Конкурс за запишување на студенти во прва година 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата merdjo87
  • Време на започнување Време на започнување
Знае ли некој дали постои во Македонија факултет за молекуларна биологија и генетика??

На Природно - Математички факултет на Институтот за биологија е отворен смер Молекуларна биологија и има прилично интересни предмети. На него нема државна квота, директно си приватна и мислам дека беше 700 евра.

Дали некој може да ми кажи колку примаат на Стомалошки факултет во Скопје и кога се уписите ако има воопшто излезено таква информација . Фала :helou:

Дали некој може да ми кажи колку примаат на Стомалошки факултет во Скопје и кога се уписите ако има воопшто излезено таква информација . Фала :helou:
70 државна со 200 евра и 70 приватна со 1000 евра.
Уписите се на 17 и 18 август. :helou:

Тој факсот за безбедност,каде да најдам конкурс и кои смерови се изучиваат?

dobro a tolku li nema nikoj da prasa za masinski??ima li nekoj za tamu da se zapisuva??

Ја се мислев ама коа ги видов смеровите и предметите :nesvest: Ке барам чаре на електро или пмф :salut:
ne ti se ode na masinski a sakas elektro????vidi si sto poveke ti lezi.masinski e kombinacija od matematika i fizika,a na elektro matematika i programiranje poveke,imas i fizika prva godina.ako ne ti odi mat,baraj drugo nesto.a inaku masinski vo sporedba so elektro e polesen,pa ti kako sakas.

ne ti se ode na masinski a sakas elektro????vidi si sto poveke ti lezi.masinski e kombinacija od matematika i fizika,a na elektro matematika i programiranje poveke,imas i fizika prva godina.ako ne ti odi mat,baraj drugo nesto.a inaku masinski vo sporedba so elektro e polesen,pa ti kako sakas.

Абе ја да глеав кој е полесен ке одев на историја(филозофски) пошто ме интересира историјата ама шо к*р ке праам после со тој факултет ??? Иначе ДА барам повеќе програмирање, затоа се мислам помеѓу електро (ИКИ) и ПМФ (Програмско инженерство), ама најверојатно втората опција ке биде :helou:
П.С. Чекам резултати математика да видам шо сум напраил :salut:

Читав сега брзо кај Хрвативе на ПМФ за факсот на физика се пријавиле 10 студенти од барани 90 и тоа од нив 8 биле на физика/информатика 1 на физика/техника и 0 на физика/хемија.

Овие 8 изјавиле дека во главно дошле зошто на факсовите за информатика било пребукирано и немале шанса па вака ја демнат шансата да се префрлат после прва година на некој таков фамилијарен факс .Тој едниот од вкупно 33 задачи на приемен решил дури 8 значи и тој е залутан таму.

Ме интересира да не знае каков е некој интересот за физика кај нас, не сум физичар ама жалосно е една наука како физика која дала одговори на многу прашања и нашла огромна примена во секојдневниот живот да биде на маргините.

Читав сега брзо кај Хрвативе на ПМФ за факсот на физика се пријавиле 10 студенти од барани 90 и тоа од нив 8 биле на физика/информатика 1 на физика/техника и 0 на физика/хемија.

Овие 8 изјавиле дека во главно дошле зошто на факсовите за информатика било пребукирано и немале шанса па вака ја демнат шансата да се префрлат после прва година на некој таков фамилијарен факс .Тој едниот од вкупно 33 задачи на приемен решил дури 8 значи и тој е залутан таму.

Ме интересира да не знае каков е некој интересот за физика кај нас, не сум физичар ама жалосно е една наука како физика која дала одговори на многу прашања и нашла огромна примена во секојдневниот живот да биде на маргините.

Тоа е супер!!! Кај нас годишно на ПМФ отсек физика се пријавуваат 0(нула) - 4 (четири) студенти годишно :nesum:

ako nema mnogu studenti na pmf za fizika,ima na drugi fakulteti kade sto se izucuvaat oblasti od fizikata,i kade taa ima siroka primena.masinski,elektro,tehnoloski i dr

Колку се плаќа за вонреден студент на правни науки?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom