Контрацептивни лекови?

• Креатор на темата Креатор на темата LjubicaIle
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 август 2009
Мислења
21
Поени од реакции
1
Devojki pomagajte kazete mi dali mora onie kontraceptivnite lekovi da mi gi prepise ginekolog mi trebat za narastuvanje na gradite na mene.I sakav da ve prasam dali debeleat?

Па, мора да ти ги препише гинеколог ако сакаш некогаш да имаш деца, да немаш хормонални пореметувања и слично.
И не сум слушнала дека од апчињата растат градите, ама ако растат,. логично е и да се дебелееш.
Во секој случај, обавезно од гинеколог.

Па, мора да ти ги препише гинеколог ако сакаш некогаш да имаш деца, да немаш хормонални пореметувања и слично.
И не сум слушнала дека од апчињата растат градите, ама ако растат,. логично е и да се дебелееш.
Во секој случај, обавезно од гинеколог.

Mozebi od niv ke nema da mozam da ostanam bremena?

Чувство на подуеност во градите да, ама растење не. Носи градници со потпунки, push up и сл, и не се замарај со прашањето како да ги зголемиш. Ако е ептен проблем, не знам дали има друго чаре освен силикони :toe:

Mozebi od niv ke nema da mozam da ostanam bremena?

Па, една од можните последици е тоа. Особено ако земаш на своја рака, без консултации од гинеколог.
Тоа се хормонални апчиња и нормално, влијаат врз хормоните, нивно пореметување и сл.

Јас лично сум против контрацептивни апчиња баш од овие причини, а и кога разговарав со гинекологот ми рече дека треба внимателно со нив. Мора да се пијат во точно време, не смее да се пропушти во никој случај..итн. итн.

Убаво ти кажа Натурал Грл, има градници со push up, земи си такви и градите ќе ти изгледаат поголеми. Нема нишпто посебно со што ќе ти се зголемат градите, така да не експериментирај со лекови.

Биди уникатна. Специфична. Секоја облина дава различен шмек на телото. Ризикуваш хормонален дисбаланс, повеќе влакна и слични ствари за да бидеш привлечна некому. И баш тие се тешаат со "не е битна големината" така да, лади си ја.

И колку треба да си глупа да превземаш, не не.. да размислуваш на такви чекори без консултација со доктор?
Иначе масирање помагало. Ne plAci aman VEKE!!

Ме интересира, што мислиш дека ќе се промени во твојот живот ако имаш поголеми гради?
Повеќе машки ќе дркаат на тебе?
Повеќе пијачки ќе ќариш у кафич или у дискотека кога ќе испаднеш?
Ќе има повеќе кретени околу тебе кои ќе ти симнуваат ѕвезди за да легнат со тебе?

Јас еве не можам да смислам некоја логична причина зошто би си го загрозувала здравјето за оваа цел.

А што се однесува до апчињата, можат да предизвикаат стерилност, најчесто предизвикуваат и дебелеење, хормонска неурамнотеженост, а пред неколку години имаше и скандал во Хрватска со Jasmin контрацептивните пилули кои предизвикале гасна емболија.
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=5FA48EE21A467247A3592F6287F9B165

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Kako ke mi zgolemis po priroden pat?bas me interesira ?:)
Со месење ваљда, така имам слушнато дека се зголемуваат.
Девојче, сериозно, земи б-комплекс. Градите ти се сосема во ред, дури и да ти се рамни како даска. Наместо да се опседнуваш со изгледот на градите, посвети внимание на другите квалитети.

јас мислев муабетот е за несакана бременост :)
а кај ти падна на памет да пиеш контрацептиви за да ти пораснат градите бе? :)
Да растеа гради од апчиња, немаше да се наполнат со пари пластичарине :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom