КОПИТО ИЛИ ОПИНОК

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.610
Поени од реакции
15.429
Локација
Skopje
Недела е попладне,15,30 ч. неработен ден,а некој се фатил за работа.
Еве една недела или две како ова заштитно столбче е бутнато од некој наш граѓанин,веројатно комшија и веројатно и самиот не го приметил тоа инаку би го и тој направил ова што го направив јас за само еден час. А тој имал време.
Picture 2989.jpg еве го местото со поглед кон бензинската,последна 15 ГСП.
Picture 2990.jpg со поглед кон новите згради на Чивлигот во населбата Н.Л.
Picture 2991.jpg операција 1. заварување на странични анкери на столбот.
Picture 2992.jpgоперација 2. чистење на местото и поставување на столбот.
Picture 2993.jpg операција 3. припрема на малтер со цемент.песок и вода.
Picture 2994.jpg операција 4. пополнување на местото со смесата-малтер.
Picture 2995.jpg операција 5. ставање на бекатон плочки на местото.По некој ден пополнување на празнините одоколу со лепак .Рамстор во позадина и врвулица граѓани мој комшии си врвеа .
Picture 2996.jpg операција-обавестување, нашиот граѓанин може да си ги подигне својте работи од возилото на местото на настанот во наредните денови.
------------------------------
доколку модераторите сметаат дека некој промени во текстот или насловот се потребни нека поправат,затоа се и платени,
ГРАТИС- сите почитувани членови на Кајгана форум добиваат нова идеја за свое име К.....на Анчо или О.....на Анчо кое може и веднаш да го користат.
-----------------------------
Вакви слични случки од сега во оваа тема.

Не е ни чудно шо си ги заборавил работите. :LOL:

pivo.jpg

Недела е попладне,15,30 ч. неработен ден,а некој се фатил за работа.
Еве една недела или две како ова заштитно столбче е бутнато од некој наш граѓанин,веројатно комшија и веројатно и самиот не го приметил тоа инаку би го и тој направил ова што го направив јас за само еден час. А тој имал време.
Прегледај го приврзокот 162336 еве го местото со поглед кон бензинската,последна 15 ГСП.
Прегледај го приврзокот 162337 со поглед кон новите згради на Чивлигот во населбата Н.Л.
Прегледај го приврзокот 162338 операција 1. заварување на странични анкери на столбот.
Прегледај го приврзокот 162339операција 2. чистење на местото и поставување на столбот.
Прегледај го приврзокот 162340 операција 3. припрема на малтер со цемент.песок и вода.
Прегледај го приврзокот 162341 операција 4. пополнување на местото со смесата-малтер.
Прегледај го приврзокот 162342 операција 5. ставање на бекатон плочки на местото.По некој ден пополнување на празнините одоколу со лепак .Рамстор во позадина и врвулица граѓани мој комшии си врвеа .
Прегледај го приврзокот 162343 операција-обавестување, нашиот граѓанин може да си ги подигне својте работи од возилото на местото на настанот во наредните денови.
доколку модераторите сметаат дека некој промени во текстот или насловот се потребни нека поправат,затоа се и платени,
ГРАТИС- сите почитувани членови на Кајгана форум добиваат нова идеја за свое име К.....на Анчо или О.....на Анчо кое може и веднаш да го користат.
-----------------------------
Вакви слични случки од сега во оваа тема.

@Anco , дали имам дозвола оваа "сторија" да ја испратам на некои медиуми и тие да го актуелизираат настанот во стил - "Совесен граѓанин самоиницијативно го поправи столбчето што некој друг (несовесен) го падна/искрши" ?

И не знам зошто темава е во ЧДА...

Последно уредено:
@Anco , дали имам дозвола оваа "сторија" да ја испратам на некои медиуми и тие да го актуелизираат настанот во стил - "Совесен граѓанин самоиницијативно го поправи столбчето што некој друг (несовесен) го падна/искрши" ?

темава е овде за да се испукаат мојте ФАНОВИ кој се јавуваат кога сум јас на тапет,како пред некој ден баш овде(во една добра тема).
-----------
Имаш моја дозвола,се што мислиш дека е добро така напраави и...
И РАЗМИСЛУВАЈ СКОПСКИ
ама не е само ова од мене направено за овој МОЈ град (роден) јас и досега сум триста работи самоницијативно спровел во дело и тоа само со мој труд,време и срества.Сите не можам сега да ги набројувам но еве некој.
Пред 10-ина години имаше поставено пред кино Култура еден БРОД -играчка со лулашки и лизгалки.За кратко време тешко се оштети,се испокинаа некој јажиња и жици,се искршива скалите и патосот на некој места и како таков преставуваше опасност од тешки повреди за децата кој си тука играа.Еден ден земав цел алат и шајки и жици и даски и отидов да го сето тоа поправам,цел ден работев(никој ни добар ден не ми кажа). Потоа стоеше уште долго време во употреба БРОДОТ но веќе целосно пропаѓаше и го снема ееден ден.
успомен ми е од таму додека тоа го работев ми го украдова пони точакот кој го потправ на клупите.
----------
Пред едно 20 години, го знаете оној голем споменик со партизани пред владада. Е тој беше срам за државата тогаш. Целиот-сите партизани - борци беа покриени со измет од птиците. Јас таму работев два-три дена.Не можев да го гледам тој срам. Си купив со мој пари челична четка, шмиргли, четки и боја. И почнавсо работа. Така качен на споменикот ми доаѓа ТАА (стана некако од кабината) млада полицајка и ми вели што правиш- ПА Нели гледа. и ПОЧНА ДА СЕ ЈАВУВА на тие нааад неа. Па ми побара ДАЈ ЛИЧНА КАРТА и отиде,таму изгледа ме запишуваа,потоа ми ја врати и не ме закачаше повеќе.Таму напред ијмаше месингана плоча на која ништо не можеше да прочиташ и таа сум ја светнал,но така светната ѓупцуте ја приметиле и за кратко време ја снема.
-------------
http://forum.kajgana.com/threads/35-дена-за-Матка.75150/
и оваа тема може било каде целосно да ја презентираш и објавиш.
-------------
Има уште многу вакви мој дејствија за мојот ГРАД, а понекогаш и со несакани случки... некој и сум ги опишувал тука но овде членовите ги интересира зашто некоја не сака да лапа,а не зашто нема хидранти во сите згради во градов.[DOUBLEPOST=1482698398][/DOUBLEPOST]

[DOUBLEPOST=1482700041][/DOUBLEPOST]-------------------------------------------и ова треба да се знае
Најглупав е

Stefan-kobe
Член од:
23 август 2010
Мислења:
21.091
Допаѓања:
39.048
Најдобар мод/админ: /
Најлош мод/админ: @@Peja989
Најинтелигентен форумџија: @@Ставрогин
Најглупав форумџија: @Анчо, убедливо најглупото створење што некоја пичка го има исфрлено од својот организам. ХККККККККККККККК ПУУУУУУ
------------------

Последно уредено:
Браво Анчо! Добро ќе беше да имаше уште многу граѓани што вака ќе се грижеа за својата околина:)

Пред малку понеделнички ѕирнав да видам како стој столбот и
да го финализирам,кога гледам и во првиот столб баш на ќошето некој комшија ја испробувал тврдината на браникот од автомобилот,поточно изгледа и од некое крило плава боја,па ај и така сум почнал па земав и тој го замачкав,да го преварам комшијата оти и тој сигурно го има истото на ум сега само да го пополни и последното ливче и ќе се симне со мистријата.
Инаку на неколку чекори од ова место веќе неколку месеци се работи на раскрсницата,ќе ставаат семафори и секој ден работат кобајаѓи,ем имат цемент и се друго колку сакаш,ем поминуват тука покрај овој паднат столб,ама ова е македонија,чекај да дојде 2 саат и бегај дома.
Така ми викаа и на работа КОГА РАБОТЕВ....Што си запнал гледај да дојде два саатот и да си одиш.
САМО НЕМОЈ КОЦЕ ОВА ДА ГО ДОЗНАЕ-веднаш ќе ме запосли.
Само сега треба СТЕФАН КОБЕ и тајфата негова да поминат и да дадат оцена за сработеното,но што ги нема во оваа тема.
Picture 2998.jpg предPicture 2999.jpg потоа

темава е овде за да се испукаат мојте ФАНОВИ кој се јавуваат кога сум јас на тапет,како пред некој ден баш овде(во една добра тема).

:zver: добрата :гомце: :pov:тема

Со претходната тема единственото заедничко е што се викаат “теми“, додека останатото е како ден и ноќ

И ако немаш попаметна работа, помагај низ градот:cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom