Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Никаде внатре неможеше да се јаде , ама да си земеш јадење,пиење можеш и така функционираа.
Барем знам , сум јадел од многу места и кафе и сладоледо све што немам купувано.
Затворија моловите на 2 недели(дали и толку) и тоа беше тоа.
Фризерниците знам само дека не работеа 3 недели , бидејки идев кај фризерот дома да ме шиша и немаше нигде у град.Ама дека бил ограничен животот како на пример во останатите држави , ѕоа никако.Германија ги имаше спроведенп најблагите мерки и дафоа најголем резултат.
Ја некои 10 дена бев у паника , почетокот на март , ама ѕоа беше тоа , после се ми беше нормално.

Значи се на се исто како во Македонија.

Последно уредено:
Дечки, кај се пријавува за отворен кафиќ? Паметни едни у маало си го отвориле кафиќот, демек ставиле шанк да не се влегува внатре, без музика ама сто души надвор пијат едни до други залепени....

Kakvi merki, kakvi vonredni sostojbi, preku vikend parkovite se prepolni so narod od najmlado pa se do penzioneri, dali 5% od prisutnite nosat maski, za distanca pa voopsto da ne pravime muabet, nikade ni policija, ni butur, barem da opomenuvaat. Cumu veke i policiski cas seuste posle 19h koga do 19h voopsto ne se pocituvaat merkite od strana na gragjanite. Bas mi e gajle dali i koga ke ima izbori, sto se odnesuva do mene moze uste utre da se odrzat, koga veke "brakava" odat po dzamii, koga veke polovina Struga pred dve nedeli izleze na Gjurgjovdenska litija, koga veke parkovite se prepolni so narod i poveke od 90% od gragjanite ne gi pocituvaat merkite na Filipce (maska i distanca) cumu odlozuvanje na izborite za ponataka i cumu seuste so ovie vonredni sostojbi, zatvoreni granici, zatvoreni aerodromi, policiski casovi, nebare ima bombardiranje i granatiranje pa lugjeto treba da se krijat po svoite podrumi ko da sme Sarajevo 92-95 !

А да направите една посебна тема за Германија, Норт вестафалија и Меркел и таму да пишите вие што сте Германија? Полесно за сите.

Дечки, кај се пријавува за отворен кафиќ? Паметни едни у маало си го отвориле кафиќот, демек ставиле шанк да не се влегува внатре, без музика ама сто души надвор пијат едни до други залепени....
Se dodeka nema masi ne e gazdata kriv sto se sobiraat. Pocituva merka dostava preku salter. Isto e i kaj Kino Karpos i mnogu drugi.

МАКЕДОНИЈА
Тројца починати и 25 нови случаи на ковид-19

lg.php

Во последните 24 часа се регистрирани тројца починати пациенти од ковид-19. Регистрирани се 25 нови случаи на коронавирус и тоа во: Скопје-16, Тетово-4, Струга-1, Велес-2 и Охрид-2. Според информациите, направени се 250 тестирања на коронавирус.
Министерството за здравство информира дека денеска Институтот за јавно здравје регистрира 8 оздравени пациенти во: Скопје-7 и Прилеп-1.
lg.php

На Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби почина пациентка од Куманово (60г), хоспитализирана на клиниката од 27 април. Во ГОБ „8 септември“ почина пациент од Струга (59г), примен на 16 мај и пациент од Скопје (51г) хоспитализиран на 4 мај.
Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 1817, бројката на оздравени пациенти е 1301, на починати е 104, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 412

Направените 286 теста се преку: ИЈЗ –165, Ветеринарен ф-тет -0, Авицена –0, Биотек -0, Филип Втори (Жан Митрев) –3, Систина со PCR метода -18 и МАНУ -100. Досега во земјата се направени вкупно 21722 тестирања на ковид -19.

Од вкупниот број на направени тестови во изминатото деноноќие 124 теста се направени во рамките на скринингот во градинките и сите се негативни.

На Клиниката за инфективни болести и фебрилни во изминативе 24 часа примени се 2 нови пациенти, хоспитализирани се вкупно 48 пациенти. Двајца пациенти се на механичка вентилација, 23 се потешко болни и на кислородна поддршка.

Во ГОБ „8 септември“ примени се 7 нови, а вкупно хоспитализирани 20 пациенти. На респиратор се 6 пациенти, со потешка клиничка слика се уште 2 пациент

Скопје дефинитивно е жариште и избегано од контрола.Од 286 теста вкупно извади 124 теста за градинките кој се сите негативни тоа испаѓа дека на 160 тестови ние имаме 25 нови тоа е скоро 20 проценти од кој само во Скопје 16.Нека се фалат дека имале се под контрола а во реалност имаме едни од најлошите резултати од почеток на кризата.КАТАСТРОФА :( Нека излезе Филипче сега да каже дека бројките се варијации и нека олабавува мерки.

Последно уредено:
Se dodeka nema masi ne e gazdata kriv sto se sobiraat. Pocituva merka dostava preku salter. Isto e i kaj Kino Karpos i mnogu drugi.
Баш за нив зборам. Како тогаш ни една кафана ни кафиќ у ебаново дебар маало не се отворени? Или овие имаат тешки врски во режимов, па можат што саккат да прават?

Дебар, Струга, Куманово, Скопје.... беа и се најголемите жаришта.

Ја мислам дека е скроз случајно што состојбава е таква у региониве со Албанци.
Тетово...

Oni go skrsile mrazot, sega site kje pocnat.

затоа и ставив три точки

Денес, отприлика знаеме кога некој ќе направи кластер. Кластер се создава на собиранки.

Колку кластери создаде онаа литијана у Струга? Лажичкине лапање, на кое се напнаа сите?
Колку?

Колку имаме кластери од ифтарските вечери и кај кур се сите лицемерни гомна да реагираат на секојдневните слики од ноќни муслимански собиранки у полициски час?

Последно уредено од модератор:
Добро зошто бе ни еден медиум не објави за авионот кој пристигна со над 180 патници од Малта ?? Ни го тупат мозокот по телевизии за небитни ствари од типот колку лица се заразиле во Таџикистан а за ова не кажаа ништо.
Па да му се невиди немаат сите телефони дома, има стари и изнемоштени луѓе кои едвај чекаа да им се вратат блиските,требаше да кажат на вестите, резил.
Инаку хаос било на аеродромот во Скопје, не се знаело ни кој јади ни кој пие.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom