosovari i triumfalna situacija pa aj na grujo da mu rece da gradi uste edna triumfalna kapija kaj granicata za uste eden golem triumf :)) fake nationalism wins again !

A bas od tebe vaka educirana i nadvor od denesnata balkanska nacionalisticka politika ocekuvav deka mozebi ke moze da debatiram ama se izlaziv...

Имате право! Немате права, секој ден ве тепаме, не ве поштуваме, не ви дозволуваме знамиња да истакнете за празници... Албанскиов народ е дефинитивно најугнетуван тука. Абе мирољубиви дури и полицијата увек мести против нив,без докази све бе! Кога сте вие биле криви? а? Не бе братче КАУРИНОТ е крив увек!

Да ви се мочам у лицемерството на сите до еден!! Што сакате повише бе?! СВЕ ИМАТЕ У ДРЖАВАТА СВЕ! Уште не ви чини што Македонецот е помалце од вас у своја држава, што македонски школи се затворија и се отворија ваши,што цела Западна ви ја дадоа. Не знам што сакате више,плукате кај ќе стигнете за Македонија а после сте ги немале правата или не знам угнетувани сте ма камо среќа да е така. Домот не си го почитувате,плукате по него али не увек Македонците ќе се криви.
Зашто не си ги земете прталите и не си идете таму кај што ќе ги имате сите права и кај што нема да бидете угнетувани? Ама ви одговара на гзот жртви да изигравате, али на секое зло му доаѓа крај кога тогаш, се надевам еден ден ќе платите за све

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom