Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
све што препорачува е комисија за заразни болести. А комисијата не е партиско тело.
Да, Комисијата не е партиско тело, ама СИТЕ членови на комсијата се партиски крлежи.:tapp:
Комисијата препорачува тоа што ќе свирне ДУИ, а Филипче ќе испорача.
А како се водат овие твоиве, видовме. Први во Европа. По смртност

Да, Комисијата не е партиско тело, ама СИТЕ членови на комсијата се партиски крлежи.:tapp:
Комисијата препорачува тоа што ќе свирне ДУИ, а Филипче ќе испорача.
А како се водат овие твоиве, видовме. Први во Европа. По смртност

зошто лажеш? колку пати караџоски рече дека филипче не ги слуша нивните препораки? не е проблем комисијата проблем е што некои нивни препораки се намерно игнорирани

ќе видиме што ќе се дешава, не гледам на гравчиња. Но со оглед дека све што се дешава е со препораки од страна не верувам ништо да се смени.
Бијонс гледа на гравчиња или само на хороскоп? Баш неа ќе ја прашам што ќе биде и дали ќе фатам Ковид.
зошто лажеш? колку пати караџоски рече дека филипче не ги слуша нивните препораки? не е проблем комисијата проблем е што некои нивни препораки се намерно игнорирани
Значи вината е политичка, како што и веќе посочив во мојот прв пост во оваа саботна ноќ.

Филипче не покажа политичка храброст.

Мерките се прават врз база на епидемиолошката состојба. Ги предлага Комисијата и ги носи Владата. Сега немаше нови мерки кон целото население, туку само кон невакцинираните. Тие не беа ни предложени од Комисија, каде дел од експеритетите и отворено ги критикуваат. Комисијата е чисто-формално тело. Мерките ги копираат, и тоа лошо. Дали тие дадоа ефект? Не. Сега полабаво, а по избори дополнително ќе стегнат. Тоа го очекувам...затоа што се очекува нов бран.

Од тој аспект сѐ ми е јасно, само не ми е јасно кој ќе биде фронтменот кој ќе си ја заебе кариерата. Да сум доктор, никогаш не би се нафатил, во оваа состојба, да го водам тоа ресорно министерство. Знам дека ќе мора да бидам послушен и знам дека сите критики ќе бидат опатувани само до мене.

Нека си дотоне бродот.

Ронче, а бе ти имаш мозок да размислуваш самостојно, сам да носиш заклучоци, или тоа што ќе ти каже Филипче, и во штаб тоа е?
Комисијата е таму поставена, колку да се каже дека ја имаме. Колку да не е без ич. Комисијата носеше препораки како ќе им каже оџата. Комисијата предлагаше (Владата усвојуваше) крајно нелогични, смешни, фашистички мерки.

Ронче, а бе ти имаш мозок да размислуваш самостојно, сам да носиш заклучоци, или тоа што ќе ти каже Филипче, и во штаб тоа е?
Комисијата е таму поставена, колку да се каже дека ја имаме. Колку да не е без ич. Комисијата носеше препораки како ќе им каже оџата. Комисијата предлагаше (Владата усвојуваше) крајно нелогични, смешни, фашистички мерки.

гледам и ја со кого дискутирам, партиски полтрони. Џабе ми го губите времето само.

гледам и ја со кого дискутирам, партиски полтрони. Џабе ми го губите времето само.

Од која партија се оние што не сакаат да се вакцинираат, затоа што веќе прележале или сметаат дека не спаѓаат во ризична група, па своите вакцини ги отстапуваат на другите?
Да знаеме во кој штаб да доставиме трансакциска сметка.

И сеуште не ми одговори што е антиваксер :pipi:

Од која партија се оние што не сакаат да се вакцинираат, затоа што веќе прележале или сметаат дека не спаѓаат во ризична група, па своите вакцини ги отстапуваат на другите?
Да знаеме во кој штаб да доставиме трансакциска сметка.

И сеуште не ми одговори што е антиваксер :pipi:

според најновата дефиниција антиваксер е тој што одбива да се вакцинира зошто вакцините ги форсира другата партија. Тоа би го опишало антиваксерството во мк. Секоја чест на исклучоците

според најновата дефиниција антиваксер е тој што одбива да се вакцинира зошто вакцините ги форсира другата партија. Тоа би го опишало антиваксерството во мк.
Модерна дефиниција. Знаеш дека има нова, исто модерна дефиниција за вакцините, само колку да влезат и антиковид "вакцините" во истата? :X3:

според најновата дефиниција антиваксер е тој што одбива да се вакцинира зошто вакцините ги форсира другата партија. Тоа би го опишало антиваксерството во мк. Секоја чест на исклучоците

Значи јас не сум антиваксер :pipi:
Не чекам од партија да ми кажат дали да се вакцинирам или не. Самостојно донесувам одлука дали треба или не треба да се вакцинирам.

А утре доколку се смени власта, ти ќе почнеш да го шириш антиваксерството?

Модерна дефиниција. Знаеш дека има нова, исто модерна дефиниција за вакцините, само колку да влезат и антиковид "вакцините" во истата? :X3:

дамби, господинот груевски да беше прв ќе отидеше да се бодеш заедно со дарклејди. Дури и мене ќе ме претркаше, па заедно ќе ги пердашевме антиваксерите од сдс по темава. Али нажалост обратна е ситуацијава :( Разликата меѓу нас е што јас и тогаш би бил на истата страна а тоа е про ваксајн.

И јас како невакциниран не се замарам, еве се откажав и од пишување тука.
Едно време имаше една изрека “ рака сечам“ кога некој тврди дека е во нешто ептен сигурен. Дали ти би сечел рака дека се е чисто со оваа пандемија, дека се е по пе ес, дека се ти е нормално од почеток до крај.
За мене на пример, нема ништо логично, од почеток до крај. Уште на почеток “теориите на заговор“ беа дека ќе се врши присилна вакцинација. Уште пред 2-3 години имаше поплаки од фармацевските гиганти дека не се врши редовна вакцинација дури и со нормалните вакцини, имаше мапи низ светот каде се, а каде не се задолжителни. Каде и колку населението се вакцинира. Имаше големо разочарување од таквите гиганти.
Логично ли е по тебе пандемија да трае веќе 2 години, а да нема никаков ефект. Бројките само бесконечно се зголемуваат, психолошка репресија од сите можни медиуми, луѓето се држат во изолација, во стрес, без социјален контакт, без одмори и шанса да одморат од оваа пандемија. На некој можда му е смешно, но пример најголема казна во затвор е самица, изолација на единката од остатокот, а после 2-3 недели од таа самица обично е на пола здравје од тоа што бил.
И да не ја ширам, но работата смрди, не да смрди, труе, е сеа дали ти имаш нос за тоа, тоа е твој проблем.
А со овие шесто иљади милиони мртви што правиме?

Разликата меѓу нас е што јас и тогаш би бил на истата страна а тоа е про ваксајн.
Разликата меѓу нас друже, е тоа што ти гледаш што ќе ти свирнат од партија, па така се приспособуваш спрема нивните ставови.
Тоа што одбивам да се вакцинирам, затоа што имам Х мои личи причини, е лично мој став и не ми требаат политички лидери да ми кажуваат што треба да правам.
Тоа е работа на партиската војска како тебе:pipi:

дамби, господинот груевски да беше прв ќе отидеше да се бодеш заедно со дарклејди. Дури и мене ќе ме претркаше, па заедно ќе ги пердашевме антиваксерите од сдс по темава. Али нажалост обратна е ситуацијава :( Разликата меѓу нас е што јас и тогаш би бил на истата страна а тоа е про ваксајн.
Значи ти си секогаш со владечка гарнитура од личен интерес?

Значи ти си секогаш со владечка гарнитура од личен интерес?

вие стварно сте забегани значи. Бог да чува, секој за вас мора да е у партија? И ја сум нашол со кого да се оправам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom