- Член од
- 25 март 2013
- Мислења
- 25
- Поени од реакции
- 3
Не бе, сакав да кажам дека со леќи се гледа подобро него со наочариЈас па со наочари гледам поубаво али баш ич не ги носам..Ни по дома.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не бе, сакав да кажам дека со леќи се гледа подобро него со наочариЈас па со наочари гледам поубаво али баш ич не ги носам..Ни по дома.
Значи те разбрав, со леќи гледаш подобро, епа јас гледам подобро со наочари ама не носам наочари ! Не знам што има тука да не се разберемеНе бе, сакав да кажам дека со леќи се гледа подобро него со наочари
Зависи од леќите.Куик куешчн: по колку недели/месеци може да се носи еден пар леќи?
Океј. Пошто јас не се разбирам од леќи, би ми кажал ли кој тип по колку време се носат и по кои цени можат да се најдат? Онака, некој краток guide за леќи.Зависи од леќите.
Јас ги земав моите по цена од 1000 денари пар (купив три пара), а секој пар може да се носи еден и пол месец. Плус течноста 750 денари. Вкупно 3750 денари.Океј. Пошто јас не се разбирам од леќи, би ми кажал ли кој тип по колку време се носат и по кои цени можат да се најдат? Онака, некој краток guide за леќи.![]()
Јас моите ги купувам од Диоптра, 1000 ден. тримесечни, Bausch and Lomb. Исто таква течност има, некаде 800-900 ден. ама можеш да ја користиш (и ќе ти трае) 3 месеци.Океј. Пошто јас не се разбирам од леќи, би ми кажал ли кој тип по колку време се носат и по кои цени можат да се најдат? Онака, некој краток guide за леќи.![]()
И секој ден да ги носиш ќе траат повеќе од еден месец, јас имав 3 месечни и кога отидов на контрола ми рекоа уште 1 месец слободно да ги носам а секојдневно ги носев.да земам месечни леќи и ако ги ставам еднаш-два пати неделно дали ќе траат повеќе од месец или правени се само за месец?
Ти се исплати за 700 ден да нарачуваш? Или имаш некоја посебна шара/боја која не е стандардна? Ако си за оние стандардните, ..... ќе го побарам флаерот и ќе пишам. Знам само дека видов во оптичарата во ТЦ Бисер, онаа што гледа према новата катна гаража, една е, нема шанси да се утнеДали некој знае колку оди цената на леќи во боја и обични безбојни на нетов со се достава? И ако може некој да препорача страна од каде е најдобро да порачам ако веќе се одлучувам да порачам од нет.![]()
Мислев за од странски страни. и да, сакам некои поразлични али се зависи до цената. Ај ако не ти е тешко побарај го флаерот, не сум од Скопје а тука во Штип има мал број на оптики и секаде цената е напумпана. Иначе да не се разбереме погрешно, станува збор за леќи со диоптер/корекција, а не само за fashion.Ти се исплати за 700 ден да нарачуваш? Или имаш некоја посебна шара/боја која не е стандардна? Ако си за оние стандардните, ..... ќе го побарам флаерот и ќе пишам. Знам само дека видов во оптичарата во ТЦ Бисер, онаа што гледа према новата катна гаража, една е, нема шанси да се утне
Е овие за 700 ден се само моден додаток. За диопртија е веќе друга прикаска и тоа ќе си каже некој кој знае повеќе за таа проблеметика. Не е само било каква леќа да се стави со диоптрија, нели?Мислев за од странски страни. и да, сакам некои поразлични али се зависи до цената. Ај ако не ти е тешко побарај го флаерот, не сум од Скопје а тука во Штип има мал број на оптики и секаде цената е напумпана. Иначе да не се разбереме погрешно, станува збор за леќи со диоптер/корекција, а не само за fashion.
Tака некакоЕ овие за 700 ден се само моден додаток. За диопртија е веќе друга прикаска и тоа ќе си каже некој кој знае повеќе за таа проблеметика. Не е само било каква леќа да се стави со диоптрија, нели?