Кошаркарски актуелности

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ајбе некој ако знај за Лејкерси нешто нека кажи. Ќе земат нешто појачување допрва или ќе се мачат пак цела сезона со овие играчи?

MIrakovski potpisa za Fersped??? :@:@ ? ? c.c.c. Ke vidime kako ke mu e koga ke dojde vo Strumica i ke igra protiv Strumica ....

ova ne e spekulacija ali tuka ke go napisam sega vo 18 h igraat mzt-strumica!!!! za poveke informacii ke dobiete vo slednoto uklucuvanje
pozzzzz:salut: idam ja na utakmica

od Sigurni Izvori : Mirakovski Dobil 35 000 iljradi evra za 8 meseci 4 350 evra na mesec vo PRAVO E ... Sto potpisal za Fersped i ako ne im odgovrana na mnogu fanovi ne samo na Strumcia tuka i na site kosarkarski klubovi vo Makedonija ....

Саша Дончич во Унион Олимпија
Страхиња Милошевич во Партизан
Цебулар во Слован
Марлон Гарет во Сплит

Мелвин Букер незнам кој колку се сеќава на неговите брилијанти партии во дресот на Улкер е на тестирање во Словенска Олимпија!

Цибона прави одличен тим....

Нов играч Дамир Мулаомерович...
Значи две јаки засилувања:
Лери Ајусо
Дамир Мулаомерович

Jerome Coleman во Триер-Германија
Tang Hamilton во Имола-Италија

Ова момче играше за универзитетот Оклахома Сити...незнам кој колку гледа Колеџ кошарка од форумов...го имам гледано сега ми текна на него ако е тој кој мислам...добар играч...просек во колеџ му беше 14.5 поени по меч

Jerome Coleman во Триер-Германија
Tang Hamilton во Имола-Италија

Ова момче играше за универзитетот Оклахома Сити...незнам кој колку гледа Колеџ кошарка од форумов...го имам гледано сега ми текна на него ако е тој кој мислам...добар играч...просек во колеџ му беше 18.9 поени по меч

Teшко да му бил 19 поени просек. Со таков просек, ти како гледач на кошарката, треба да знаеш дека се игра во НБА, од причина што просек на кошеви во НЦАА е 65-70 на цела екипа и играчи со вакви просеци се бирани меѓу првите 15 на драфт

Teшко да му бил 19 поени просек. Со таков просек, ти како гледач на кошарката, треба да знаеш дека се игра во НБА, од причина што просек на кошеви во НЦАА е 65-70 на цела екипа и играчи со вакви просеци се бирани меѓу првите 15 на драфт

Грешна информација како по обичај:)...14.5hehe..

Он топик:
Ако и ги имаше, веќе дилеми нема. И во следната сезона Синиша Аврамовски ќе игра надвор од Македонија, поточно на Кипар.

Како што пред неколку дена најави "Македонски спорт", репрезентативниот центар и официјално е нов играч на екипата на Аполон од Лимасол.

Високиот центар се обврза на едногодишен договор со Кипраните и веќе го имаше и своето официјално деби во новиот клуб.

"Во следната сезона ќе играм на Кипар. Иако имаше и други опции, се одлучив за оваа. Мислам дека не погрешив, и дека по ЦСКА и Черно Море и понатаму ќе напредувам во кариерата" - вели Аврамовски.

Аврамовски го имаше и своето деби во дресот на новиот клуб. Беше дел од екипата на Аполон, која одигра контролен натпревар со Пафос.

Тој ќе има поголем простор за "побрза аклиматизација" на условите за работа, особено ако се знае дека покрај себе ќе го има Бугаринот Бојко Младенов, кој беше дел од ЦСКА, но и Гркот Василис Кицулис, лани играч на Струмица.

Што е можеби и најважно, тренер на оваа екипа е нам добро познатиот Стратос Кукулекидис, кој кормилареше со струмичкиот брод с$ до она несреќно финале од Купот на Македонија во Битола.
http://www.sport.com.mk/?ItemID=FDD94BFE8B4FFB45AB3FE3EC9634CFDF

Мате Скелин ја напушти Олимпија...!
Кенан Бајрамович во Литвос Ритас!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom